Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 16, 2019

.Απο τον Απόστολο Παύλο και την Οσία Ευπραξία στην εποχή των Κομνηνών



Η Οσία Ευπραξία ήταν κόρη του συγκλητικού Αντίγονου και της Ευπραξίας (η Αγία είχε το ίδιο όνομα με τη μητέρα της), που ήταν συγγενής του Θεοδοσίου του Μεγάλου (379 - 395 μ.Χ.).Μετά τον θάνατο του Αντιγόνου, η μητέρα της την παρέδωσε στον Agio Θεοδόσιο για να την αποκαταστήσει. Αυτός την αρραβώνιασε πολύ μικρή με κάποιον συγκλητικό.

Αλλά κατά τη διάρκεια κάποιας περιήγησης της στην Αίγυπτο, με τη συνοδεία της μητέρας της, η Ευπραξία επισκέφθηκε κάποια γυναικεία Μονή στη Θήβα της Άνω Αιγύπτου (όπου ηγουμένη ήταν μια αγία γυναίκα, που λεγόταν Μαρίνα) και τόσο της άρεσε η ζωή των εκεί ασκουμένων, ώστε αποφάσισε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της μαζί μ' αυτές. Η δε μητέρα της δεν έφερε αντίρρηση, επέστρεψε στην Ανατολή, πούλησε την κτηματική της περιουσία και επανήλθε στη Μονή. Εκεί αφού κατέθεσε όλα τα χρήματα από την πώληση της περιουσίας της, απεβίωσε ειρηνικά.

Η δε κόρη της Ευπραξία, μοίρασε τα χρήματα αυτά στις εκκλησίες και στους φτωχούς και επιδόθηκε σε αυστηρότατη άσκηση για 45 ολόκληρα χρόνια. Έτσι ασκητικά και άγια αφού έζησε, παρέδωσε ειρηνικά το πνεύμα της στον Θεό, επιτελώντας πολλά θαύματα.





Η παιδεια της Αννας ξεπαρασε κατά πολύ την παιδεια ολων των υπολοιπων γυναικων του μεσαιωνα. Η Αννα εμαθε ολα οσα ηταν εφικτο να διδαχτει στην εποχη της. Διδαχτηκε Ρητορική, φιλοσοφία, ιστορια, λογοτεχνια, γεωγραφια την ιατρικη κλπ.
Επισης διάβασε ολους τους μεγάλους ποιητές της αρχαιότητας, τον 'Ομηρο, τους λυρικούς, τους τραγικούς και τον Αριστοφάνη. Ακομη μελετησε τους ιστορικους Θουκυδίδη, Πολυβιο, τους ρητορες Ισοκρατη και Δημοσθενη. Πανω από όλα όμως η Αννα Κομνηνη διάβασε ολα τα εργα του Αριστοτέλη και τους διαλόγους του υπατου των φιλοσοφων του Αριστοκλη (Πλάτωνα).
Από την επαφη αυτη με τους φιλοσοφους εμαθε την ηθικη, την παιδεια-εκφραση, για αυτο εγραψε αυτό το πολύ σπουδαιο ιστορικο εργο την Αλεξιαδα.
Η πριγκιπισσα ηταν σε θεση να απαγγειλει με πολυ μεγαλη ανεση Ορφεα, Τιμοθεο, Σαπφω και Πινδαρο κλπ.
Η Αννα Κομηνη αναδιοργανωσε της Αριστοτελικες σπουδες, στην ανωτατη φιλοσοφικη σχολη της πολης.
Η μονογαμικη Ελληνιδα Αννα Κομνηνη, μεγαλωσε μεσα στην εκκλησια καθως ακομη και στο παλατι κάθε ημερα σε συγκεκριμένες ωρες ειχαμε εκκλησιαστικους ψαλμούς.


Η πριγκιπισσα ειχε πολύ υψηλη Ελληνοχριστιανικη παιδεια και ειχε ως προτυπο τους γεναιους και ηθικούς Ελληνες ανδρες.


Ειναι απολυτως σιγουρο οτι η Αννα Κομνηνη ειναι μια πολυ αδικημενη ιστορικη προσωπικοτητα. Ειχε πολυ υψηλα ηθικα πρωτυπα με βαση τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο και τον Χριστιανισμο. Εκεινες τις εποχες την μεγαλυτερη αξια ειχαν οσοι Ελληνες πολεμουσαν για την Ελληνικη-ρωναικη αυτοκρατορια.

Ενδεικτικο είναι ότι μεσολαβησε στον πατερα της τον αυτοκρατορα Αλεξιο τον Α, να μην τιμωρησει πολύ σκληρα τον Αλεξιο Μουσελε (αρμενιος) διοτι ηταν γεναιος πολεμιστης. Για τους ιδιους ακριβως λογους η Πριγκιπισσα Αννα επιθυμουσε τον Ελληνικο-ρωμαικο θρονο δια τον συζυγον της τον Νικηφορο Βρυενιο.





Ο Νικηφορος Βρυενιος ηταν ενας παρα πολυ γεναιος Ελληνας αξιωματικος. Για αυτο η Ελληνιδα πριγκιπισσα αξιωνε την βασιλικη εξουσια για τον συζυγο της, Η πολύ ηθικη αυτή γυναικα σεβοταν παρα πολύ τον συζυγο της για αυτό τον αποκαλουσε ως κυριος της και αφεντη της στο πολύ σημαντικο εργο της Αλεξιαδα.


Η Αννα Κομνηνη παρα τις οποιες παρεκτροπες παρεμεινε μονογαμικη, χωρις ποτε να υποπεσει στο βαρυτερο και αισχροτερο των αμαρτημάτων, την σεξουαλικη διαφθορα.


Ηταν μια παρα πολυ δυναμικη Ελληνιδα και πριν από την γεννηση του αδερφου της Ιωαννη του β Κομνηνου επρόκειτο να γινει η δευτερη κατά σειρα παγκόσμιος γυναικα η οποια θα γινοταν αυτοκρατειρα της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας. Αυτο ηταν κατι το οποιο αρεσε παρα πολυ στην εφηβη τοτε πριγκιπισσα Αννα Κομνηνη.


Η Ελληνιδα πριγκιπισσα μεγαλωσε με το ονειρο οτι θα καθησει στον Ελληνικο-ρωμαικο θρονο. Οπως εχω αναφερει αυτη ηταν και η αρχικη αποφαση του πατερα της του Αλεξιου του α Κομνηνου. Στην συνεχεια όχι από φιλοδοξια αλλα από ηθος και σεβασμο προς τον συζυγο της, διεκδικει τον Ελληνικο-Ρωμαικο θρονο με μοναδικο σκοπο να γινει αυτοκρατορας ο συζυγος της ο πολύ γεναιος Νικηφόρος Βρυεννιος.


Στην εποχη μας εξαιτιας της σεξουαλικης διαφθορας ,σβηνουμε αργα και σταθερα. Παρανομα μνημονια, αυτόκτονιες, ορφανα παιδια εξαιτιας των αυτοκτονιων , ανεργοι, αστεγοι,αδικημενοι, μαζικη ειβολη και καταληψη της Ελλαδος, κατά γενικη ομολογια.


Ελληνες να μην ξεχνατε ότι οι κορες Χριστου, είναι ευλογια για την Ελλαδα, είναι ευλογια για την κοινωνια.

Στον αντιποδα οι πορνες του εωσφορου, με την μοδα, με τις σεξουαλικες ανωμαλιες είναι σκλαβια, μνημονια, απωλεια της εθνικης κυριαρχιας, αυτοκτονιες, ορφανα παιδια, ανεργοι, αστεγοι, καθως είναι αιτια για κάθε είδους αδικια και καταστροφή.


Οι γυναικες οι ηθικες, και όχι οι εξαθλιωμένες πορνες συμβολίζουν την αγία Εκκλησία και ο άνδρας τον Χριστό. Όπως η Εκκλησία υποτάσσεται στον Χριστό, το ιδιο και η γυναίκα οφείλει να ακούει τον άνδρα και να μην τον περιφρονεί. Όλα αυτά για να υπαρχει ταξη Θεου, και μηδεν αγαν των αρχαιων Ελλήνων φιλοσοφων, για να εχουμε ταξη, δικαιοσυνη, ειρηνη, αγαπη, λογικη, στην Ελληνικη κοινωνια, για να μπορει να επιβιωσει το Ελληνικο εθνος.

Βεβαίως αυτό δεν είναι καθόλου υποβιβαστικό για τη γυναίκα, διότι ο άνδρας ειναι υποχρεωμένος να την αγαπάει, να την φροντιζει, να της φερεται καλα, όπως ακριβώς ο Χριστός αγαπάει την Εκκλησία. Ακομη δεν θα πρεπει να ξεχνάμε ότι ο Χριστός θυσιάστηκε για την Εκκλησία.


Οι πραγματικες Ελληνιδες, όχι οι ραγιαδοπουλες,
κερδιζουν την εκτιμηση, την φροντιδα, και την αγαπη των Ελλήνων ανδρων, μεσα από την ηθικη τους, την πραοτητα τους, και την γλυκυτητα του χαρακτήρα τους.

Μια σωστη Ελληνιδα γυναικα δεν εκβιαζει, και δεν απαιτει. Όπως κανουν οι σαπισμένες ραγιαδοπουλες της νεας ταξης. Οι γυναικες Ελληνιδες οφειλουν να σεβονται και να υπακουν συμφωνα με τους νομους του Χριστου, τους γνησιους Ελληνες ανδρες.


Με την σειρα τους απαραιτητος ολοι οι πραγματικοι Ελληνες ανδρες, πρεπει να τις αγαπουν να τις σεβονται και να της φροντιζουν. Σε καμια των περιπτωσεων δεν οφειλουν οι Ελληνιδες γυναικες, να υπακουν, να σεβονται ανανδρους, δειλους, ραγιαδες. Οπως υπο­γραμμίζει ο Απόστολος Παύλος στην περικοπή της προς Εφεσίους Επιστολής που διαβάζεται κατά τη διάρκεια της ακολουθίας τού γάμου: "Οι άνδρες αγαπάτε τάς γυναίκας εαυτών, καθώς καί ο Χριστός ηγάπησε τήν εκκλησίαν" Οι πραγματικες Ελληνιδες χριστιανες, πρεπει παντοτε να βαδιζουν στον δρομο του Χριστου. Έναν δρομο που χαραξε η Αυγουστα Αγια Ελενη και ακολουθησαν εκατομμύρια άλλες Ελληνιδες.

https://kataggeilte.blogspot.com/2019/04/blog-post_2737.html


Φεύγουν τα καλύτερα μας χρόνια (Η Βασιλική και η Σοφία)



















Η ΑΝΝΑ ΚΟΜΝΗΝΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑΙΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ.



Η πιο μορφωμενη και εξυπνη γυναικα του μεσαιωνα, ειχε κατι κοινο με ολες τις υπολοιπες Ελληνιδες γυναικες εκεινων των αιωνων. ΄Η ορθοδοξη εκκλησια αποτελουσε τροπο ζωης για της γνησιες Ελληνιδες και τους Ελληνες. Ακομη πηγαιναν σε εσπερινούς ,αγρυπνιες κλπ.
Ολους εκεινους τους αιωνες , κάθε εβδομαδα, γιατι οι ανδρες απουσιαζαν μονιμος στα πεδια των μαχων, οι Ελληνιδες εκαναν παντοτε φιλανθρωπιες. Πηγαιναν συνεχεια σε νοσοκομεια με φτωχούς, οι οποιοι δεν ειχαν κανεναν απολυτος συγγενή. Εκει τους εκαναν παρεα, ενώ τους εδιναν παντοτε ελεημοσυνη. Για τους ιδιους λογους, πηγαιναν στα φτωχοκομεία, εκαναν παρεα στους φτωχους και τους εδιναν ελεημοσυνη.


Επισης πηγαιναν σε κρατουμενους. Από αυτές της εξαιρετικες, μονογαμικες, ηθικες Ελληνιδες, γεννηθηκαν τα εκατομμύρια των Ελλήνων ηρωων αυτοκρατορων, στρατηγων, ανωτατων αξιωματικων, στρατιωτών του μεσαιωνα. Για αυτό τοτε είμασταν παγκοσμια αυτοκρατορια.

Αντιθετα στην εποχη μας εξαιτιας της σεξουαλικης διαφθορας, σβηνουμε αργα και σταθερα. Παρανομα μνημονια, αυτόκτονιες, ορφανα παιδια εξαιτιας των αυτοκτονιων , ανεργοι, αστεγοι,αδικημενοι, μαζικη ειβολη και καταληψη της Ελλαδος ,κατά γενικη ομολογια.


Η δυναστεια των Κομνηνων ειναι η προτελευταια αυτοκρατορικη δυναστεια πριν απο την οριστικη κατακτηση της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας απο τους γερμανους (13 Απριλιου 1204 μ.χ.).


Ανεβηκε στον θρονο με την υποστηριξη και της πολιτικης εβραικης αριστοκρατιας της Βασιλευουσας.

Αυτο γινεται για πρωτη φορα στα χρονικα καθως μεχρι τοτε δεν ειχε υπαρξει ιστορικο προηγουμενο να συνεργαστουν οι στρατιωτικοι και οι πολιτικοι της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας. Μονιμως οι δυο πλευρες ηταν σε πολυ μεγαλη αντιπαλοτητα. Οι εβραιοι πολιτικοι αξιωματουχοι της πολιτικης αριστοκρατιας επιθυμουσαν με καθε τροπο την διαλυση της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.


Οι ηρωες Ελληνες στρατιωτικοι της Μικρας Ασιας, μαζι με τους εξωτερικούς, εχθρούς,ολους εκεινους τους αιωνες αντιμετωπιζαν και τους Εσωτερικούς εχθρούς.

Αυτοι ηταν οι Αλλοδαποι αξιωματούχοι, της πολιτικης "αριστοκρατιας" της Κωνσταντινουπόλεως. Εκεινοι χωρις να πολεμουν, ηθελαν να ασκουν των ανωτατη εξουσια, για να διαλυσουν την Ελληνικη (ρωμαικη) αυτοκρατορια. Ηθελαν οι αλλοδαποι πολιτικοι ευνούχοι, πολιτικοι. να δινουν διαταγες από τα παλατια, την ωρα που οι Ελληνες ,ματωναν, εχαναν της ζωες τους, εμεναν αναπηροι ,και επεφταν αιχμάλωτοι ,στα πεδια των μαχων για την Ελλαδα.

Οι πολιτικοι αλλοδαποι αξιωματούχοι,της Βασιλευουσας
, είναι οι προγονοι , αρκετων σημερινων "πολιτικων ".Οι αλλοδαποι ευνούχοι της πολιτικης "αριστοκρατιας" εκαναν ολους εκεινους τους αιωνες, ότι περνουσε από το χερι τους,για να καταστρεψουν οριστικα την Ελληνικη αυτοκρατορια,και το Ελληνικο εθνος. Ακομη μαζι με της προσπαθειες καταστροφης του Ελληνικου εθνους παντοτε επιδιδοταν σε αδικο, σε παρανομο πλουτισμο, εις βαρος του Ελληνικου λαου. Είναι φανερο ότι αυτό το εχει η φυλη τους απο τα αρχαια χρονια, να πλουτιζουν αδικα.

Οι Ελληνες στρατιωτικοι της Μικρας Ασιας σε καμια περιπτωση δεν δεχοταν να θυσιάζονται, επι τοσους αιωνες για την Ελλαδα και να τους κυβερνουν ανθέλληνες εβραιοι αλλοδαποι προδοτες, πολιτικοι ¨αριστοκρατες" από την Κωνσταντινουπολη,οι οποιοι το μονον που ηθελαν ολους εκεινους τους αιωνες ηταν να καταστρεψουν ολοσχερως το Ελληνικο εθνος του μεσαιωνα, μαζι με την αυτοκρατορια του.

Δεν υπαρχει ιστορικο προηγουμενο, μια αυτοκρατορια όπως η παγκοσμια Ελληνικη (ρωμαικη) αυτοκρατορια, με βασεις τον Πλατωνα, τον Χριστο, την ηθικη ζωη, να διαλυθει ολοσχερως μεσα σε 42 χρονια αριθμος ρεκόρ. Ολα αυτά μεσα σε 42 χρονια από τον θανατο του Βασιλειου του β.,οπου η Ελλαδα ειχε φτασει στο απογειο της δυνάμεως της ,από την ημερα που ειχε δημιουργηθεί το εθνος των Ελλήνων.

Η πολιτικη "αριστοκρατια", ειχε διαλυσει ολοσχερως τον Ελληνικο στρατο ειχε αφαιρεσει την ανωτατη πολιτικη,στρατιωτικη εξουσια από της Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας, κατεστρεψαν ολες της υποδομες του στρατου,και του κρατους. Εφτασαν μεχρι να βαλουν στον Ελληνικο αυτοκρατορικο θρονο έναν δικο τους τον Κωνσταντινο Δουκα. Η κορη του προδοτη του Ματζικερτ απο την πολιτικη αριστοκρατια, του Ανδρονικου Δουκα.


Όταν ανελαβε εκ νεου αυτοκρατορας ενας εκ των Ελληνικων στρατιωτικών οικογενειων της Μικρας Ασιας, ο Ρωμανος ο δ Διογένης, βρηκε εντελως διαλυμενο τον Ελληνικο στρατο.

Οι στρατιώτες χωρις ασπιδες, χωρις σπαθια, χωρις αλογα, απληρωτοι, με σκισμένες σημαιες ,με κουρελιασμένες στολες. Επισης η πολιτικη "αριστοκρατια" της Κωνσταντινουπόλεως ειχε καταστρεψει οικονομικα, κοινωνικα, επαγγελματικα μεσα σε 42 χρονια ,ολους τους φτωχούς Ελληνες με συνεπεια να μην μπορουν καποιοι εξ αυτων να πολεμησουν. Αποτέλεσμα ολων αυτων ηταν να παρει ο Ρωμανος ο δ, Ελληνες στρατιώτες από την Καππαδοκια,και απο την Μακεδονια, επειδη όμως δεν επαρκουσε ο αριθμος αυτων των στρατιωτών , αναγκαστηκε να παρει μεχρι αλλοδαπούς τουρκους μισθοφόρους, ως στρατιώτες του Ελληνικου (ρωμαικου ) αυτοκρατορικου στρατου.

Η δυναστεια των Κομνηνων κρατησε αξιομαχο τον αυτοκρατορικο στρατο, ομως συνεχισε την εγκληματικη πολιτικη, των εβραιων πολιτικων αξιωματουχων σε αλους τομεις.


Ολες αυτες οι ενεργειες ηταν μονιμα εις βαρος της αυτοκρατοριας, με αποτελεσμα να συμβαλλουν στην καταρευση του Ελληνικου-ρωμαικου κρατους.


Να περασω τωρα να αναφερω μερικα ενδεικτικα ιστορικα γεγονοτα. Oταν ανεβηκε στον θρονο ο Μανουηλ ο α, βρισκόταν πλεον η Ελληνικη αυτοκρατορια στο τελικο σταδιο καταρρευσης της.


Αυτό διοτι από την εποχη του παππου του Μανουηλ , του Αλεξιου του Α Κομνηνου, ειχαν ξεκινησει οι εωσφορικες σταυροφοριες. Κατά την διαρκεια βασιλειας του Μανουηλ είχαμε μια ακομη εωσφορικη σταυροφορια από τους γερμανους.

Η είδηση της επικείμενης νέας β Εωσφορικης Σταυροφορίας, προκάλεσε μεγάλο πονοκέφαλο στο Μανουήλ, ο οποίος ηξερε πολύ καλα τί είχε συμβεί κατά την διάρκεια της βασιλείας του παππού του Αλεξιου (α Εωσφορικης σταυροφορια). Στην ουσια οι πρωτες τρεις εωσφορικες σταυροφοριες, ηταν τεστ δυνάμεως και αντοχης , ώστε να δουνε οι Γερμανοι από κοντα της δυναμεις και της αντοχες της Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας. Παραλληλα την ιδια στιγμη οι γερμανοι καιροφυλαχτουσαν, σε περιπτωση που εκριναν ότι υπηρχε η ευκαιρια , ηταν ετοιμοι να επιτεθουν.

Αυτό δεν ηταν εφικτο κατά της τρεις πρωτες εωσφορικες σταυροφοριες, αλλα εγινε εφικτο κατά την τεταρτη. Την επόχη των Κομνηνών, μια νεα νεοταξικη δυναμη εχει ανατειλει, αυτή είναι οι Σελζτουκοι Τουρκοι. Τους Σελτζούκους τους εφεραν στην θεση των Αραβων, οι οποιοι ειχαν εξασθενισει οριστικα σαν στρρατιωτικη δυναμη, εξαιτιας των τριων κορυφαιων Ελλήνων αυτοκρατορων, οι οποιοι βασιλεψαν κατά σειρα στον Ελληνικο (ρωμαικο) θρονο.


Αυτοι ηταν ο Αγιος Νικηφόρος ο β Φωκας, ο ανηψιος του Αγιου ο Ιωαννης ο α, και ο κορυφαιος των Ελλήνων ο ιερος και αγιος Βασιλλειος ο β.


Για να μην παρουμε ανασα, από το Ανατολικο μετωπο, αμεσως οι εωσφοριστες στην θεση των αραβων, εστειλαν εναντιον των Ελλήνων τους Σελτζούκους.

Τους πολεμους μεταξυ τουρκων και Ελληνικης
(Ρωμαικης) αυτοκρατοριας υποκινουσε, ο βάρβαρος γερμανος ηγεμονας, Φρειδερικος βαρβαροσα.

Εκεινη την εποχη των Κομνηνών. Παντοτε η ουγγαρια λογω της γεωγραφικης της θεσης ηταν το σημειο που διασταυρωναν τα πυρα τους η Ελληνικη Αυτοκρατορια με την Γερμανια.

Επρεπε λοιπον ο Μανουηλ, να υποταξει, και την ουγγαρια γιατι απο αυτην και την Κροατια αντιστοιχα οριζοταν οι σφαιρες επιροης των βενετων και των γερμανων,για τον ιδιο λογο κατελαβε την Δαλματια ο Ελληνας Βασιλιας. Το Σωτηριο ετος Ιησου Χριστου το 1176 μ.Χ., ο Βάρβαρος Φρειδερίκος Βαρβαροσα , ζητα επιμονα για μια ακομη φορα, να σπασουν οι Τουρκοι μονομερος την συνθηκη ειρηνης με την Ελληνικη (ρωμαικη) αυτοκρατορια.

Μετα απο αυτην την τρομερη καταστροφή την οποια ο ιδιος ειχε προκαλεσει, ο Γερμανος "βασιλιας" Φρειδερίκος Βαρβαροσα, εγραψε επιστολή, οπου ονομασε τον ευατο του "Αυτοκρατορα" των Ρωμαιων, ενω τον Μανουηλ απλο Βασιλια. Μια από της συνεπειες της φοβερης ηττας στο Μυριοκεφαλο ηταν ότι ο Ελληνικος Στρατος αποδεκατιστηκε πολυ ασχημα και μονο δευτερευουσας σημασιας μαχες μπορουσε να διεξαγει τα επομενα 28 χρονια ζωης που απεμειναν στο κρατος καθως στις 13 Απριλιου του 1204 μ.χ. θα πεσει στα χερια των σατανιστων ψευδοσταυροφορων.


Η ενεργεια των Kομνηνων να παραχωρησουν με την ανοδο του Αλεξιου του α ολο το εμποριο και ολοι την οικονομια στα χερια των λατινων είναι προδοτικη και εγκληματικη. Αυτό διοτι το Ελληνικο-ρωμαικο κρατος χανει σταδιακα ολη του οικονομικη δυναμη.

Οι Ελληνες αρχιζουν να αντιδρουν παρα πολύ εντονα σε αυτην την σκληρη και πολύ αδικη πολιτικη των κομνηνων. Ηδη από τον 12 αιωνα πολλές χιλιάδες λατινοι υπήρχαν στην Κωνσταντινούπολη.


Οι λατινοι απολάμβαναν προνόμια και ήταν προκλητικοί προς τους Ελληνες της Κωνσταντινούπολης.

Τα αδικαιολόγητα προνομια τα οποια εδωσε ο αλεξιος ο α κομνηνος α τους βενετους και στους υπολοιπους επιχειρησε να τα αφαιρεσει ο γιος του Αλεξιου του α, ο Ιωννης ο β. Ο Ιωαννης ο β’ εκανε ενεργειες ώστε να βαλει τέλος στα προνόμια των δυτικων. Ομως η ενέργεια του Ιωαννη του β, είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινησουν νεες εχθροπραξιες απο μερους τους τοσο στο Αιγαιο, οσο και στο Ιονιο και την Αδριατικη.

Αναγκάστηκε, ο Ιωαννης β , να ξαναδώσει πίσω τα προνόμια, όταν ο στόλος των σατανιστων Βενετών κινήθηκε εχθρικά προς τα εδάφη της αυτοκρατορίας.

Οι λατίνοι ειχαν αλλοιωσει πολλες πλευρες της δημοσιας ζωης και απεκτησαν τον ελεγχο στο εμπορικό-οικονομια συμβάλλοντας στην παρακμη της αυτοκρατοριας.


Η Ρωμαικη οικονομια, πλεον ηταν ερμαιο της δύσης της Βενετιας, της Γενουας και των αλλων πολεων κλπ.

Οι Ελληνες αντιστάθηκαν στις προκλήσεις τους, με μεγάλες εξεγερσεις, οι οποιες βαφτηκαν με αιμα.

Τον Μαιο του 1182, εγινε η πρωτη εξεγερση κατα των λατινων. Μια επανασταση που σημαδευτηκε από σφαγες και εξανδραποδισμους. Οι Λατίνοι αντέδρασαν κατά των Ελληνων. Η επεκτατικη πολιτικη τους εκφραστηκε με την επιθεση των Ουγγρων στην βαλκανικη το 1183 καθως και με την επίθεση των Νορμανδων κατα των Ρωμαικων εδαφων το 1185, με αποτελεσμα την άλωση της Θεσσαλονικης. Ακολουθησε νεα επανασταση του δυσαρεστημενου από τα γεγονοτα λαου κατα την οποία σφαγιάστηκε ο Ανδρονικος ο α Κομνηνος.


ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

Επικρατέειν ή Απόλλυσθαι  
Γράφει ο Αγγελος Ευάγγελος  Γιαννόπουλος

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

Παγια αρχη μου είναι ότι ολοι οι λαοι, ολοι οι ανθρωποι, εχουν δικαιωμα να πιστευουν οπου θελουν.

Όλα αυτά με την απαραιτητη προυποθεση να μην επιβαλλουν τα πιστευω τους σε τριτους, ειτε δια της βιας, ειτε με πλαγιους τροπους. Τι γινεται όμως στην περιπτωση που η άλλη πλευρα δεν συναινει ; Εναι λοιπον δικαιο να καθησουμε να αφανιστουμε ολοι οι Ελληνες χωρις να εχουμε πειραξει κανεναν απολυτως ;

Όλα αυτά διοτι από τα αρχαια χρονια ο πολιτισμος μας, και η ιδεολογια μας, είναι εμποδιο στην δημιουργια παγκοσμιου εωσφορικου κρατους.
Απο ολες τις προαναφερομενες εξαιρειται ενα μερος με βαση της παγκοσμιες μαθηματικες σταθερες μετρον αριστον και μηδεν αγαν.
 
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.


Άννα Κομνηνή (Αλεξιάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου