Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 28, 2011

Ελληνική γαστρονομία στο Σαν Φρανσίσκο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το ενδιαφέρον χιλιάδων Αμερικανών προσέλκυσε η ελληνική γαστρονομία κατά τη διάρκεια τριημέρου εκδηλώσεων στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τον επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας και μεταξύ άλλων περιελάμβαναν: παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων και κρασιών, διαλέξεις για το ελαιόλαδο και τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας Χίου, επίδειξη μαγειρικής ελληνικών συνταγών από τον Έλληνα σεφ, Ηλία Σκουλά, ο οποίος είχε μεταβεί εκεί από την Ελλάδα ειδικά για την παρουσίαση, καθώς και δείπνο με υψηλής ποιότητας και αισθητικής ελληνικά πιάτα.

Στην εναρκτήρια δεξίωση, στην οποία παρευρέθησαν εκπρόσωποι εταιρειών εισαγωγής τροφίμων, διανομείς και αρκετοί εξειδικευμένοι σε θέματα φαγητού, προσφέρθηκαν ελληνικά εδέσματα και κρασιά, πληροφοριακό υλικό, καθώς και δώρα με δείγματα ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο και μαστίχα.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο, πρέσβης Ιωάννης Ανδρεάδης.

Επίσης, οι Έλληνες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του UC Davis, Ειρήνη Μέλλιου και Προκόπης Μαγκιάτης έκαναν παρουσίαση με θέμα τις νέες έρευνες για τη σημασία του ελαιολάδου στην ανθρώπινη υγεία, καθώς και τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας Χίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου