Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 11, 2016

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΥΛΙΚΑ:
Μοσχάρι σπάλα
Ελαιόλαδο
Κρεμμύδι
Δάφνη
Σκόρδο
Καρότο
Αλάτι Ζάχαρη Πιπέρι
Κρασί Λευκό
Χυμό Λεμονιού
Κορν Φλάουρ
Δεντρολίβανο

Πατάτες
Σκόρδο
Ζωμό Κοτόπουλο
Μουστάρδα
Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη
Ελαιόλαδο



Για το μοσχαράκι:

Βράζουμε νερό και το ποσάρουμε(ζεματάμε) για μια ώρα.Καλό είναι να πούμε στο χασάπη να μας δώσει σπάλα.Το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε πολύ καλά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι...Ρίχνουμε το μοσχαράκι μέσα να πάρει χρώμα και προσθέτουμε δάφνη, σκόρδο, αλάτι, ζάχαρη,καρότο,(για να σπάσουν πιο εύκολα οι ίνες και να μαλακώσει)καρότο, πιπέρι...Σβήνουμε με κρασί...Συμπληρώνουμε αρκετό νερό να σκεπάσει το φαγητό μας.Στα μισά του βρασμού ρίχνουμε πολύ λεμόνι...Όταν το μοσχάρι μας έχει βράσει "δένω" τη σάλτσα με κορν φλάουρ που έχω διαλύσει σε κρύο νερό..Τέλος αρωματίζω με δεντρολίβανο!

Για τις πατάτες φούρνου:

Προτηγανίζω τις πατάτες σε λάδι 140 βαθμών για λίγο μέχρι να πιάσουν μια όμορφη κρούστα.
Αδειάζω τις πατάτες σε ένα ταψί.Βάζω σκόρδο,μουστάρδα,ζωμό κοτόπουλο,αλάτι πιπέρι ρίγανη και ελαιόλαδο.Συμπληρώνω νερό μέχρι να καλυφθούν ως τη μέση οι πατάτες.Ψήνω για μια ώρα στο φούρνο περίπου και όταν είναι έτοιμες πασπαλίζω με τυρί της αρεσκείας μου...



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου