Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 19, 2012

Οι Ρώσοι ξεκινούν το 2015 για δημιουργία βάσης στη Σελήνη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 Οι Ρώσοι ξεκινούν το 2015 για δημιουργία βάσης στη Σελήνη
Η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει στην Σελήνη νέες σεληνιακές άκατες, οι οποίοι θα μπορούν να λειτουργήσουν εκεί για μερικά χρόνια. Δεν αποκλείεται, πως στην συνέχεια στον δορυφόρο της Γης θα δημιουργηθεί ρωσική σεληνιακή βάση. Αυτοί είναι οι
στόχοι που υπάρχουν στο πρόγραμμα που έχει αναπτυχθεί από την Ρωσική Ακαδημία επιστημών.
Το πρώτο βήμα προς την εξερεύνηση της Σελήνης προγραμματίζεται για το 2015. Την Σελήνη θα την εξερευνήσουν οι δορυφόροι «Luna-Resouse» και «Luna-Glob».
Στο δεύτερο στάδιο θα αρχίσουν την λειτουργία τους οι νέες σεληνιακές άκατες, οι οποίες θα συλλέγουν δείγματα σεληνιακού εδάφους, συμπεριλαμβανομένου και του συλλεγμένου από βάθος δύο μέτρων με την χρήση της εγκατάστασης γεώτρησης. Έπειτα στην Σελήνη θα πάει προσεληνωμένο σκάφος με πύραυλο επιστροφής, το οποίο θα πάρει μερικές κάψουλες με δείγματα σεληνιακού εδάφους και θα τα φέρει στην Γη. Οι άκατες που θα μείνουν στην επιφάνεια της Σελήνης και ο σταθμός προσελήνωσης, θα αποτελέσουν τα πρώτα στοιχεία του σεληνιακού πεδίου δοκιμών με τον μελλοντικό στόχο να αναπτυχθεί σε αυτήν την περιοχή η Ρωσική σεληνιακή βάση.
Πηγή:pisoporta.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου