Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 22, 2019

Η καταστροφή του Ελληνικού καί του Ρωμαικού πολιτισμού εξαιτίας του δωδεκαθέου

Γράφει η Κίττυ Παπάδοπουλου*

Η λέξη "παιδεία" είναι παράγωγο του ρήματος παιδεύω, που σημαίνει εκπαιδεύω.


Παιδεία εiναι η διανοητική και ψυχολογική καλλιέργεια των νεων, η οποία επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της εκπαίδευσης.


Εκτός από τις γνώσεις, η παιδεία αποσκοπεί στην μόρφωση, στην δημιουργικότητα, καθώς στην διάπλασή των παιδιών, στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς και στην ανάπτυξη ήθους .



H θεσμοθετημένη εκπαίδευση έχει ως στόχο την παραγωγή ανθρώπων που θα εξυπηρετήσουν τις αναγκες της αγοράς και όχι του έθνους. Ότι είναι εφικτό να κάνει προσωπικά ο κάθε Έλληνας ας το κανει. Είναι επιτακτική ανάγκη να αναβιώσουμε το κρυφό σχολεΙό και να οπλίζουμε τα παιδιά μας με πατριωτικό φρόνημα ώστε να αντιμετωπίσουν με σθένος την λαίλαπα του εκπαιδευτικού συστήματος.


Θα πρέπει να μάθoυν κάποια στιγμή οι Έλληνες τι ακριβώς γίνεται μέσα στα περισσότερα "πανεπιστήμια".


Μικρά παιδιά που τα στέλνουν οι γονείς για να λάβουν παιδέια-γνώσεις. Όμως δυστυχώς στρατολογούνται στην υπηρεσία ακραίων ιδεολογιών. Καλώ τους γονείς να επισκεφθούν οποιοδήποτε πανεπιστήμιο και να απολαύσουν τους μαρξιστές και άλλα παράσιτα να μετατρέπουν τους διαδρόμους και τις αίθουσες διδασκαλίας σε κέντρα ανεξέλεγκτης προπαγάνδας για την προώθηση της αρρωστημένης τους ιδεολογίας. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη εξαιρέσεις και αξιόλογοι καθηγητές.


Όλοι αυτοί οι "διανοούμενοι¨ των Ελληνικών πανεπιστημίων, στα θέματα παιδείας καί ιστορίας ακολουθούν της απαράδεκτες θεωρίες του Αδαμάντιου Κοραή.


Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΗ

Το Ελληνικόν έθνος δεν είναι "Βυζαντινό"-Ρωμαικό, oι σημερινοί Έλληνες είναι κατευθείαν απογονοι των αρχαίων !!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ !!!

Το άτεγκτο κοραϊκό σύνδρομο, εiναι μια τακτική που εγκαινίασε ο Α. Κοραής.


Η Φανατική και μη επιστημονική μελέτη της αρχαίας ιστορίας, και η άκριτη αποδοχή των νοθευμένων ιστορικών πηγων των "διαφωτιστών". Η παραποιημένη ιστορία είναι το επικάλυμμα του αντιχριστιανικού και ανθελληνικού μένους.


Με φανατισμο, παραποιώντας την αρχαιότητα, νομiζουν οτι εiναι σε θεση να υποτιμήσουν τήν χριστιανική διαδρομή του Έθνους και να αναδείξουν τον "σκοταδισμό", ο οποίος "ευθύνεται" για τις συμφορές του Ελληνισμού και του Ρωμαικού πολιτισμού.


ΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ;

Η αρχαιοελληνική παγανιστική θρησκεία ήταν μiα ανάξια θρησκεία για τους προγόνους μας.


Οι ίδιοι οi "Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι καταδiκαζαν το δωδεκάθεο, για αυτο και εiχαν υποστεί διώξεις. Η αρχαiα Ελληνική κοινωνία δεινοπαθούσε και συνθλίβονταν από τις συμπληγάδες του δωδεκαθέου.


Το αρχαίο θρησκευτικό μόρφωμα, ήταν η θανατηφόρα μαστιγα του Ελληνισμού, η οποία τον σκότωνε αργά και σταθερά. Ο αρχαίος Ελληνικός κοσμος ξεψυχούσε μαζί με την θρησκεία του. Είναι ολοφάνερο πως η αρχαία θρησκεία παρέσυρε στον ολεθρο της και τον Ελληνισμό πολιτισμό καθώς και τον Ρωμαικό. Είναι επίσης ιστορικα αποδεδειγμένο πως ο ετοιμοθάνατος Ελληνισμός διασώθηκε από τον Χριστιανισμό. Αναστήθηκε στην κυριολεξία ο Ελληνισμός, ενώ παραλληλα η αρχαία θρησκεία εξέπνευσε στα πρωτα Χριστιανικά χρόνια, κάτω από το βάρος των αισχρων εγκλημάτων της.


Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να την παρουσιάσουν ως το απογειο τού "πολιτισμού", ως την αιτία του πολιτιστικού "θαύματος" της αρχαίας Ελλάδος είναι αδύνατον να αποσιωπήσουν τον εμφανή πρωτογονισμό της, την απίστευτη δεισιδαιμονία, και τα αμετρητα εγκλήματά κατά των Ελλήνων.

Με φαιδρούς τρόπους προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα εκατομμύρια εγκλήματα, κατά των σοφών και των επιστημόνων από τα ιερατεία, σε όλη την διάρκεια της αρχαιότητας, με αποκορύφωμα τις τρομερές διώξεις των σοφών και των επιστημόνων στην Αθήνα, με δίκες-καταδίκες "περί αθεΐας" και την θανάτωση πολλων φιλοσόφων, επιστημόνων, πολιτικών, ποιητών, σοφιστων, κλπ. Όμως, όπως είναι γνωστό, απο το 1519 π. Χ. εισέβαλλαν στην Ελλαδα οι ορδές των αλλοδαπων απο την Αiγυτπο τους οποίους κάποιοι τους ονόμασαν "Ελληνες".


Διώξεις Σοφών στην Αρχαία Ελλάδα



Αυτοi oi αλλοδαποι κατέκτησαν τους γηγενείς Ελληνες με άγριες σφαγές και συστηματική γενοκτονία. Τους πήραν τα υπάρχοντά τους, και τους μετέβαλαν σε δούλους όπως ήταν οι είλωτες στην Λακωνiα.

Τους επέβαλαν την θρησκεία τους, το δωδεκάθεο, και άρπαξαν τα ιερά τους, τα οποία χρησιμοποίησαν πλέον για τη λειτουργία της δικής τους θρησκείας. Μεταξύ των αρχαiων ιερών που άλλαξαν όνομα και "θεότητα" ήταν και οι Δελφοί. Η θεά Γη παραμερίστηκε και την θέση της πήρε η Φοίβη, που αργότερα έγινε ο Φοίβος Απολλων.

Εκεί εγκαταστάθηκε το μαντείο, το οποιο, έσπερνε στις απίστευτη δεισιδαιμονία και φόβο για τους «θεούς».

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Η μυθολογία-Ιστορία , διέσωσε αμέτρητες μαρτυρίες χρησμών του μαντείου για χιλιάδες φοβερές θυσίες στους μισάνθρωπους θεούς της αρχαίας θρησκείας.

Αμέτρητα αθώα θύματα, κυρίως νέες παρθένες και αγνοί νέοι, θυσιάστηκαν από τούς ιερείς δολοφόνους της αρχαίας θρησκείας κατ’ εντολήν του δελφικού ιερού, στους βωμούς των θεών. Οι πόλεμοι των Ελλήνων, είτε κατά των βαρβάρων, είτε οι εμφύλιοι, ήταν η χαρά και η επιδίωξη της δελφικής ιερατικής συμμορiας. Από κάθε πόλεμο απαιτούσαν , ως δήθεν θέληση του ανύπαρκτου θεού Απόλλωνα, τη δεκάτη από τα λάφυρα.

Είχαν το απύθμενο θράσος να ζητούν από τις πόλεις ποσοστά ακόμη και από αυτούς τους Περσικούς πολέμους. 'Ολα αυτά την στιγμή που το μαντεiο ήταν με το μέρος των ηττημένων Περσών. Οι τρεις φοβεροί Μσσηνιακοί πόλεμοι, οι οποίοι κατέστρεψαν την Πελοπόννησο, είχαν θρησκευτικό χαρακτήρα. Εκεi έγιναν θυσίες Σπαρτιατών και Μεσσηνίων στους θεούς και δυστυχώς έλαβαν χώρα τρομερές ανθρωποθυσίες, όπως τα «εκατομφόνια».


Επίσης με υπόδειξη του μαντείου θυσιάστηκε η κόρη του βασιλιά των Μεσσηνίων Αριστομένη για να νικήσουν τους Σπαρτιάτες εισβολείς, χωρίς αποτέλεσμα. Ακόμη γινόταν αμέτρητες θυσίες αιχμαλώτων στο Ιθωμάτα Δία, κλπ. Τελικά, ύστερα από τριακόσια χρόνια αγρίων πολέμων, απίστευτων κακουργηματικών πράξεων και ποταμούς αιμάτων, η Σπάρτη μετέβαλε τους Μεσσηνίους σε είλωτες. Το 660 π.Χ. οι Κορίνθιοι με αρχηγό τον τύραννο Κύψελο κατάσφαξαν τους Κερκυραίους στην Ιλλυρική Επίδαμνο.


Η αποκορύφωση της κακουργίας και του εωσφορισμού ήταν η αποστολή 300 αγοριών αιχμαλώτων στις Σάρδεις να ευνουχιστούν προς τιμή της "θεάς" Κυβέλης.

Ο βασιλεύς της Σπάρτης Κλεομένης το 505 π.Χ. σε μια από τις πάμπολλες εκστρατείες του εναντίον των Αργείων, ανάγκασε τον πληθυσμό να καταφύγει στο «ιερό» άλσος. Στην συνέχεια έβαλε φωτιά και κατάκαψε πέντε χιλιάδες περίπου άμαχους. Μαζί με αυτούς απανθρακώθηκε-αφανίστηκε το άνθος των νέων του Άργους. Η ιδιότητά τους ως ικέτες των κοινών «θεών» δεν τους έσωσε.Ο τρομερότερος όλων των εμφυλίων της αρχαίας Ελλάδος, ο Πελοποννησιακός πόλεμος (431-404 π. Χ.), ο οποίος ευθύνεται εν μέρη για την παρακμή στην αρχαiα εποχή, είχε θρησκευτική χροιά.

Πίσω από αυτή την τρομερή γενοκτονία, βρισκόταν για πολλοστή φορα το δελφικό ιερό, το οποίο εξωθούσε τα δύο αντίθετα στρατόπεδα σε φονικότατες συγκρούσεις και ανείπωτες φρικαλεότητες με τους εκατέρωθεν χαλκευμένους χρησμούς του (Θουκιδiδης, Ιστ. Α΄,4).

Τα εκατέρωθεν σκοταδιστικά ιερατεία τελούσαν θυσίες μέσα και έξω από τα τείχη στους κοινούς "θεούς" και προέβαιναν σε ανείπωτες άλλες δεισιδαίμονες τελετουργίες για τη νίκη του δικού τους στρατοπέδου.

Μiα ακόμη γενοκτονία προκάλεσαν οι τέσσερις φοβεροί (ονομαζόμενοι από τους αρχαίους) «ιεροί πόλεμοι», (595-332 π. Χ.), οι οποίοι για τριακόσια περίπου χρόνια αποδεκάτισαν την Ελλάδα.

Ονομάστηκαν "ιεροί", διότι έλαβαν χώρα με υποδείξεις του μαντείου των Δελφών (Θουκ. Ιστ.Α΄3). Οi πολεμοι έγιναν για να έχει την πολιτική και οικονομική ηγεμονία όλων των Ελλήνων η αδίστακτη και ιερατική σπεiρα. Το 219 π. Χ. ο στρατηγός της Αιτωλικής Συμπολιτείας Σκόπας, κυριεύει το Δίον την ιερή πόλη των Μακεδόνων και καταστρέφει τα πάντα.


Γκρεμίζει όλα τα κτίσματα, πυρπολεί και τους χώρους λατρείας. Τα ίδια και στο ιερό της Δωδώνης από τον στρατηγό των Αιτωλών Δωρίμαχο. Καταπάτησε κάθε ιερό και όσιο γράφει ο Πολύβιος.

Στην συνέχεια, ο Φίλιππος με τους Μακεδόνες του, σε αντίποινα, «πυρπόλησαν και κατεδάφισαν τα ιερά και ανέτρεψαν η κατέστρεψαν 2.000 ανδριάντες».

Ομως δεν περιορίστηκαν μόνο στην Αιτωλία, αλλά προχώρησαν και στην Αττική, το 200 π. Χ., όπως εξιστορεί ο Λίβιος, όπου «Κατέστρεψαν και τα μνημεία και ανέσκαψαν τους τάφους διασκορπίζοντας τα οστά των νεκρών.


Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ


Μια από τiς βασικές αιτίες παρακμής της Ρωμαικής αυτοκρατορίας, ήταν ο θεσμός της δουλείας o oποioς αποτελεi μερος του παγανισμού.


Αυτός ο θεσμός εμπόδισε την εξέλιξη της οικονομίας, καθώς λειτούργησε ανασταλτικά στην ανάπτυξη νέων παραγωγικών σχέσεων. Η πτώση της αυτοκρατορίας ήταν πλέον αναπόφευκτη.

Οι απλοί ρωμαίοι στην πλεοψηφία τους ηταν πλέον άνεργοι. Ηταν ένας εξαθλιωμένος όχλος, μία παρασιτική- υποταγμένη τάξη , που το μόνον που ζητούσε ήταν άρτο και θεάματα. Η τοκογλυφία είχε γίνει μiα τεράστια κοινωνική μάστιγα.


Οι φόροι κατέστρεφαν όσους είχαν ακόμη εργασiα, δημιουργώντας νέους ανέργους. Επiσης οδηγούσαν τους δανειολήπτες που αδυνατούσαν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, στο καθεστώς της δουλείας. Η απόγνωση των εξαθλιωμένων τους οδήγησε αρκετές φορές σε επαναστατικά κινήματα. Η διοικητική παραλυσία, η κοινωνική διαφθορά και ο ηθικός ξεπεσμός δεν είχαν προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία.


Η ηθική με την πνευματική κατάπτωση επέφεραν την απελπισία καi την αδράνεια . Ο χρόνος πλέον κυλούσε αντίστροφα για την πανίσχυρη Ρωμαική αυτοκρατορία.
Η ηθική κατρακύλα ήταν εμφανέστατη στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα, στην αριστοκρατία της Ρωμαϊκής κοινωνίας.

Αρχηγοi στην διαφθορά ήταν οi Ρωμαiοι αυτοκράτορες.


Ο ένδοξος στρατηγός και αυτοκράτορας Ιούλιος Καίσαρ, και στενός συνεργάτης του Μάρκου Λικiνιου Κράσσου διατηρούσε χαρέμια γυναικών στο παλάτι του. Πριν να γίνει αυτοκράτορας διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τον βασιλιά της Βυθινίας Νικόδημο.


Η αριστοκρατία ακολουθούσε κατά πόδας τους αυτοκράτορες. Οι ακολασίες τους και τα όργια τους έμειναν στην ιστορία. Οι προστυχες δεν βρίσκονταν μόνον στα παλάτια των αυτοκρατόρων αλλά σχεδόν σε όλα τα σπiτια των ευγενών-αξιοματούχων Ρωμαiων.

Ακόμη ο Ιούλιος Καίσαρ σοδομiστηκε απο τον Τιβέριο, ο οποίος ήταν γiος του Μάρκου Κράσσου. Η αιτία του σοδομισμού ήταν η διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στην στρατιωτική ιεραρχία στiς Ρωμαϊκές λεγεώνες του Κράσσου.

Οι αρχαiοι Ρωμαίοι επιδιδόταν με πάθος σε κάθε είδους σεξουαλική ανωμαλiα. Ταυτόχρονα διατηρούσαν χαρέμια από όμορφες σκλάβες. Τα έκφυλα όργια επάνω στα αγορασμένα κορμιά των δυστυχισμένων γυναικών ήταν απερiγραπτα. Οι σκλάβοι δεν ήταν άνθρωποι, ούτε καν ζώα, ήταν res, (πράγματα), και τα αφεντικά τους μπορούσαν να τους κάνουν ό,τι ήθελαν.

Άλλωστε για μία μεγάλη περίοδο ήταν σέ θέση να βρουν πολλούς άλλους καινούριους σκλάβους και σκλάβες, σε πολύ χαμηλή τιμή. Όταν ήθελαν να προσφέρουν θυσίες στους θεούς προτιμούσαν να θυσιάζουν δούλους και όχι ζωα γιατί τα αυτά κόστιζαν περισσότερο από τους δούλους. Εξαντλημένοι μετά από τόσες παραλυσίες έπεφταν σε βαριά μελαγχολiα. Πολλοί Ρωμαiοι αηδιασμένοι από τέτοιου είδους απολάυσεις και απο τον τρόπο ζωής αυτοκτονούσαν. Άλλοι ηταν σωματικά-ψυχικά ράκη, και περιμεναν, μία καινούρια ζωή.

Φυσικά υπήρχαν ορισμένοι Ρωμαiοι που ένιωθαν ντροπή για όσα γίνονταν γύρω τους, ακόμη και για τους σκλάβους αισθάνονταν οίκτο. Δυστυχώς όμως αυτοί, , ήταν πολύ λίγοι για να επηρεάσουν τις εξελiξεις.

Ο ηθικός ξεπεσμός, δεν περιορίζονταν μόνον στις ανώτερες κοινωνικές τάξεις, καθώς εφτανε ως τά κατώτερα στρώματα της κοινωνίας.


Οι κατώτερες τάξεις με την σειρά τους έκαναν ό,τι μπορούσαν, προκειμένου και αυτές να αναριχηθούν στην κλίμακα της ανηθικότητας-εκφυλισμού. Ο θεσμός του γάμου είχε εξευτελισθεί, οι οικογένειες είχαν διαλυθεί, η κοινογαμία είχε γενικευθεί, οι άνδρες και οι γυναίκες το είχαν ρίξει στην πορνεία, η οποία είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις .


Η ανηθικότητα και τα όργια, όμως, έχουν κι αυτά τα όριά τους. Αηδιασμένοι και αυτοί απ’ αυτόν τον αδιέξοδο Ρωμαiκο τρόπο ζωής, εναπόθεσαν τις ελπίδες τους για μία άλλη, διαφορετική ζωή σε μία στον Σωτήρα – Λυτρωτή, τον Ιήσου Χριστό. Ενδεικτικό ηταν το πολύ άσχημο τέλος που εiχε η εξαδέλφη του Μάρκου Κράσσου η Λικίνια, η οποία συμμετείχε σε σεξουαλικά όργια, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της.

Spartacus Blood and Sand S01E01 - video dailymotion
https://www.dailymotion.com/video/x64x12q

Spartacus FR s02e01 - video dailymotion

https://www.dailymotion.com/video/x5hiz1h
 

* Η Κίττυ Παπαδοπούλου είναι φιλόλογος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου