Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Φεβρουαρίου 22, 2013

Άνοιξαν οι ουρανοί

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Η ισχυρότατη βροχόπτωση που πλήττει από νωρίς το πρωί (σ.σ.: ξεκίνησε λίγο μετά τις 05.00) την Αττική έχει προκαλέσει σοβαρά
προβλήματα σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Δρόμοι και υπόγεια κατοικιών έχουν πλημμυρίσει, φωτεινοί σηματοδότες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί σε διάφορες περιοχές, ενώ στις κεντρικές οδικές αρτηρίες επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 600 κλήσεις για διάφορα περιστατικά, ενώ με επιτυχία στέφθηκαν οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οδηγών στη Σταμάτα, στη Λεωφόρο Καβάλας και στην Ιερά Οδό. Συνολικά, επιχειρούν 50 συνεργεία με 100 πυροσβέστες.



Κλειστοί δρόμοι - Εγκλωβισμένοι οδηγοί

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έκλεισε η Λεωφ. Συγγρού στο ύψος του Φαληρικού Δέλτα. Παράλληλα, λόγω της συσσώρευσης υδάτων είναι κλειστή η οδός Πειραιώς από την Π. Ράλλη και στα δύο ρεύματα (σ.σ.: για δεύτερη φορά τις τελευταίες ώρες) έως τη Χαμοστέρνας, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί κλήσεις για άντληση υδάτων κυρίως από την ευρύτερη περιοχή του Χαϊδαρίου και του Αιγάλεω. Επίσης, κλειστή είναι η Λεωφόρος Δημοκρατίας από την ιχθυόσκαλα έως το Κερατσίνι, ενώ ακινητοποιημένα οχήματα βρίσκονται στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Αττικού Νοσοκομείου. Την ίδια ώρα, οδηγοί παραμένουν ακινητοποιημένοι στα αυτοκίνητά τους στην Ιερά Οδό, στο Χαϊδάρι, στην Πειραιώς στο Γκάζι και στη Λεωφ. Σχιστού στον Σκαραμαγκά. Πολλές δυσκολίες συναντούν οι οδηγοί στην παραλιακή από τον Πειραιά προς τη Γλυφάδα εξαιτίας υπερχείλισης του ρέματος της Πικροδάφνης. Προβληματισμός επικρατεί για τον Ιλισσό στο Νέο Φάληρο, καθώς η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει.

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα υπάρχουν στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, καθώς είναι κλειστή στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου, στο ρεύμα προς Αθήνα. Η κυκλοφορία εκτρέπεται προς την Αττική Οδό, ενώ έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων και στην έξοδο από Αττική Οδό για εθνική και από Κηφισό έως τη λίμνη Κουμουνδούρου.

Στο Παλαιό Φάληρο έχει σχηματιστεί χείμαρρος στο ρέμα της Πικροδάφνης. Πλημμυρισμένη είναι και η Λεωφόρος Αλίμου, ενώ η παραλιακή έχει μεγάλο πρόβλημα από τον Άγιο Κοσμά μέχρι τον Φλοίσβο. Κατολισθήσεις έχουν προκληθεί στον Σκαραμαγκά.


(Οδός Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη)


(Xαμοστέρνας)


(Στο κέντρο της Αθήνας τα νερά έχουν καλύψει το οδόστρωμα)

Χαλαζόπτωση στο Παγκράτι
Χαλαζόπτωση στο Παγκράτι
«Πήρε φωτιά» το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής

Οι αναφορές για διακοπή στην ηλεκτροδότηση είναι συνεχείς από τις περισσότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δύο υποσταθμοί της ΔΕΗ έχουν πλημμυρίσει.

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια έχουν ξεπεράσει τις 60, με 100 πυροσβέστες και 50 κινητά συνεργεία να δίνουν μάχη με τον χρόνο, δουλεύοντας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες. Κάτοικοι από το Αιγάλεω, τη Νίκαια, το Χαϊδάρι, τον Πειραιά και το Περιστέρι ζήτησαν τη συνδρομή της Υπηρεσίας, καθώς τα ορμητικά νερά εισέβαλαν μέσα στην περιουσία τους.

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί κλήσεις για άντληση υδάτων σε Αιγάλεω, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι και γενικότερα στα δυτικά προάστια.

Ο ΗΣΑΠ λειτουργεί από τον Πειραιά έως τον Ταύρο και από την Κηφισιά μέχρι την Ομόνοια, αφού το τμήμα Ομόνοιας - Ταύρου είναι κλειστό λόγω υδάτων και πτώσης δέντρου.


(Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας)


(Στο κέντρο της Αθήνας)






Με προβλήματα οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια από Πειραιά για Αίγινα-Αγκίστρι-Πόρο και Ύδρα -Ερμιόνη- Σπέτσες. Επίσης, δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό τοπικό δρομολόγιο από Σαλαμίνα για Πειραιά και από Ραφήνα για Μαρμάρι.

Ταλαιπωρία περίμενε και τους επιβάτες της βραδινής πτήσης της Aegean από Αθήνα προς Χανιά, καθώς το αεροπλάνο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν πάνω από τη Σούδα, κατάφερε να προσγειωθεί στις 22.00 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Όπως μετέδωσε το Cretalive, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με μισθωμένα λεωφορεία στα Χανιά, ενώ το αεροπλάνο παρέμεινε στον αερολιμένα του Ηρακλείου.

Η πρόγνωση του καιρού

Ειδικότερα, στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια, όπου στο Κεντρικό, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές, και τοπικές βροχοπτώσεις στα δυτικά και νότια προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, με τη μέγιστη στην Ήπειρο να μην ξεπερνά τους 14 βαθμούς, 14 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 23 βαθμούς στην Κρήτη και από 11 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, όπου βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ. 

Δορυφορική εικόνα από την Ανατολική Μεσόγειο

Ο καιρός στην Ελλάδα


Ο καιρός στην Ευρώπη


Δείτε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου