Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 06, 2025

Το ημερολόγιο έγραφε 14 Δεκεμβρίου του 1976 και ώρα 10 το βράδυ, όταν ο

βασανιστής Ευάγγελος Μάλλιος επέστρεφε στο σπίτι του, στην οδό Άτλαντος στο Παλαιό Φάληρο. Κάποιοι όμως είχαν διαφορετικά σχέδια για εκείνον, μία ομάδα αγνώστων τον πυροβόλησαν και εξαφανίστηκαν.


Κάποιοι άκουσαν το θόρυβο στη γειτονιά και έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει, ο Μάλλιος τότε είπε τα τελευταία του λόγια, «Ένας ψηλός και μια κοπέλα».

Η δολοφονία του Μάλλιου συμβαίνει σε μια περίοδο κατά την οποία ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας βλέπει με συμπάθεια μια ομάδα ενόπλων που αποδίδει αναδρομικά δικαιοσύνη, εφόσον δεν μπορούσαν να την αποδώσουν τα δικαστήρια και οι κυβερνήσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου