Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 29, 2026

Εργατικά Ατυχήματα: Οι άνθρωποι πέρα από τους αριθμούς

Τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα παρουσιάζονται στην

ειδησεογραφία διαρκώς ως στατιστικά. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή υποφωτίζονται από τα Μέσα αλλά και γιατί ο φόβος στους εργαζόμενους να μιλήσουν με το όνομα τους είναι μεγάλος. 


Σε μια έρευνα που κράτησε περίπου έναν χρόνο, στην κάμερα του NEWS24/7 μιλούν ο Τάκης Πέττας, που έπεσε από ύψος 14 μέτρων στη δουλειά του, στο λιμάνι του Πειραιά. Η σύζυγος του, Στέλλα, που εξηγεί πως το έζησε εκείνη αλλά και τι προκλήθηκε στο 2.5 χρόνων παιδί τους. 


Ο Κώστας Χήτας που η δουλειά του είναι επιμεταλλώσεις και αναγομώσεις και αναγκάστηκε να νοσηλευτεί 31 μέρες στην εντατική και πλέον έχει μόνιμο πρόβλημα στους πνεύμονες. 


Ο Στέλιος Αφράτης που παλεύει για τη δικαίωση του αδερφού του, Μανώλη, ο οποίος σκοτώθηκε στη δουλειά του, όταν έσπασαν τα φρένα του φορτηγού που οδηγούσε. 


Ακόμη, στην κάμερα του NEWS24/7 μιλά ο Μιχάλης Καλκάνης που υπηρέτησε για δεκαετίες ως ειδικός επιθεωρητής στην Επιθεώρηση Εργασίας και ο Ανδρέας Στοϊμενίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομενων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας. 


Έρευνα-Συνεντεύξεις-Σενάριο: Μάνος Φραγκιουδάκης

Σκηνοθεσία - Μοντάζ: Δημήτρης Κουλελής

Κάμερα (Θεσσαλονίκη): Αλέξανδρος Αβραμίδης


News247gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου