Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 09, 2025

Κιουνεφέ με γέμιση κρέμα

 

Λατρεμένο ανατολικό γλυκό
Υλικά

  • 500 γρ Κανταΐφι
  • 250 γρ βούτυρο

  • Για την κρέμα
  • 350 μλ γάλα
  • 180 μλ κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ Ζάχαρη
  • 30 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ

  • Για το σιρόπι
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 300 γρ νερό
  • Ξύσμα λεμονιού + ζουμί
  • Γέμιση
  • 400 γρ σκληρό τυρί
Οδηγίες μαγειρέματος
1
Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρολάκι κι ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει. Την αφήνω στην άκρη να κρυώσει λίγο.


2
Συνεχίζω με το σιρόπι, βράζω όλα τα υλικά για 10 λεπτά και αυτό στην άκρη να κρυώσει.

3
Ξάνουμε το κανταΐφι πολύ καλά, το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Παράλληλα, τοποθετούμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το λιώνουμε. Μόλις λιώσει, το αδειάζουμε στο μπολ με το κανταΐφι και τα ανακατεύουμε καλά.


4
Παίρνουμε 2/3 από το Κανταΐφι το απλώνουμε σε ταψάκι και το πατάμε πολύ καλά και αφήνουμε γύρω γύρω πόντους. Να γίνει μια λακκούβα.

5
Ρίχνουμε την κρέμα και κομματάκια του τυριού. (Μοτσαρέλα πήρα εγώ)


6
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο Κανταΐφι και το ψήνουμε 50 λεπτά στους 170 μέχρι να ροδίσει.


7
Μόλις το βγάλουμε ζεστό ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και άμα θέλουμε φιστίκια Αιγινης από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου