Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 03, 2026

Υδραυλικός βρήκε θησαυρό κρυμμένο σε υπόγειο κατά τη διάρκεια ανακαίνισης βίλας – Ο χρυσός ήταν αξίας 2,1 εκατ. ευρώ

Ένας εργολάβος παρατήρησε ένα ασυνήθιστο κομμάτι σχοινιού κατά τη διάρκεια ενός έργου ανακαίνισης

σπιτιού και το ακολούθησε μέχρι που εντόπισε ένα σεντούκι γεμάτο χρυσό.

Με εικόνες του Μότσαρτ αποτυπωμένες στα νομίσματα, οι ειδικοί χρονολογούν το εύρημα πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 Η αυστριακή νομοθεσία επιτρέπει στον άνθρωπο που το βρήκε να μοιραστεί το κέρδος μαζί με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Είναι κομμάτι της ανθρώπινης φύσης να αναρωτιέται κανείς τι υπάρχει στην άλλη άκρη κάθε μυστηριώδους σχοινιού ή καλωδίου που μπορεί να συναντήσει στον κόσμο, αλλά σπάνια το αποτέλεσμα καταλήγει να αξίζει το οτιδήποτε, πόσο μάλλον εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, ένας Αυστριακός υδραυλικός χτύπησε το μεταφορικό και κυριολεκτικό “τζακ ποτ”.

Τριάντα κιλά χρυσού κρυμμένα στο τσιμέντο

Κατά την ανακαίνιση μιας βίλας στη Βιέννη, είδε ένα τέτοιο σχοινί να προεξέχει από το πάτωμα του υπογείου και, αφού έσκαψε το τσιμέντο από το οποίο προεξείχε, έμεινε, κυριολεκτικά, άναυδος.

Το σχοινί ήταν δεμένο σε ένα πραγματικό σεντούκι θησαυρού, γεμάτο χρυσό, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 2,1 εκατομμύρια ευρώ.

Τα 30 κιλά χρυσών νομισμάτων χρονολογήθηκαν πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, χάρη στην εικόνα του Μότσαρτ που ήταν αποτυπωμένη σε καθένα από αυτά, και βρίσκονταν μέσα σε ένα σκουριασμένο μεταλλικό σεντούκι ενσωματωμένο στο τσιμέντο ενός υπογείου στην περιοχή Πέντσινγκ της πρωτεύουσας της Αυστρίας.

Κάτι τέτοιο είναι πραγματικά απίστευτο”, δήλωσε ο άνδρας στη γερμανική εκπομπή Today το 2024. “Βρίσκομαι στις οικοδομές από τα 15 μου. Πού και πού βρίσκεις μερικά νομίσματα, αλλά μια τέτοια ανακάλυψη είναι εξωπραγματική”.

Σε μια απρόσμενη τροπή της ιστορίας, ο άνδρας ενδέχεται να κρατήσει έως και το μισό από το εύρημα, παρόλο που δεν πρόκειται για δική του ιδιοκτησία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου