Μια εξαιρετικά εύκολη μακαρονόπιτα και όμως τόσο εντυπωσιακή και γευστική!
Υλικά
6-8 μερίδες
1 πακέτο (500 γρ) ζυμαρικά ολικής αλέσεως ή τρίχρωμα πχ ριγκατόνι, φαρφάλες, σέλινο, βίδες, πέννες
500 γραμμάρια τριμμένο τυρί κασέρι ή οποιοδήποτε άλλο είδος τυριού που λιώνει όταν ψηθεί, όπως γκούντα, έμενταλ, ένταμ, τσένταρ ή μιξ τυριών
4 αυγά χτυπημένα με ένα πιρούνι
1500 ml γάλα πλήρες
1/4 φλιτζάνι βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
αλάτι και πιπέρι της αρεσκείας σας (αν χρησιμοποιήσετε αλμυρά τυριά μην προσθέσετε αλάτι)
4-5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο ή/και ζαμπόν ή ακόμα και κοτόπουλο που έχει μείνει κομμένο σε κομμάτια (προαιρετικά)
Θα χρειαστείτε επίσης μια γάστρα ή οποιοδήποτε είδος ταψιού με καπάκι
Οδηγίες μαγειρέματος
50 λεπτά
1
Μην βράσετε τα ζυμαρικά. Αλείψτε το ταψί με λίγο βούτυρο.
2
Προσθέστε τα ζυμαρικά στη γάστρα μαζί με τα άλλα υλικά, ανακατέψτε, σκεπάστε τη γάστρα και ψήστε σε αντιστάσεις για 45 λεπτά στους 180 C.
3
Ξεσκεπάστε και ψήστε για 5-10 λεπτά ακόμα στον αέρα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Αφήστε τη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν την κόψετε για να δέσουν τα τυριά και να μην διαλυθεί.
4
Συμβουλές:
• Επειδή το κασέρι δεν είναι πολύ αλμυρό, προσθέστε λίγο αλάτι. Εάν επιλέξετε ένα αλμυρό είδος τυριού, μην προσθέσετε καθόλου αλάτι.
5
Για μια πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζυμαρικά ολικής άλεσης, ελαφρύ γάλα αντί για πλήρες και ανθότυρο, ανάλατη μυζήθρα ή ρικότα αντί για κίτρινο τυρί, αλλά χρησιμοποιήστε λίγο περισσότερο αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου