Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Φεβρουαρίου 18, 2026

Η θάλασσα βγήκε στον δρόμο στην Αμφιλοχία – Δύσκολη νύχτα για τη Μπούκα

σχυρά φαινόμενα σημειώνονται από το απόγευμα στην Αμφιλοχία, όπου η

στάθμη της θάλασσας ανέβηκε επικίνδυνα, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα σε παραλιακούς δρόμους και κατοικημένες περιοχές. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν με ένταση ώθησαν τα νερά προς την ακτογραμμή, με αποτέλεσμα η θάλασσα να βγει για ακόμη μία φορά φέτος στον αστικό ιστό.


 

Στην παραλιακή οδό Ανδρέα Στράτου, αλλά και στην οδό Δέσποινας Κούβαρη, τα νερά κάλυψαν τμήματα του οδοστρώματος, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία. Παράλληλα, στην πλατεία Ανδρέα Πανέτα, η εισροή θαλασσινού νερού είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ημιυπόγειο κατάστημα, με παρέμβαση της Πυροσβεστικής να προσπαθούν να απομακρύνουν τα νερά και να περιορίσουν τις ζημιές. Ιδιαίτερα δύσκολη διαγράφεται η νύχτα για την περιοχή της Μπούκας, όπου η κατάσταση ήταν ήδη επιβαρυμένη από προηγούμενα φαινόμενα. Τα κύματα, ενισχυμένα από τους ανέμους, πέρασαν την παραλία και τα νερά εισχώρησαν στο χωριό επιδεινώνοντας τις ήδη υπάρχουσες πλημμύρες. Κάτοικοι βρίσκονται σε επιφυλακή, προσπαθώντας να προστατεύσουν περιουσίες και σπίτια, ενώ οι αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου