Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 12, 2025

ΒΟΜΒΑ! Βαρδινογιάννης και Λάτση μπαίνουν (και) στην αμυντική βιομηχανία...

 

Μια νέα μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία ανάμεσα στον όμιλο Χατζημηνά και τους Γιάννη Βαρδινογιάννη και Μαριάννα Λάτση βρίσκεται προ των πυλών καθώς οι δύο γίγαντες του ελληνικού επιχειρείν ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στη Theon του Κριστιάν Χατζημηνά.
Σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα θα ανακοινωθεί η συμμετοχή των ομίλων τω δύο επιχειρηματιών Βαρδινογιάννη και Λάτση με 120 εκατομμύρια στο μετοχικό κεφάλαιο του Ομίλου Χατζημηνά που παραδοσιακά δραστηριοποιείται στον χώρο της Άμυνας με την παραγωγή συστημάτων νυχτερινής όρασης.
Στις 15 Δεκεμβρίου η EFA που αποτελεί το καπέλο των εταιριών Χατζημηνά αναμένεται να ανακοινώσει την συνεργασία της με τους ομίλους Βαρδινογιάννη και Μαριάννας Λάτση.
Προάγγελος υπήρξε πριν δέκα μέρες η ανακοίνωση στην Βόννη της υπογραφής σύμβασης πλαίσιο της Theon με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Γερμανίας (Bundeswehr) για έως και 25.000 set προσαρτώμενων θερμικών συστημάτων της. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη προμήθεια τέτοιου είδους στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως σήμερα, καθώς και τη μεγαλύτερη παραγγελία της THEON για το συγκεκριμένο προϊόν.
Η Σημαία της Theon international είναι του πρώτου ελληνικού Ομίλου Αμυντικής Βιομηχανίας που κυματίζει σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο Wetzlar της Γερμανίας παράγοντας αμυντικά προϊόντα ψηφιακής και θερμικής τεχνολογίας, όπως προσαρτώμενα θερμικά (σκοπευτικά) συστήματα, κυάλια νυχτερινής οράσεως.
Στην ελληνική αμυντική βιομηχανία επενδύει με πάνω από 100 εκατ. ευρώ η Theon
Η «Theon» είναι ο πρώτος εγχώριος όμιλος στον Αμυντικό τομέα που εντός εξαμήνου προχώρησε σε επενδύσεις άνω των εκατό εκατομμυρίων μετά την πρόσκληση – έκκληση του πρωθυπουργού προς τους Έλληνες επιχειρηματίες ενόψει ραγδαίων εξελίξεων στην ευρωπαϊκή άμυνα, να επενδύσουν στην έρευνα και τεχνολογία της αμυντικής βιομηχανίας με στόχο την ανάπτυξη “έξυπνων” αμυντικών προϊόντων που θα μπορούν να ανταγωνιστούν στην διεθνή αγορά και να κυριαρχήσουν στην κοινή ευρωπαϊκή άμυνα.
Στο μεταξύ σύντομα εγκαινιάζεται και 3ο εργοστάσιο της EFA, στο Κορωπί που θα φέρει το όνομα «Αντικύθηρα» όπου θα παράγονται drones, electronic warfare, electronics, satellites. Μέσα στους επόμενους μήνες ξεκινάει και η κατασκευή του 3ου εργοστασίου της Theon για ηλεκτροοπτικά προϊόντα σε πλατφόρμες ( on vehicles, UAV , Ships ).
Παράλληλα εξωστρεφείς κινήσεις στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας επιχειρεί να αναπτύξει και ο όμιλος Μυτιληναίου ( METLEN ) με διεθνή ηγετική θέση στον κλάδο των μετάλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου