Η δολοφονία του 21χρονου στην Αμμουδάρα στο Ηράκλειο ήταν εν
τέλει απόρροια μίας ενέδρας θανάτου ή ένα τυχαίο γεγονός, που οδήγησε στο έγκλημα; Αυτό είναι το μοναδικό ερώτημα που μένει να απαντηθεί, μετά την εκτέλεση από τον 54χρονο, ο οποίος πυροβόλησε έξι φορές τον νεαρό.Οι αρχές φαίνεται να εξετάζουν διάφορα σενάρια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Η ενέδρα ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν οι διωκτικές αρχές. Αυτή η εκδοχή μάλιστα ισχυροποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί πληκτρολόγησαν τα στοιχεία του θύτη και του θύματος, οπότε και ήρθε στην επιφάνεια το κοινό παρελθόν και δη βαρύ.
Όσο περνούσε όμως η ώρα και έρχονταν νέα στοιχεία στο φως, το συγκεκριμένο σενάριο άρχισε να απομακρύνεται και να γίνεται λιγότερο πιθανό. Κι αυτό διότι αμφότεροι οι εμπλεκόμενοι ήταν μέσα στα οχήματά τους, τα οποία κινούνταν σε αντίθετη πορεία, για εκατοντάδες μέτρα, σύμφωνα με το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει τα στελέχη της ασφάλειας.
Τελευταία στιγμή φαίνεται πως κάνει τη στραβοτιμονιά ο 54χρονος και κλείνει τον δρόμο στο 21χρονο θύμα.
Επίσης, ο δράστης δήλωσε στους αστυνομικούς πού ήταν και πού κατευθυνόταν
Βλέποντας λοιπόν αυτά τα δύο σημεία οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η πιο πιθανή διαδρομή που θα μπορούσε να ακολουθήσει κανείς για να πάει από το ένα στο άλλο είναι αυτή που συναντήθηκαν οι δύο οδηγοί.
Επομένως οι αστυνομικοί θεωρούν ως πιο πιθανό το ενδεχόμενο της τυχαίας συνάντησης.
Ο 54χρονος και η σύζυγός του θα απολογηθούν το μεσημέρι της Δευτέρας στον ανακριτή. Σε βάρος του δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στο μεταξύ, την Πέμπτη (6/5) οι γονείς, τα αδέλφια, οι συγγενείς και οι φίλοι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον 21χρονο Νικήτα. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στο Χώνος Μυλοποτάμου.
Η στιγμή που ο 54χρονος πυροβολεί τον 21χρονο στη μέση του δρόμου
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 21χρονου Νικήτα, χθες, στη μέση του δρόμου στην Αμμουδάρα στο Ηράκλειο Κρήτης, βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Στις εικόνες που μεταδίδει το enikos.gr καταγράφονται οι στιγμές μετά τον εμβολισμό του αυτοκινήτου του 21χρονου από το όχημα στο οποίο επέβαιναν ο δράστης και η σύζυγός του.
«Το ασθενοφόρο το έχει πάρει κανένας;»
Σε ηχητικό ντοκουμέντο που μετέδωσε ο Alpha ακούγεται δευτερόλεπτα μετά το έγκλημα, το σπινιάρισμα του αυτοκινήτου του 54χρονου. Ακολουθεί πανδαιμόνιο.
«Το ασθενοφόρο το έχει πάρει κανένας;» ακούγεται να λέει μία γυναίκα. «Γρήγορα, γρήγορα» ακούγεται να λέει ένας άνδρας. Λίγη ώρα μετά, η μητέρα του 21χρονου έφτασε στο σημείο και αντίκρισε νεκρό τον γιο της, με τις σκηνές που ακολούθησαν να είναι σπαρακτικές.
«Το ασθενοφόρο το έχει πάρει κανένας;»
Σε ηχητικό ντοκουμέντο που μετέδωσε ο Alpha ακούγεται δευτερόλεπτα μετά το έγκλημα, το σπινιάρισμα του αυτοκινήτου του 54χρονου. Ακολουθεί πανδαιμόνιο.
«Το ασθενοφόρο το έχει πάρει κανένας;» ακούγεται να λέει μία γυναίκα. «Γρήγορα, γρήγορα» ακούγεται να λέει ένας άνδρας. Λίγη ώρα μετά, η μητέρα του 21χρονου έφτασε στο σημείο και αντίκρισε νεκρό τον γιο της, με τις σκηνές που ακολούθησαν να είναι σπαρακτικές
Ραγίζει καρδιές η αδελφή του 21χρονου: «Σε περιμένω μονάκριβέ μου, μην με αφήνεις μόνη»
Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο της Κρήτης από την δολοφονία του 21χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες 54χρονου στην Αμμουδάρα, σε ένα έγκλημα που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο.
Ο πόνος των δικών του ανθρώπων αποτυπώνεται σε συγκλονιστικά μηνύματα αποχαιρετισμού. Όπως αναφέρει το neakriti.gr, ιδιαίτερα σπαρακτική είναι η μαντινάδα που γράφτηκε στη μνήμη του νεαρού:
«Έκλεισε το κεφάλαιο απόψε στη ζωή σου
Και εντάκαρε το ρολόι της όμορφης
θύμησής σου..
Απούμε κλαίμε το άδικο
Που πήρε την ψυχή σου
Και έκρηξε μάνα και δικούς
Να κλαίνε την φυγή σου».
Την ίδια ώρα, ραγίζει καρδιές το μήνυμα της αδελφής του, η οποία αποχαιρετά τον αδελφό της με λόγια γεμάτα οδύνη: «Σε περιμένω μονακριβε μου να έρθεις σπίτι μας, μην με αφήνεις μόνη».

Συγκλονίζει η ξαδέλφη του 21χρονου: «Ήξερε ότι θα πεθάνει, αφού τον είχαν απειλήσει»
Στην εκπομπή «Αποκαλύψεις» μίλησε η ξαδέλφη του 21χρονου, ο οποίος δολοφονήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 5 Μαΐου στην Αμμουδάρα, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η συγγενής του θύματος συγκλονίζει, περιγράφοντας τα όσα είχε ζήσει ο ίδιος και η οικογένειά του, πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες του 54χρονου.
«Το παιδί λέει μιλούσε με την κοπέλα του στο κινητό, με κάμερα. Με την κοπέλα του μιλούσε και την ώρα που του έπαιξε την πρώτη και την έφαγε στην κοιλιά, σηκώθηκε το παιδί και έτρεχε και είδε τα αίματα η κοπέλα στην οθόνη του κινητού και πήρε τηλέφωνο την αδελφή του και μας πήρε όλους τηλέφωνο», ανέφερε αρχικά η ξαδέλφη του 21χρονου.
Συνεχίζοντας, η συγγενής του θύματος εξήγησε πως: «Η αδελφή πάλευε και οι αδελφές του έλεγαν “φύγε”. Προχθές που ήμασταν μαζί του λέω: “Φύγε από την Κρήτη”.
Το παιδί είχε τυραννηστεί πάρα πολύ, τον κυνηγούσε, δεν τον άφηνε να κοιμηθεί, δεν τον άφηνε να ξυπνήσει, έφευγε από το σπίτι, ο πατέρας του κοιμόταν στον καναπέ με τα παπούτσια. Ήταν σε επιφυλακή όλοι και τα αδέλφια και όλοι».
«Πριν δύο εβδομάδες πήγε πάλι να τον φάει και πρόλαβε μια γυναίκα και τον έβαλε μέσα στο σπίτι της. Το παιδί σχολούσε από τη δουλειά και πήγαινε να πετάξει τα σκουπίδια και τον πέτυχε στο σκοτάδι μέσα.
Έχουμε πάει άπειρες φορές στην αστυνομία, η αδελφή του πάλευε σαν τον σκύλο πάλευε να τον βάλουν στη φυλακή. Είχε γίνει η σκιά του, δεν κοιμόταν κανείς. Η αδελφή του πάλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Είχε κάνει εγχείρηση καρδιάς πριν περίπου ένα μήνα. Το παιδί είχε πρόβλημα από την ώρα που γεννήθηκε, έχει κάνει πόσα χειρουργεία καρδιάς και τον βάλαμε μέσα, με το ζόρι τον βάλαμε να κάνει την εγχείρηση. Τον παρακαλούσαμε, ο πατέρας του έκλαιγε, η μάνα του έκλαιγε, λέει: “Αφού θα πεθάνω δεν το ξέρετε; Θα με φάνε”», πρόσθεσε.
«Δεν μπορείς να καταλάβεις τι καλό παιδί ήταν»
Ακόμα, η ξαδέλφη του 21χρονου, είπε ότι: «Ήξερε ότι θα πεθάνει, αφού τον είχαν απειλήσει. Η μαμά του, αυτουνού του παιδιού που είχε σκοτωθεί, είχε πάρει τηλέφωνο και πήγαινε στη δουλειά της μάνας του και την απειλούσανε. Είχε γίνει μεγάλο πρόβλημα, η κατάσταση τραγική.
Η ξαδέλφη μου πήγε, τότε που έγινε τελευταία φορά η απόπειρα να τον σκοτώσει, στην αστυνομία και οι αστυνομικοί της σηκώσανε και χέρι γιατί λέει αυτά που είπε είναι τρελά.
Πριν μια εβδομάδα ήταν από κάτω και με φώναξε η ξαδέλφη μου να πάμε να φάμε γιατί είχε φτιάξει φαγητό και τον είδα και του λέω: “Σήκω φύγε από την Κρήτη”. “Μα όπου και να πάω θα με βρουν, θα με φάνε”, λέει. Δεν μπορείς να καταλάβεις τι καλό παιδί ήταν. Τι καλό παιδί, δεν υπάρχει καλύτερο παιδί»
«Άμα τον δεις, είναι σαν 100 ετών – Γύριζε σε ένα σπίτι άδειο, έφυγε η χαρά του», λένε η μητέρα και η αδελφή του 54χρονου
Συγκλονισμένο παρακολουθεί από χθες (5/5) το πανελλήνιο, τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 21χρονου, στην Αμμουδάρα, στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Την Τετάρτη 6 Μαΐου, στην εκπομπή «Live News» προβλήθηκαν δηλώσεις της μητέρας και της αδελφής του καθ’ ομολογίαν δράστη.
Μιλώντας στο «Live News», η μητέρα του 54χρονου είπε: «Αυτά τα τρία χρόνια ήταν δύσκολα. Δεν άνοιξε ξανά η πόρτα τους. Ούτε χτυπά, ούτε να μπω, ούτε τίποτα. Είναι κλειστή η πόρτα ερμητικά.
Δεν ανοίγει για κανέναν και για τίποτα. Δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω ούτε εγώ. Και με βλέπουν συνέχεια και κλαίω και δεν μπορώ να το… Ίσως να μην θέλουν να με βλέπουν να κλαίω. Σίγουρα δεν θέλουν. Και εγώ δεν μπορώ να μην κλαίω και… Έκατσα στη γωνιά μου τώρα και κλαίω μόνη μου».
«Δεν μπορώ παιδί μου να το ξεπεράσω, γιατί δεν είχε άλλο. Έμεινε μόνος του τώρα και η πρώτη του κουβέντα ήταν: “Για ποιον θα δουλεύω εγώ τώρα;”. Ούτε ξυρίστηκε ξανά, ούτε έκοψε ξανά τα μαλλιά του, ούτε ξανά… Τίποτα. Άμα τον δεις είναι σαν να είναι 100 ετών. Μαράζωσε.
Δεν πήγαινε για δουλειά, δεν έβγαινε έξω, τίποτα. Δέκα εννέα μέρες ήταν στο Βενιζέλειο και “έφυγε” το παιδί μου και έμεινε ο πατέρας του ορφανός και δεν άνοιξε ξανά η πόρτα τους. Δεν άνοιξε ξανά η πόρτα τους. Είναι συνέχεια κλειστή», πρόσθεσε.
Σε ερώτηση για το αν είχαν κόντρα, αν είχαν προβλήματα, οι δύο οικογένειες, απάντησε: «Μία ιστορία είχε ακουστεί, που ήταν ψέματα. Ότι κάτι έκανε ο Κώστας μου στο παιδί που σκότωσε τον γιο του. Αυτό ήταν 100%, 1000% ψέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου