Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 14, 2021

Δείτε το προκλητικό βίντεο κλιπ εντός καθεδρικού ναού που προκάλεσε εκκλησιαστικό σάλο

 

Θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε στους κόλπους της εκκλησίας εξαιτίας ενός βίντεο κλιπ- Ένας ιερέας παραιτήθηκε και η Αρχιεπισκοπή του Τολέδου ζήτησε συγγνώμη.

Ένα προκλητικό βίντεο κλιπ που γυρίστηκε σ’ έναν από τους παλαιότερους καθεδρικούς ναούς της Ισπανίας έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και διενέξεις μεταξύ των ηγετών της ισπανικής Εκκλησίας.



Από τη μία πλευρά ο ηγούμενος του ναού του 13ου αιώνα ισχυρίστηκε πως το βίντεο κλιπ ασπάζεται τη χριστιανική πίστη μέσω της αγάπης και αποτελεί “ζωντανή” απόδειξη πως η Εκκλησία συμβαδίζει με την εποχή της, ενώ από την άλλη Αρχιεπίσκοπος του Τολέδο ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για τις εικόνες που βρήκαν στη δημοσιότητα μέσω των social media και του Youtube.

Πέτρα του σκανδάλου αποτέλεσε το νέο βίντεο κλιπ του τραγουδιού “Ateo” (Άθεος) του 31χρονου δημοφιλούς Ισπανού ράπερ, C Tangana και της 26χρονης εκ Αργεντινής τραγουδίστριας, Νάτι Πελούσο. Το βίντεο γυρίστηκε εντός του καθεδρικούς ναού του Τολέδο - ένας από τους παλαιότερους καθεδρικούς ναούς της Ισπανίας- και στους στίχους του ακούγεται το «ήμουν άθεος, αλλά πλέον πιστεύω γιατί ένα θαύμα σαν κι εσένα πρέπει να προέρχεται από τον παράδεισο». Οι δύο καλλιτέχνες χορεύουν και λικνίζονται παθιασμένα μέσα στον καθεδρικό ναό του Τολέδο. Σε μία σκηνή η Πελούσο εμφανίζεται γυμνή, αλλά με τα επίμαχα σημεία του σώματός της αλλοιωμένα και κρατάει στα χέρια της το κομμένο κεφάλι του C Tangana. Εκείνος, δε, της τραβάει τα μαλλιά σε άλλο σημείο -παραπομπή σε μια από τις διάσημες τοιχογραφίες του ναού όπου δείχνει έναν δαίμονα να τραβάει τα μαλλιά μιας γυμνής γυναίκας ώστε να την αποτρέψει από το να πάει στον παράδεισο.



Στη διάρκεια του ολιγόλεπτου βίντεο εμφανίζονται και γνωστοί παρουσιαστές της ισπανικής τηλεόρασης για να σχολιάσουν τα όσα έκαναν οι τραγουδιστές.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε αφότου ανέβηκε το βίντεο την Παρασκευή που μας πέρασε στα social media, ο Αρχιεπίσκοπος του Τολέδο Francisco Cerro Chaves ζήτησε συγχώρεση, λέγοντας ότι «αγνοεί εντελώς» το βίντεο ή το περιεχόμενό του. «Ζητούμε ταπεινά και ειλικρινά τη συγχώρεση όλων των πιστών... που δικαίως αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από αυτήν την ακατάλληλη χρήση ενός ιερού τόπου», πρόσθεσε.

Αξιο λόγου πάντως είναι πως σε λιγότερο από μία εβδομάδα που ανέβηκε το βίντεο στο YouTube, το είδαν πάνω από επτά εκατομμύρια χρήστες!

1 σχόλιο: