Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 05, 2020

Θυμίζει Ολλανδικό τοπίο. Στην πραγματικότητα όμως είναι ένα υπέροχο Ελληνικό χωριό



Ένα από τα ομορφότερα χωριά του νομού Δράμας, με πλούσια βλάστηση και πολλά νερά.




Στο μέσο της διαδρομής Δράμας, Καβάλας, 18 χλμ από την πρώτη και 20 από την δεύτερη, βρίσκεται το Κεφαλάρι, ένα από τα ωραιότερα χωριά της Δράμας.

Διοικητικά ανήκει στο δήμο Δοξάτου και είναι το τελευταίο χωριό του νομού στα σύνορα με το νομό Καβάλας.






Αποτελείται από το Άνω και το Κάτω Κεφαλάρι και ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 851 κατοίκους.

Χαρακτηριστικό του χωριού το πανέμορφο ποτάμι που το διασχίζει αλλά και τα ψηλά πλατάνια που κάνουν το τοπίο να μοιάζει ακόμα πιο εντυπωσιακό. Ακόμα πιο όμορφο!

Όλη η περιοχή είναι πλούσια σε βλάστηση.



Ένας υδροβιότοπος με κρυστάλλινα νερά.



Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο Κεφαλάρι υπήρχε ιχθυοτροφείο παραγωγής πέστροφας ενώ σήμερα έχει αντικατασταθεί από εκτροφή Οξύρρυγχου για την παραγωγή (είναι σε πλήρη παραγωγή και όχι δοκιμαστική όπως αλλού) κυρίως χαβιαριού αρίστης ποιότητας που σχεδόν αποκλειστικά εξάγεται.



Το Κεφαλάρι κατοικείται κυρίως από πρόσφυγες που ήρθαν από τον Πόντο το ’21. Η ονομασία του χωριού που επικρατούσε επί τουρκοκρατίας ήταν «Μπουνάρμπασι».

Το Κεφαλάρι φημίζεται για τις πηγές του και για την ποιότητα του πόσιμου νερού του.



Το νερό που αναβλύζει από τις δεκάδες πηγές είναι άφθονο, αφού τροφοδοτεί ολόκληρη την πόλη της Καβάλας και την περιοχή του Καλαμπακίου.

Στο γραφικό χωριό υπάρχουν αξιόλογα ταβερνάκια και καφέ, στα οποία απολαμβάνεις τη δροσιά, όταν σε άλλες περιοχές.. καίγονται από τη ζέστη!



Απολαύστε τις φωτογραφίες..

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου