Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 20, 2018

Αθλητική Αγωγή-Τα οφέλη της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού σε ηθικό και σε σωματικό επίπεδο


Γράφει η Ειρήνη Κομνηνού*



Νους υγιής εν σώματι υγιεί, ένα πολύ μεγαλο παράδειγμα για την παρακμή και την κατάπτωση, την οποία βιώνουμε ειναι τα αγύμναστα παιδιά και η παχυσαρκία σε αυτές τις ηλικίες.


Πολλές φίλες μου με ρωτούν, πως θα αποκτήσουμε τέλειο σώμα οπως oi αθλήτριες του στίβου ;

Οταν κανεις σε Υψηλό ειτε σε σοβαρο επίπεδο αθλητισμό, μόνον τοτε Θα αποκτήσεις το ανάλογο σώμα. Αυτό γίνεται με οποιοδήποτε άθλημα το οποιο θα κανεις συστηματικά και μεθοδικά. 


Υψηλος Αθλητισμος σημαiνει παιδεiα επιδόσεις, ηθικες καi οικονομικες αμοιβες ,βραβεία, αναγνώριση κλπ.

Πόσες φορές όμως αναρωτήθηκατε για το τι έχει περάσει και τι έχει στερηθεί για να φτάσει εκεί που έφτασε ενας αθλητης  ;

Οι θυσίες είναι πραγματικά πολυάριθμες οi οποίες αφορούν απολαύσεις, συναισθήματα, συνήθειες και τρόπο ζωής. 
ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Καθε Παρασκευή καi Σάββατο βράδυ, ολοι ετοιμάζονται να βγουνε να διασκεδασουν. 
Ομως οι αθλητες διοτι εχουν πρωινή προπόνηση ή αγώνα πρεπει να κοιμηθουν νωρίς ώστε την επόμενη μέρα να ειναι  με ξεκούραστο σώμα και καθαρό μυαλό, χωρίς αλκοόλ, νικοτίνη, εξαντληση κλπ.

Τα διαστήματα τα οποία για αρκετούς από εμάς αποτελούν μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης, για τους αθλητές αποτελούν περίοδο προετοιμασίας και σκληρής προπόνησης.

Τέτοια διαστήματα είναι οι καλοκαιρινοί μήνες, οι γιορτές των Χριστουγέννων, το Πάσχα και όλες οι μέρες που για τα υπόλοιπα επαγγέλματα αποτελούν μέρες δημόσιας αργίας.

Οι διαθέσιμες μέρες ξεκούρασης για τους αθλητές είναι ελάχιστες και στο πρόγραμμα αυτό συχνά καλείται να προσαρμοστεί και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Τα τελεια γυμνασμενα σωματα απαιτουν καλο υπνο καi σωστη διατροφη, χωρiς σουβλακια, πiτσες, αλατι, ζαχαρη, αλκοολ, καπνισμα κλπ


Με δύο λόγια χρειάζονται θυσίες. Τα αγαθά κόποις κτώνταιΤο αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει σε όλους τους τομείς.

  


Γυναίκες και Άθληση. Α
ποκτήσετε τέλεια εμφάνιση με mountain bike down hill.  


Οι
 γυναίκες πρέπει να  να γυμνάζονται συστηματικά. Η άθληση συμβάλει στην βελτίωση της εμφάνισης και της γενικής υγείας. Η άσκηση βοηθάει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής μας σε όλες τις φασεις της ζωής μας.

Μην ξεχνάτε ότι η άσκηση δίνει σε εμας τις γυναίκες την αίσθηση της ολοκλήρωσης, η οποία σχετίζεται με την αυτοεκτίμηση. Πέρα από τα οφέλη στην υγεία που σας προσφέρει, είναι ένα σημαντικό συστατικό για την ποιότητα ζωής των γυναικων.


Η άσκηση εξατομικεύεται σύμφωνα με τους στόχους κάθε γυναίκας και ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει. Επίσης είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας τους διαφορετικούς παράγοντες κάθε γυναίκας, όπως την ηλικία, την ορμονική και διατροφική κατάσταση, διότι παίζουν ρυθμιστικό ρόλο στον καθορισμό των προγραμμάτων.

Ποιο είναι το καλύτερο είδος άσκησης για εμας τις  γυναίκες ; Ποια πρέπει να είναι η συχνότητα και η διάρκεια της άσκησης ; 

Η γυμναστική βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και του μαστού και ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα; 

Επίσης βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης, η οποία έχει πληξει  το γυναικείο φύλο, σύμφωνα με αρκετές μελέτες.

Οσες γυμναζομαστε εχουμε απαλλαγει απο τις ενοχηλσεις πριν και κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.




Αυτο διοτι κάνοντας γυμναστική, παράγει ο εγκέφαλος τις «ορμόνες της χαράς», τις ενδορφίνες, οι οποίες μειώνουν το αίσθημα του πόνου, μας χαρίζουν ευφορία και καλή διάθεση, καθώς επίσης είναι αντιγηραντικές και αντι-στρες, διατηρώντας την ψυχική και σωματική μας υγεία σε άριστη κατάσταση. Οι ενδορφίνες εκκρίνονται στον οργανισμό μας έως και 500% μετά από 30 λεπτά αερόβιας άσκησης.  

Οι γυναικείες ορμόνες -τα οιστρογόνα- εκτός από το ότι βελτιώνουν την ψυχική μας διάθεση, αυξάνουν το μεταβολισμό και τη διάσπαση σωματικού λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αυξάνεται μετά την άσκηση και διατηρείται σε υψηλά επίπεδα μέχρι και 4 ώρες μετά. Δυστυχώς, όμως, μειώνεται κατά την εμμηνόπαυση.

Προτιμήστε τα extreme sports για να αδυνατίσετε! και πολύ εμφανίσιμες

 Η αδρεναλίνη που εκκρίνεται στον οργανισμό με το αίσθημα του κινδύνου, προκαλεί τη διάσπαση του  λίπους και αυξάνει την απόδοση της καρδιακής λειτουργίας. Δεν είναι τυχαίο που οι λάτρεις αυτών των σπορ είναι αδύνατοι καi πολύ καλα γυμνασμένοι  .

Προσωπικα για να διατηρoυμαι σε τέλεια φόρμα εχω επιλέξει το nountain bike-downhillΗ φύση μας δίνει Ποιότητα Ζωής και ενεργεια, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Επίσης εχοντας διαβάσει μiα εξαιρετική εργασία μεταπτυχιακού επιπέδου, απέκτησα έναν πολύ εκλεπτυσμένο και ισχυρό στοχο στην ζωή μου(1)


Σε ηλικία 36 ετών, ξεκίνησα να γίνω αθλήτρια mountain bike-down hill, ωστε να τιμήσω την μνήμη της αδικοχαμένης εξαδέλφης μου σε θανατηφόρο τροχαίο.  Έφυγε από την ζωή μαζί με τον φίλο της. 

Η καλύτερή μου φίλη,  η εξαδέλφη μου ετοιμαζόταν να παντρευτεί σε έναν μήνα.

Μέσα απο αυτή την προσπάθεια.μου επιθυμώ να αποτελώ πρότυπο για τους συνανθρώπους μου, και ειδικά για τους νέους ώστε να μειώθουν τα  θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.   

Ακόμη καi αν δεν τα καταφέρω να διακριθώ, θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό, προς αυτήν την κατεύθυνση, ὥστε να ακολουθήσουν αρκετά νέα παιδιά.









(1) OXI AΛΛΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΙ   ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ


(1) ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
ΠΡΩΤΥΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ


 * Η Ειρήνη Κομνηνού ειναι γυμνάστρια-Personal Trainer (contact : irenekomnenou@gmail.com)


Δύο από τις πιο γρήγορες γυναίκες στο downhill! | the DOTS!the ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου