Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 11, 2019

Fake news σχετικά με τη θεραπεία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι «με απόφαση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη εγκρίνεται η καταβολή κονδυλίων για την θεραπεία του
μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ». Η είδηση είναι ψευδής. Δεν εγκρίθηκε η θεραπεία του.
Παραδείγματα: κυβέρνηση.grnassosblog.grmarketnews.gr και eviavima.com.gr,

Τι πραγματικά έχει συμβεί;

Επικοινωνήσαμε με τον πατέρα του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ ο οποίος μας εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί.
Στις 9/10/2019, εξετάστηκε από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ η ένσταση του πατέρα στην αρχική αρνητική απάντηση για την καταβολή των απαιτούμενων κονδυλίων (3.000.000 ευρώ) για την θεραπεία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ.
Ο πατέρας του μικρού, κ. Γιώργος Γλωσσιώτης, καθ οδόν προς τον ΕΟΠΥΥ, επικοινώνησε με το Πρωθυπουργικό Γραφείο ζητώντας παρέμβαση για την υπόθεση της θεραπείας του παιδιού του. Μετά από λίγο το Πρωθυπουργικό Γραφείο επικοινώνησε με τον πατέρα και του ζήτησε τα σχετικά έγγραφα, τα οποία ο πατέρας έστειλε στο email που του έδωσαν. Αργότερα ο κ. Γλωσσιώτης επικοινώνησε δεύτερη φορά για να ρωτήσει αν έλαβαν το email με τα σχετικά έγγραφα. Από εκεί και πέρα δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία, ούτε κάποια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όπως αναφέρουν τα δημοσιευματα.
Η ένσταση του κ. Γλωσσιώτη εξετάστηκε από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ και απορρίφθηκε για τους ίδιους λόγους που είχε απορριφθεί και την πρώτη φορά, όπως μας ανέφερε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, όσα δημοσιευματα ισχυρίζονται ότι με παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη εγκρίθηκαν τα κονδύλια που χρειάζονται για την θεραπεία του παιδιού, είναι ψευδή. Δεν υπάρχει έγκριση της θεραπείας, μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου