Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 01, 2017

"Άγιε Άνθιμε" της Θράκης, θα είμαστε "αρρωστημένοι εθνικιστές" αν αντισταθούμε στη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά της Ελλάδος ;



Προσφάτως διάβασα δυο άρθρα στο διαδίκτυο που με προβλημάτισαν πολύ.Το ένα αφορούσε το ρασοφόρο άνθος της κοπριάς της ακριτικής Αλεξανδρούπολης, το Μητροπολίτη Άνθιμο («Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Αν στην Κρήτη προήδρευε ο Πούτιν αντί του Βαρθολομαίου θα έρχονταν όλοι – Χολή για όσους αντιδρούν! Σοκ από προτάσεις για το ράσο και τις Θείες Λειτουργίες», http://attikanea.blogspot.gr. Το δεύτερο αφορούσε στην επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας («Πως θα γίνει η τουρκική εισβολή στην Ελλάδα - οι αιτίες και οι παράγοντες που θα καθορίσουν τον χρόνο και τον τρόπο διεξαγωγής της», http://www.triklopodia.gr/
Ας αρχίσουμε να αναπτύσσουμε τους συλλογισμούς μας από τη δεύτερη δημοσίευση σχολιάζοντας τα παρακάτω αποσπάσματα :
«Το διακύβευμα δεν είναι η παραμονή του (του Έρντογάν) στη εξουσία. Αυτό που παίζεται είναι η ίδια του η ζωή».
«Έτσι φτάνουμε στο τρίτο συμπέρασμα, ότι δηλαδή, αφού η Ελλάδα βρίσκεται στο χειρότερο δυνατό σημείο της και η Τουρκία στο καλλίτερο δικό της, ο χρόνος είναι ο ιδανικότερος για επίθεση από την πλευρά της. Πιστεύω ότι το χρονικό παράθυρο είναι το παρόν έτος, ειδικά το πρώτο εξάμηνο».
«Οι Τούρκοι και άλλοι πράκτορες εξωθούν τις ήδη οργανωμένες ομάδες «προσφύγων» και μεταναστών σε εξέγερση, συνεπικουρούμενοι και από ΜΚΟ γερμανικής επιρροής που ελέγχουν και μεγάλο μέρος του αντιεξουσιαστικού χώρου».
«Ταυτόχρονα γίνονται πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις από ισλαμιστικές ομάδες σε όλη την επικράτεια και σε ευαίσθητους χώρους με μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο, όπως σχολεία και δημόσιοι χώροι. Σκοπός είναι να δημιουργήσουν ένα παραλυτικό σοκ στην κοινωνία και τον κρατικό μηχανισμό».
«Ένα μέρος του κορεσμού θα έχει συντελεστεί από τις παραμονές της επίθεσης όταν όλος ο κρατικός μηχανισμός θα ασχολείται με τις πυρκαγιές, τις τρομοκρατικές ενέργειες και την εξέγερση των υποκινούμενων από τζιχαντιστές μεταναστών».
«Παράλληλα θα συνεχίζονται οι τρομοκρατικές ενέργειες, οι εμπρησμοί δασών και οι ταραχές από τους τζιχαντιστές που θα παριστάνουν τους μετανάστες».
Το άθλιο συνονθύλευμα που βρίσκεται στην Βουλή δεν είναι απλώς άχρηστο είναι και επικίνδυνο. Αποτελείται από διοικητικά ανίκανους , ενδοτικούς, δειλούς και πουλημένους, ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις. Σε μία κατάσταση σαν αυτή που περιγράφω παραπάνω δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα. Είναι αδύνατον να την διαχειριστούν γιατί ξεπερνάει κατά πολύ τις δυνατότητές τους. Θα ικετεύουν κλαίγοντας για έλεος και θα τάζουν τα πάντα στους ξένους και ειδικά στους φίλους μας τους Γερμανούς για μία ελάχιστη στήριξη.
Αν το αποτέλεσμα της σύρραξης είναι κακό για μας, θα κληθούν σε απολογία όχι μόνο για την στρατιωτική ήττα αλλά και για την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας μέσω των μνημονίων που συνιστά εσχάτη προδοσία. Πάνε όλοι για ένα νέο "Γουδή".
Αν πάλι η έκβαση της σύρραξης βγει υπέρ μας, αυτό θα σημαίνει ότι η διοίκηση δεν θα είναι πια στα χέρια τους και ότι θα έχουμε πλέον κυβέρνηση Ελλήνων και όχι ελληνοφώνων. Τότε πάλι θα κληθούν να απολογηθούν για το έγκλημα των μνημονίων και η κατάληξή τους θα είναι η ίδια με πριν. Οπότε το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να φύγουν το ταχύτερο πριν πέσουν στα χέρια μας.
Για να έχει οποιαδήποτε πιθανότητα επιτυχίας η άμυνά μας πρέπει να υπάρξει άμεση αντικατάσταση της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή. Ο τραγικός συρφετός που σέρνεται στα έδρανα της βουλής πρέπει να απομακρυνθεί πάραυτα και στο σύνολό του. Το ίδιο και οι τηλεοπτικοί αβανταδόροι τους και οι εργολάβοι πάτρωνές τους».
«Καταλαβαίνουμε ότι η ελληνική πλευρά θα βρεθεί σε τραγική θέση όσον αφορά το που θα δώσει το βάρος της άμυνας. Ειδικά η πολιτική ηγεσία ή θα τρέχει να βρει ελικόπτερα να το σκάσει ή θα παρακαλεί τους ξένους για επέμβαση με οποιοδήποτε τίμημα».
«Πρέπει να καταλάβουν άπαντες ότι βρισκόμαστε σε μία κομβική καμπή της ιστορίας από αυτές που συμβαίνουν κάθε 100 χρόνια.
Το διακύβευμα δεν είναι κάποια βραχονησίδα μεσοπέλαγα.
Αυτή την φορά θα παλέψουμε για την ίδια την ύπαρξή μας ως έθνος και ως κράτος».
Ο συντάκτης του παραπάνω δημοσιεύματος (προσωνύμιο : ο Μαινόμενος) μας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την τουρκική επίθεση που βρίσκεται επί θύραις !
Μας επεσήμανε πολύ εύστοχα ότι ο κίνδυνος για μας είναι θανάσιμος, διότι και διακυβεύεται η ζωή του Ερντογάν και εμάς μας κυβερνά μια ανίκανη, δωσιλογική και μισελληνική συγκυβέρνηση υποστηριζόμενη από μια ξενόδουλη αντιπολίτευση.
Με άλλα λόγια, ο «Μαινόμενος» μας τόνισε ότι αυτός ο συνδυασμός του «ψυχορραγούντος» «σουλτάνου» με τους κυβερνώντες νενέκους μας είναι φονικός.
Το μένος μου αυξήθηκε κατακόρυφα, όταν μετά το άρθρο του «Μαινόμενου» διάβασα την πρόσφατη «από άμβωνος» ομιλία του «Αγίου» Αλεξανδρουπόλεως !
Διαβάστε αποσπάσματα της ομιλίας του μοναδικού στα εκκλησιαστικά χρονικά εν ζωή Αγίου της Εκκλησίας μας , του Άνθιμου Αλεξανδρουπόλεως, που σας παραθέτω και φρίξτε :
«Η πολεμική ενάντια στη Σύνοδο του Κολυμπαρίου είναι «σατανική» ! Είναι «αντιχριστιανικός δογματισμός».
«Η Εκκλησία μας σήμερα χαρακτηρίζεται από τρία σύνδρομα. Το ένα σύνδρομο είναι ο μανιακός απομονωτισμός».
«Τη φράση «τον πάπα να καταράσθε» την είπε μόνο μια φορά ο στρατηγός Μακρυγιάννης, και ξέρουμε ότι την άκουσε από τον (όχι και τόσο έντιμο πολιτικό) Ιωάννη Κωλέττη, και η σύγχρονη έρευνα αποδεικνύει ότι την πρόσθεσε ο ίδιος και άρα δεν την εκφώνησε ποτέ ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».
«Οι συμπεριφορές εκείνων που προσκολλώνται επιλεκτικά στο γράμμα κάποιων Κανόνων και όχι στο συνολικό πνεύμα των Κανόνων, που διακατέχονται από μια εγωιστική έπαρση που θεωρεί δεδομένο ότι μόνο οι Ορθόδοξοι θα σωθούν, που λένε όχι στους διαλόγους με τους ετερόδοξους και τους ετερόθρησκους, συνιστούν έναν “αντιχριστιανικό δογματισμό” που απομονώνει την Εκκλησία μας και δεν την αφήνει να αναπνεύσει».
«Δεν είναι «δογματικοί» όσοι φωνάζουν «όχι στο διάλογο με τις επιστήμες» ; Όταν την εξέλιξη ως δημιουργική διεργασία του Θεού, την δέχονται απερίφραστα ακόμα και Άγιοι Πατέρες της Πίστεώς μας».
«Αρρωστημένος εθνικισμός στην Εκκλησία επιτρέπεται; όταν ο Απόστολος Παύλος έγραφε ότι δεν υπάρχει Ιουδαίος και Έλληνας, Σκύθης ή βάρβαρος, αλλά όλοι είμαστε το ίδιο, χάρη στον Ιησού Χριστό;
Είναι αλήθεια ότι αυτός ο εθνικισμός, άρχισε στα Βαλκάνια με την ελληνική επανάσταση και οδήγησε στο να μην αφήνουμε το κοινό ποτήριο του Αίματος του Χριστού να μας ενώσει. Είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Κρήτη: «Έλληνες είμαστε, αλλά αν προτάξουμε αυτή μας την ιδιότητα, θα γίνουμε οι Ορθόδοξοι κομμάτια μεταξύ μας».
«… οι Ορθόδοξοι χριστιανοί είμαστε ανίκανοι να συγκροτήσουμε Σύνοδο. Αυτό φάνηκε. Και κάποιοι το χαίρονται ακόμα, επειδή θέλουν μια Εκκλησία ανάπηρη, να στηρίζεται στα δεκανίκια όποιου πολιτικού καίσαρα και να μην πατάει στα πόδια της ποτέ. Και επειδή κάποιοι άλλοι θέλουν, για δικό τους πολιτικό και εκκλησιαστικό συμφέρον, να μειώσουν το ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Αν π.χ. έρχονταν ο Πρόεδρος Πούτιν τις ημέρες εκείνες στην Κρήτη, τότε θα έσπευδαν όλες οι Εκκλησίες, οπότε δεν καταλαβαίνουμε που θα παρέπεμπε το γεγονός; Αυτό εννοώ άκρατο και αρρωστημένο εθνικισμό, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται».
«Κλειστήκαμε στο καβούκι μας και δεν ανοιγόμαστε στην ιεραποστολή, κατηγορούμε κιόλας τους ελαχίστους, αβοήθητους από την ελλαδική Εκκλησία και Πολιτεία, Ορθοδόξους αδελφούς μας, που πασχίζουν στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Αφρική και στην Ασία, να προσαρμόσουν την Ορθόδοξη βιωτή στα εκεί κοινωνικά δεδομένα και τους βρίζουμε ως προδότες και παραχαράκτες της πίστεως, απομειωμένου φρονήματος. Βλέπετε, μετράμε την ορθοδοξότητά τους ανάλογα με το μήκος της γενειάδας τους, με το φάρδος του μανικιού στο ράσο και την επιβολή των ιαμβικών δεκαοκτασύλλαβων στις εκεί διαλέκτους»
«Να δράσουμε μέσα στον κόσμο ως Εκκλησία, όχι ως κρατική υπηρεσία, ούτε ως προνοιακό ίδρυμα η ως εθνικοπατριωτικό κίνημα».
Ας σχολιάσουμε με τη σειρά τα παραπάνω «μαργαριτάρια» του εν ζωή Αγίου Αλεξανδρουπόλεως και ας εξάγουμε τα συμπεράσματά μας από την κατά Άνθιμον θεολογική ερμηνεία :
Όσοι πολεμούν τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου είναι «δογματικοί αντιχριστιανοί» και σατανάδες !
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός δεν ήταν αντιπαπικός !
Είναι φανατικοί όσοι ασχολούνται με τους Κανόνες της Εκκλησίας μας και αρνούνται τους διαχριστιανικούς και τους διαθρησκειακούς διαλόγους !
Είναι φανατικοί και ανεγκέφαλοι όσοι δεν παραδέχονται τον δαρβινισμό και ειδικά την εξέλιξη από το ένα είδος στο άλλο ! (Αυτό υπαινίσσεται ο Ιεράρχης, διότι την εξέλιξη εντός του ιδίου είδους την παραδέχονται και δεν την αμφισβητούν καθόλου οι Ορθόδοξοι χριστιανοί).
Όλοι εμείς που επικρίνουμε την ανθελληνική Κυβέρνηση των αμερικανομπολσεβικικών συριζονιών, διότι εκτελώντας έξωθεν εντολές αποχριστιανίζει και παραλλήλως ισλαμοποιεί την ένδοξη Χώρα μας, είμαστε κατά τον Άνθιμο αρρωστημένοι εθνικιστές !
Ο δόλιος Αρχιερέας σκοπίμως απεσιώπησε ότι ο Απόστολος Παύλος αναφερόταν αποκλειστικώς σε βαπτισμένους χριστιανούς της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας και όχι σε ετερόθρησκους και ετερόδοξους (http://aktines.blogspot.gr/2016/10/blog-post_832.html,http://www.ksipnistere.com/2017/02/blog-post_2902.html?showComment=1487701031871,http://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%AC%CE%BC-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%BB%CE%B7/, http://kataggeilte.blogspot.com/2017/02/blog-post_557.html).
Όλοι εμείς που στηλιτεύουμε τους οικουμενιστές ρασοφόρους και μη και τους θεωρούμε παραχαράκτες και προδότες της Πίστεώς μας είμαστε κατά τον Άνθιμο δογματικοί αντιχριστιανοί !
Η Διοικούσα Εκκλησία πράττει ορθώς και συμπλέει με την πολιτική εξουσία, διότι η τελευταία δεν πλήττει ούτε την Ορθοδοξία ούτε το Ελληνικό Έθνος ! Επομένως εφόσον όλα βαίνουν καλώς, ποιος ο λόγος οι κληρικοί να βγάζουν εθνικοπατριωτικές κορώνες και να ξεσηκώνουν αδίκως το λαό κατά των "αθώων" πολιτικών αρχόντων ;
Είδατε λοιπόν συμπαθέστατοι Ορθόδοξοι Μπλογκοσφαιρίτες μου, τι λάθος κάναμε τόσα χρόνια και πιστεύαμε τις δογματικές αλήθειες που μάθαμε από τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό, τον Πατροκοσμά, τον Άγιο Παΐσιο κ.ά και ήμασταν βαθιά νυχτωμένοι !
Μα αυτός ο τόπος είναι πραγματικά ευλογημένος και αγιοτόκος ! Τι μου λέτε τώρα εσείς για το δίδυμο των σύγχρονων Αγίων (Πορφύριος και Παΐσιος) που προσφάτως αγιοκατατάχθηκε μετά τη κοίμηση !
Εμείς σήμερα στην Ελλάδα έχουμε δυο προ κοιμήσεως μέγιστους Αγίους, τον Άνθιμο Αλεξανδρουπόλεως και τον Ιγνάτιο Δημητριάδος !
Με αυτούς τους Δεσποτάδες στο πλευρό μας δεν μας σκιάζει ούτε η τιάρα η παπική, ούτε το τούρκικο το φέσι, ούτε ο Βούδας, ούτε ο Κούδας, ούτε ο Ιούδας, ούτε ο Κούλης Βελζεβούλης, ούτε ο Αλέξης ο Τσιπρούλης, ούτε ο Μπούλης ο Καμμενούλης!
Θα σας αναφέρω συμπαθή μπλογκοσφαιρόνια μου ένα περιστατικό που αφορά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο που θα εξελιχθεί σε παγκόσμιο, ένα διάλογο μεταξύ ενός επισκέπτη του Αγίου όρους και του Αγίου Παϊσίου :
"Επισκέπτης : "Γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου αν είναι ευλογημένο.
Άγιος Παΐσιος :  «Θα σου πω… Εγώ δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό…
Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη.
Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί.
Τότε όμως οι δήθεν φίλοι μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.
Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!
Επισκέπτης : Εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;
Άγιος Παΐσιος : Όχι, εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης".
Κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε διπλωματική εμπλοκή με την Τουρκία εξ αιτίας της μη έκδοσης των 8+2 Τούρκων αξιωματικών που αποβιβάστηκαν στην Αλεξανδρούπολη της Θράκης και θα επαληθευτεί η ρήση του Αγίου.
Τι λες εσύ Άγιε Αλεξανδρουπόλεως, να δώσουμε βάση στα λεγόμενα του Αγίου Παϊσίου ή έχεις εσύ Σεβασμιώτατε που είσαι και κολλητάρι του αρχιοικουμενιστή Δημητρίου Αρχοντώνη (Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου) κάποια δική σου προφητεία να μας πεις ; Εσύ Άγιε Πατέρα που δεν είσαι αρρωστημένος εθνικιστής όπως εμείς, ποια στάση θα τηρήσεις σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης ; Μήπως τη 4χ4 ;

Κρίτων Δ. Ιακώβου, δρ φαρμακοποιός σε πολιτική δίωξη από τους ΝουΔούλους Συριζοναζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου