
Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στον Δημήτρη Δανίκα, μιλώντας -μεταξύ άλλων- για τον Αλέξη Τσίπρα, την Μυρσίνη Λοΐζου, την Μελίνα Μερκούρη, καθώς και για παλιούς και νέους τραγουδιστές.
O ποιητής – στιχουργός σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν «πλησιάζει» καν τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, χαρακτηρίζει «ξευτίλα» την πράξη της Μυρσίνης Λοΐζου να εισπράττει την σύνταξη της νεκρής μητέρας της -παρά το γεγονός ότι τη βάφτισε κάποτε-, αποθεώνει την Μελίνα Μερκούρη, την εφ’ όρου ζωής, επί Ανδρέα, υπουργό Πολιτισμού, επισημαίνοντας: «Μετά την Μελίνα το χάος σ’ αυτό το υπουργείο. Ψέματα;»
Διαβάστε τι είπε αναφορικά με τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, για την Δήμητρα Λιάνη, για τα ονόματα – θρύλους με τα οποία συνεργάστηκε αλλά και για τους σύγχρονους δημιουργούς.
«Τη Μυρσίνη Λοΐζου την έχω βαφτίσει. Είναι μ@@@@@σμένη. Ηταν πάρα πολύ όμορφο και έξυπνο παιδί. Αλλά φοβάμαι πως έμπλεξε. Κυρίως έμπλεξε με τον άντρα της. Και έβγαλε μια κακία. Πάντα ήταν εναντίον του ΠΑΣΟΚ».
-Εσύ;
Είμαι ΠΑΣΟΚ. Θα πεθάνω ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας μάς έκανε υπερήφανους. Άσε που ήταν μέγας μάγκας. Μέγας πολιτικός. Ο εξυπνότερος Έλληνας. Επιπλέον γόης. Έκανε έτσι με το χέρι του και έπεφτε ολόκληρη κυβέρνηση. Δεν έβριζε ποτέ. Αλλά ήταν μ@@νάκιας. Μόλις ήρθε από την Αμερική, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να «πάρει» την γκόμενα ενός φίλου του. -Ποιανού φίλου του;
Άσε τώρα. Ο μακαρίτης ο Αδαμάντιος Πεπελάσης ήξερε πολλά πράγματα για τα γ@@@@ια του Αντρέα. Εγώ τότε ήμουν αριστερούλης. Όπως οι περισσότεροι εκείνη την εποχή. Με το καλημέρα που είπε ο Ανδρέας και με την πρώτη συνέντευξη που έδωσε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, αισθάνθηκα πως είμαι Έλληνας και πως είμαι εντάξει σαν Έλληνας. Να χέσω τους Αμερικάνους που έκαναν κουμάντο στην Ελλάδα.
Για την Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου
-Όπως έλεγε και ο Διονύσης Σαββόπουλος, «ο εγγαστρίμυθος του ΠΑΣΟΚ». Πώς τον γνώρισες;
Ποιον, τον Ανδρέα; Μέσω Μελίνας. Άλλωστε ήμουν παιδικός φίλος του Πέτρου Μώραλη. Ο Πέτρος έκανε μαθήματα στα παιδιά του Ανδρέα.
Και η Δήμητρα;
Ήταν μια πάρα πολύ ωραία γυναίκα. Κάποια στιγμή βρέθηκαν μαζί στο ίδιο αεροπλάνο. Ωραίο μ@@νί. Του την έπεσε. Ο Ανδρέας ήταν μ@@@@κιας. Εσύ δηλαδή δεν θα πήγαινες μαζί της; Άσε με τώρα…
-Λένε πως ο Μάνος ήταν μελαγχολικός.
Ήταν πολύ μελαγχολικός. Αλλά του άρεσε το μ@@νι. Μαζί με άλλους πήγαινε σε ειδικό ξενοδοχείο στα Πετράλωνα. Ο ξενοδόχος τούς έδινε καρτελάκια με αρίθμηση, το ένα, το δύο, το τρία κ.ο.κ. Οπως κάνουν στο συσσίτιο. Ο Μάνος πήγαινε εκεί για να γ@@@σει.-Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη Μυρσίνη;
Η Μυρσίνη βρισκόταν σε κατάσταση έσχατης πενίας. Είναι ξεφτίλα αυτό που έκανε. Έτσι, λόγω ανάγκης, άρχισε να εισπράττει τη σύνταξη της μητέρας της. Η πράξη είναι απαράδεκτη. Όμως θα βρέθηκε σε κατάσταση έσχατης φτώχειας. Γι’ αυτό το έκανε. Αλλιώς δεν έχει καμία δικαιολογία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου