Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 21, 2019

Σχολεία για δειλούς και άβουλους ραγιάδες


Γράφει η Κίττυ Παπαδοπούλου*

Οι ιερείς είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του έθνους.
Εαν ο κλήρος υποταχθεί στην νέα ταξη η Ελλάδα τέλειωσε. Το σχολείο πλέον αλώθηκε, δεν εχει μείνει τίποτε όρθιο από τα παλιά, δικά μας πλούτη (Παλαμάς). Είμαστε σε δουλεία, σε ύπουλη σκλαβιά χειρότερη και απο των Τούρκων και απ’ των Φράγκων.


Το ράσο είναι η εθνική σημαία του Γένους.


Να θυμηθεί η εκκλησία ότι πάντοτε είναι η προστασία του εθνους. Ως πότε μια χούφτα κρατούντων πιο δαιμονισμένων από τους Τούρκους θα μας καταστρέφουν ;


Για την Εκκλησία μάς αναφερει ο άγιος Χρυσόστομος: “Τοιούτον έχει μέγεθος η Εκκλησία· πολεμουμένη vικά. Επιβουλευομένη περιγίνεται· υβριζομένη, λαμπροτέρα καθίσταται· δέχεται τραύματα, και ου καταπίπτει υπό των ελκών. Κλυδωνίζεται αλλ’ ου καταποντίζεται· χειμάζεται, αλλά ναυάγιον ουχ υπομένει. Παλαίει, αλλ’ ουχ ηττάται· πυκτεύει, αλλ’ ου νικάται”.





Σκοτάδι βαθύ έπεσε επάνω στην πατρίδα μας, οι διδαχές του Ευαγγελίου αγνοούνται και ποδοπατούνται πολύ άσχημα οι ψυχές των παιδιών μας, μέσω της ελεεινής "εκπαίδευσης", τα ξεμυρώνουν-ξεβαπτίζουν, μας κυβερνούν άνθρωποι χειρότεροι και από τους Τούρκους.


Στο σημείο αυτο ας θυμηθουμε τα λόγια του Παπουλάκου:


"Είναι ντροπή μας, ένα Γένος που με το αίμα του πύργωσε τη λευτεριά του, που πορπάτησε τη δύσκολη ανηφοριά, να παραδεχτεί πως δεν μπορεί να πορπατήσει στον ίσιο δρόμο άμα ειρήνεψε κι ότι δεν ξέρουμε μεις να σιγυρίσουμε το σπίτι, που με το αίμα μας λευτερώσαμε, αλλά ξέρουν να το σιγυρίσουν εκείνοι που δεν πολέμησαν, εκείνοι που δεν πίστεψαν στον αγώνα, εκείνοι που πάνε να μας αποκόψουνε από το Χριστό και πασχίζουνε να μας ρίξουνε στη σκλαβιά άλλων αφεντάδων που΄ναι πιο διαμονισμένοι από τους Τούρκους. Γιατί και κείνα που σεβάστηκε ο Τούρκος, τ’ άθεα γράμματα τα πετάνε και πάνε να τα ξεριζώσουνε. Τα άθεα γράμματα υφαίνουνε το σάβανο του Γένους.


Αυτά τα γράμματα μαθαινουν στα παιδιά μας.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Με τα νέα βιβλία των θρησκευτικών ολοκληρώνεται ο κύκλος της τρομερής επίθεσης, των εθνομηδενιστών, κατά των τριών μαθημάτων που προσδίδουν στους μικρούς μαθητές παιδεία, ηθική και ιθαγένεια.


Η αρχή έγινε με το το βιβλίο Ιστορίας της έκτης δημοτικού, το οποιο δεν συμβάλλει στην ενίσχυση της εθνικής μνήμης και της Ελληνικής αυτογνωσίας.






Στα βιβλία ιστορίας Γυμνασίου και Λυκείου οι μαθητές εισπνέουν τις βοθροαναθυμιάσεις των προσκυνημένων "ιστοριογράφων".


Δυστυχώς συνεχίζονται οι ανοησίες με συνταγές μαγειρικής, οι φαιδρές εμπνεύσεις για τον Μέγα Αλέξανδρο και την Κοκκινοσκουφίτσα ή τα βδελύγματα για έρωτες 25 χρόνων με μαθήτριες Γυμνασίου.

Το μάθημα των θρησκευτικών έχει καταργηθεί με ύπουλες μεθοδεύσεις και με μυθεύματα περί "σεβασμού" της διαφορετικότητας και συνύπαρξης με την σάπια Ευρώπη.

Καταργήθηκε η εορτή των Τριών Ιεραρχών με την παρουσία των σχολείων στους ενοριακούς ναούς. Ο εκκλησιασμός όλου του σχολείου, ως έμπρακτη δραστηριότητας της παιδαγωγίας «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου» του αποστόλου Παύλου.

Η έπαρση της σημαίας μας, με την συνοδεία των παιδικών φωνών που ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Η Ελληνική σημαία δεν είναι ένα απλό σύμβολο, είναι η πεμπτουσία όλων εκείνων που έχουν την απόλυτη αξία για τους Έλληνες, είναι το σύμβολο της πατρίδας και της θρησκείας, το σύμβολο της ελευθερίας.


Η σημαία μιλά στις ψυχές των Ελληνων, μέσα απο την ανδρεία και την γενναιότητα που αποπνέει η Ελληνική-Ρωμαική αυτοκρατορiα και η αρχαία κλασική εποχή.

Η σημαία, με τα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας, γεμιζει με ζωή-ψυχική ευφορία τους μαθητές οι οποiοι αποτίνουν φόρο τιμής στην Ελληνική σημαία.

Η σεβαστή-αγία Ελληνική σημαία αποτελεί τα ιερότερο εθνικό σύμβολο του έθνους και κάθε πραγματικός Έλληνας την αντικρίζει με τον πρέπον σεβασμό.

Η πατρίδα εiναι η μητέρα ολων μας, καθώς όλοι οι Έλληνες έχουμε ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο, με την θρησκεiα, την ιστορiα, και τους προγόνους.

Η Ελλάδα και το Ελληνικό έθνος διατηρούν την αξιοπρέπεια και το μεγαλείο της ψυχής σε κάθε περίσταση, ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Η αριστεία, δηλαδή η συνέπεια, η επιμέλεια και ο ευεργετικός έπαινος που τροφοδοτεί την καθ΄όλα αξιέπαινη προσπάθεια κάποιων παιδιών να υπερέχουν. Απογυμνώνεται το σχολείο από τις δύο ιδρυτικές, θα λέγαμε, προϋποθέσεις του: την τιμωρία και την επιβράβευση. Καταντά η σχολική αίθουσα προέκταση του παιδικού δωματίου. Με την ατιμωρησία και την καταστροφική αρχή του όλα επιτρέπονται, γιατί είναι παιδιά- επιβραβεύονται οι ασυνεπείς και απείθαρχοι, με την καταδίκη της αριστείας τιμωρούνται οι φιλόπονοι και φιλομαθείς !!!

Η παραπάνω κατάργηση υπονομεύει τον θεσμό των εθνικών παρελάσεων.

Οι υπεύθυνοι για την χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής κάποτε θα πρέπει να μάς απαντήσουν: Γιατί από τα σχολικά βιβλία του Γυμνασίου και Λυκείου απουσιάζει τελείως ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν του Διονυσίου Σολωμού; Γιατί από τα Αρχαία Ελληνικά του Γυμνασίου εξοβελίσθηκαν όλα σχεδόν τα πρωτότυπα κείμενα από την Καινή Διαθήκη και τους Πατέρες της Εκκλησίας; Γιατί από πολλά βιβλία απομακρύνθηκαν τα κείμενα των δοκίμων νεοελλήνων λογοτεχνών και αντικαταστάθηκαν από εκτρωματικά κείμενα που προσβάλλουν την Εκκλησία, υπονομεύουν τον πατριωτισμό, προωθούν τη μαγεία και την παραθρησκεία ή στην καλύτερη περίπτωση διδάσκουν γραμματική μέσω συνταγών μαγειρικής; Στην θέση του Παπαδιαμάντη, του Παλαμά και του Μυριβήλη υπάρχουν σήμερα οι συνταγές για μακαρόνια με κιμά.

Πολλοί σκέπτονται το μέλλον των παιδιών τους και θεωρούν ότι αρκεί μία τεχνοκρατική-επαγγελματική κατάρτιση χωρίς αναφορές σε ουσιαστικά μαθήματα.

Αυτο είναι ενα τερά στιο λάθος. Το σχολείο δεν υπάρχει μόνο για να γεμίζει το μυαλό των παιδιών με επαγγελματικες γνωσεις και αριθμούς.

Αριθμούς και υπολογισμούς ξέρει και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής. Ομως δεν έχει ήθος, δεν έχει αρχές και αξίες.

Τί παιδιά θέλουμε να αποφοιτήσουν από τα σχολεία;

Παιδιά ρομπότ χωρίς υπόβαθρο αξιών; Γνώσεις είχαν και οι στρατηγοί του Χίτλερ, αλλά δεν είχαν ανθρωπιά. Διάβαζαν Γκαίτε, άκουγαν κλασική μουσική και το άλλο πρωί εκτελούσαν τους αμάχους στο Δίστομο ή στα Καλάβρυτα!

Τα Θρησκευτικά και η Ιστορία είναι απαραίτητα μαθήματα για τη διαμόρφωση ήθους, για να μην βγάζουν τα σχολεία μας αντικοινωνικά άτομα που θα πατήσουν επί πτωμάτων.

Το νεοελληνικό κρατος ξεκίνησε με έναν κυβερνήτη, που το ανέστησε, που πίστευε πως αν η παρούσα γενεά δεν ενδυναμωθεί από ανθρώπους μορφωμένους εν καλή διδασκαλία και μάλιστα προς τον κανόνα της αγίας ημών πίστεως και των ηθών μας, θα είναι δυσοίωνο το μέλλον της και η διακυβέρνησίς της αδύνατη.

Η Ελλάδα μας, η οποία, διά στόματος του στρατηγού Μακρυγιάννη, ομολογούσε ότι τον Χριστόν φοβόμαστε και αυτη ειναι η θρησκεία, η οποια μας ελευθέρωσεν και βγήκαμε εις την κοινωνίαν του κόσμου, κατασπαράσσεται, οδηγείται στον τάφο από τα απολειφάδια της νεας ταξης. Ποιοι; Εμείς οι Έλληνες, πάλε ποτέ λαός αρχοντικός, διδάσκαλος της ανθρωπότητος, κατά θείαν πρόνοιαν, xλεύη της Οικουμένης και των εθνών.


Παιδεία εiναι η διανοητική και ψυχολογική καλλιέργεια των νεων, η οποία επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της εκπαίδευσης.

Εκτός από τις γνώσεις, η παιδεία αποσκοπεί στην μόρφωση , στην δημιουργικοτητα, καθώς και στην διάπλασή-διαμόρφωση της προσωπικότητάς και στην ανάπτυξη ήθους των παιδιών.


Για αυτο οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εχουν παιδεία-ήθος.

Κλείνοντας να περάσουμε να δούμε τι αναφέρει σχετικά ο κατά γενική ομολογία όλων των πατριωτών, κορυφαίος Έλληνας σε ηθική, παιδεία, θάρρος, αξιοπρεπεια, ευρηματικότητα-δημιουργικότητα, προσφορά την δεκαετία που διανύουμε ο Άγγελος Φ. Γιαννόπουλος :

MOYΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (ΔΩΡΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ)





Ο εθνομάρτυρας Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος και ο Καπετάν Χαρκούτσης 


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ



ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

*Η Κίττυ Παπαδοπούλου ειναι απόφοιτη φιλοσοφίας, παιδαγωγικής, ψυχολογίας και αθλήτρια
  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου