Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 16, 2018

Η 25χρονη Που Είναι Αλλεργική Στο Νερό: Πότε Εμφανίστηκε Η Σπάνια Πάθηση, Πώς Ζει

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
«Γεια, είμαι η Σερέλ και είμαι αλλεργική στο νερό!»: Μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση, η οποία την καθιστά πρακτικά αλλεργική στο νερό, έχει η 25χρονη Σερέλ Φαρούτζια, μια 25χρονη στο Κάρντιφ της Αγγλίας.


Η υδατογενής κνίδωση έχει ως αποτέλεσμα να την πιάνει φαγούρα και ερεθισμός κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με το νερό, και η Σερέλ διαγνώστηκε με αυτήν νωρίτερα μέσα στο έτος, αφού γέννησε την κόρη της- για την ακρίβεια, εμφανίστηκε 6 εβδομάδες μετά τη γέννηση.

Όπως λέει η ίδια στο BBC, ανεξαρτήτως του δεδομένου ότι το σώμα μας αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από νερό, πρόκειται για μια δερματική πάθηση, οπότε τα δύο είναι άσχετα μεταξύ τους- «απλά το δέρμα μου αντιδρά στο νερό». Οπότε, μπορεί να πίνει κανονικά υγρά (κυρίως χυμούς), αλλά όταν κάνει ντους, διαρκεί το πολύ 2-3 λεπτά, καθώς αν κρατήσει περισσότερο, η αντίδραση θα είναι πολύ έντονη. Εάν βρέχει, δεν βγαίνει έξω.

Όσον αφορά στο αν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης, όπως λέει η ίδια, χρησιμοποιεί τα πιο ισχυρά αντιισταμινικά, μα δεν κάνουν τίποτα. Υπάρχει θεραπεία με υπεριώδη ακτινοβολία, για να γίνουν πιο ανθεκτικά τα κύτταρα του δέρματος, αλλά εμπεριέχει κινδύνους. «Ένας γιατρός είπε πως αν κάνω άλλο παιδί, θα μπορούσε να αντιστραφεί. Προσπαθώ να πείσω τον σύντροφό μου να κάνουμε δεύτερο» λέει η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου