Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 11, 2021

Χοιρινό με σέλινο, η συνταγή της μαμάς Κατερίνας

Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο. Αυτή εδώ είναι η συνταγή της μαμάς για χοιρινό με σελινόριζα (φρικασέ). Είναι από τις κλασικές συνταγές για τα κυριακάτικα τραπέζια του χειμώνα. Εμείς το τρώμε και στο χριστουγεννιάτικο Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι. Για κάποιους, αυτός είναι ο πιο σωστός τρόπος για να τρώμε το χοιρινό...

Υλικά συνταγής


 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες

1 κιλό σέλινο (σε φύλλα ή σελινόριζα)

2 αυγά

1/2 φλιτζάνι λάδι

3 κούπες νερό

αλάτι

πιπέρι

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 λεμόνι μικρό


Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε την σελινόριζα, την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε κομμάτια κυδωνάτα. Πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε και αυτο σε μικρά κομμάτια.


Βράζουμε το σέλινο σε αλατισμένο νερό. Το στραγγίζουμε και πετάμε το ζουμί.


Πλένουμε καλά το κρέας, και το στεγνώνουμε σε ρολό κουζίνας.


Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με το λάδι, ανάβουμε την φωτιά και γυριζουμε το κρέας μερικές φορές. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 3 κούπες ζεστό νερό, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.


Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί καλά και να αποροφήσει μεγάλη ποσότητα απο τα υγρά του.


Όταν ψηθεί, προσθέτουμε το βρασμένο σέλινο, κουνάμε την κατσαρόλα (ποσοχή δεν ανακατεύουμε) για να εννοποιηθούν όλα τα υλικά.


Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το λεμόνι.


Παίρνουμε λίγο ζουμί απο την κατσαρόλα, το βάζουμε μέσα στα αυγά και σιγά σιγά αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στην κατσαρόλα.


Κουνάμε με τα χέρια μας την κατσαρόλα, ώστε να ενοποιηθούν τα υλικά.


Το χοιρινό με σέλινο είναι έτοιμο. Σερβίρεται ζεστό και καλοφάγωτο!



Καλή όρεξη!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου