Υλικά
2 μερίδες
1 πακέτο ανάμικτα θαλασσινά κατεψυγμένα
1/2 πακέτο ρύζι για ριζότο ή Καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή δύο μικρά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 πιπεριά καυτερή κομμένη σε ροδέλες (προαιρετικά)
50 γρ βούτυρο
3 κσ ελαιόλαδο
2 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κγ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1 κγ τζίντζερ σκόνη
1 κγ Εστραγκόν ξερό
2 κύβους λαχανικών
1 και κάτι λίτρο νερό
50 γρ γραβιέρα τριμμένη
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα (ιδανικά πάει το λάιμ αλλά δεν είχα)
1 κγ κουρκουμά
1 φύλλο δάφνης
Μαζεύουμε τα υλικά μας και κόβουμε τα λαχανικά μας.
- 2
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τους κύβους για να κάνουμε ζωμό. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
- 3
Ρίχνουμε το ρύζι και το θωρακίζουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε καλά καλά.
- 4
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα τον ζωμό μας ανακατεύοντας συνεχώς. Πίνει τα υγρά προσθέτουμε άλλα κοκ.
- 5
Μετά από 5 περίπου κουτάλες προσθέτουμε τα θαλασσινά μας που έχουμε ξεπαγώσει και αφήσει να στραγγίξουν. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και την προσθήκη ζωμού..
- 6
Δοκιμάζουμε το ρύζι που το θέλουμε ελαφρώς αλ ντέντε. Μόλις έχει έρθει στο σημείο που θέλουμε το ρύζι προσθέτουμε το βούτυρο, το σχοινόπρασο και τον μαϊντανό που έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- 7
Αφού περάσουν τα 5 λεπτά σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν το θέλουμε πιο ζουματο προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό.. Εγώ πρόσθεσα και λίγο έξτρα τυράκι στο πιάτο μου.
- 8
Καλή σας επιτυχία 🤞 👌 👍




















Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου