Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 27, 2010

"Αυτoί που έχουν υποχρέωση να το εκπαιδεύσουν,το γεμίζουν οργή"

Θα ήθελα ως μια αναγνώστρια να καταγγείλω ένα γεγονός που εξελίχτηκε σε δημόσιο ελληνικό σχολείο στην περιοχή της Χαλκίδας.


Μαθητής 15 χρονών κόπηκε στην 1ης Λυκείου κόπηκε στην ίδια τάξη από απουσίες. Φυσικά πολύ συνηθισμένο… Για την καταγγελία αυτή υπάρχει μια μικρή πλην σημαντική λεπτομέρεια. Το παιδί αυτό, ορφανό ...

από πατέρα μεγάλωνε με την μητέρα του και ως πατρική φιγούρα είχε τον θείο του (αδερφό της μητέρας του), τον μήνα Μάρτιο ο Θείος του έφυγε από την ζωή εντελώς απρόσμενα και άδοξα. Το γεγονός αυτό όπως είναι φανερό για οποιοδήποτε άνθρωπο περνάει με τέτοια ψυχοφθόρα και δυσάρεστη κατάσταση οδήγησε το παιδί να κλειστεί στον εαυτό του με αποτέλεσμα το σχολείο να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Οι καθηγητές αδιαφορώντας πλήρως για την ψυχική κατάσταση του παιδιού αποφάσισαν ότι πρέπει να μείνει στην ίδια τάξη. Και θα ήθελα να θέσω σε αυτό το σημείο τα ερωτήματα μου… Πως αυτό το παιδί θα έχει αντοχές να κυνηγήσει το όνειρο του, να αντιμετωπίσει με αισιοδοξία το μέλλον και τις δυσκολίες που του έφερε η ζωή; Πως αυτοί οι άνθρωποι που βγαίνουν κάθε τόσο στα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι κάνουν ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ όταν βιάζουν την ψυχική υγεία του παιδιού; Πως αυτό το παιδί θα γίνει σωστός πολίτης και Έλληνας όταν οι ίδιοι που έχουν υποχρέωση να το εκπαιδεύσουν να τον μορφώσουν και να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα του τον γεμίζουν με οργή;;;; "


Το σχολείο είναι το 4ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας



ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου