Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 19, 2017

Η γκάφα του Μπόρις Τζόνσον για το αλκοόλ σε ναό των Σιχ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ψηφοφόρους για τις εθνικές εκλογές στις 8 Ιουνίου ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε ομιλία σε ναό των Σιχ στο Μπρίστολ, αλλά κάτι του διέφυγε...


Με αποτυχία στέφθηκε η προσπάθεια του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον να προσελκύσει ψηφοφόρους στις εθνικές εκλογές της 8ης Ιουνίου σε ομιλία του σε ναό των Σιχ στο Μπρίστολ. Ο Τζόνσον προσπαθώντας με ενθουσιασμό να δείξει τις στενές σχέσεις της Βρετανίας με την Ινδία ανακοίνωσε ότι οι εισαγωγές ουίσκι από τη Βρετανία στην Ινδία θα γίνονται πλέον χωρίς δασμούς προκαλώντας την οργή μιας γυναίκας στο ακροατήριο.

«Πώς τολμάς να μιλάς για αλκοόλ σε ένα ναό των Σιχ;», φώναξε η γυναίκα στον Τζόνσον και εκείνος αναγκάστηκε να της ζητήσει συγγνώμη, αφού πρώτα έμαθε από την ίδια ότι μέλος στην οικογένειά της αντιμετωπίζει πρόβλημα με το αλκοόλ.



Όμως, εκτός από την γυναίκα και αρκετοί άλλοι Ινδοί Σιχ στράφηκαν κατά του Τζόνσον και με δεδομένο ότι η θρησκεία τους απαγορεύει το αλκοόλ του είπαν ότι, αν η ομιλία του γινόταν στην Ινδία «δεν θα έβγαινε ζωντανός από το ναό».

Ο Bhai Narinderjit Singh, επικεφαλής της ένωσης των Σιχ στη Βρετανία, μετά το επεισόδιο δήλωσε πως υπάρχουν προειδοποιητικές ταμπέλες στους ναούς τους για την απαγόρευση του αλκοόλ και του καπνίσματος σε όσους εισέρχονται και υποστήριξε πως ο υπουργός θα έπρεπε να το γνωρίζει καλά. Η σύζυγος του Τζόνσον, Μαρίνα Γουίλερ, είναι κατά το ήμισυ Ινδή και η πεθερά του είναι Σιχ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργού αρνήθηκε ότι ο Μπόρις Τζόνσον διέπραξε γκάφα και τόνισε ότι ο υπουργός έγινε συμπαθής δείχνοντας στην γυναίκα κατανόηση για το πρόβλημά της. Στο Συντηρητικό κόμμα οι βουλευτές έχουν διχαστεί για την προσωπικότητα του Τζόνσον. Μια μερίδα τον θεωρεί ικανό να προσελκύει ψηφοφόρους ενώ υπάρχουν βουλευτές που ενόψει των εκλογών επιθυμούν την περιθωριοποίησή του, επειδή είναι γνωστός για τις γκάφες του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου