Εύκολο και νόστιμο ορεκτικό!
Ναι, είναι αλήθεια. Τα onion rings που τρως σε όλα τα μπεργκεράδικα μπορείς να τα φτιάξεις και μόνος
Τι θα χρειαστείς (για 4 άτομα)
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 αυγό καλά χτυπημένο
- 1/2 κούπα γάλα
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι (για το τηγάνισμα)
Πώς το κάνεις
- Ξεφλούδισε, πλύνε και κόψε τα κρεμμύδια σε ροδέλες πάχους περίπου ενός εκατοστού. Ξεχώρισε μεταξύ τους τις επιμέρους ροδέλες.
- Σε ένα μπολ βάλε το αλεύρι, το baking powder, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακάτεψε καλά τα υλικά.
- Με το σύρμα για αυγά, χτύπησε το αυγό με το γάλα. Βούτα ένα-ένα τα δαχτυλίδια πρώτα στο μείγμα με το αλεύρι και μετά στο μπολ με το αυγό.
- Στη συνέχεια, για να έχεις την τραγανή κρούστα
- Τέλος, τηγανίζεις τις ροδέλες σε καυτό λάδι μέχρι να αποκτήσουν αυτό το χρυσό-καφέ χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζεις από το λάδι και τις τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί. Ρίχνεις λίγο αλάτι και σερβίρεις.
Read more: http://frapedoypoli.blogspot.com/2014/12/onion-rings.html#ixzz3KloPnGdi
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου