Συστατικά...
- 1 κουνουπίδι κομμένα σε φουντίτσες
- 4 κ. σούπας ηλιέλαιο
- αλάτι, πιπέρι
- 6 φέτες φρέσκος τζίντζερ
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες
- 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
- 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
- 2 κ. σούπας κόκκινο κρασί
- 1 1/2 κ. σούπας σόγια σος
- 1/4 κ. γλυκού ζάχαρη
Τρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στους 250 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Τοποθέτησε στο ταψί τις φουντίτσες κουνουπιδιού με δύο κουταλιές ηλιέλαιο και αλατοπίπερο και ψήσε για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντάς το στα 15 λεπτά.
Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι στο γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το τζίντζερ για δύο λεπτά.
Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρισε για άλλα δύο λεπτά.
Δυνάμωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το κουνουπίδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρισέ τα για ένα λεπτό.
Πρόσθεσε και το μπούκοβο, το σησαμέλαιο, το κρασί, τη σόγια σος και τη ζάχαρη.
Ανακάτεψε έντονα τα υλικά για ένα λεπτό και σέρβιρε με ρύζι ατμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου