Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό μεγάλες φρέσκιες γαρίδες
½ κιλό σπαγγέτι ολικής
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές
750 ml ντομάτα
αλάτι πιπέρι
γλυκάνισο
1 πιπερίτσα καυτερή
ελαιόλαδο
Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζω για 10 λεπτά τις γαρίδες. Βγάζω τις γαρίδες και τις κρατώ στην άκρη. Αδειάζω το νερό σε άλλη κατσαρόλα σουρώνοντάς το. Σ’ αυτό το νερό θα βράσω τα μακαρόνια.
Σε πλατύ και ρηχό σκεύος τσιγαρίζω σε ελαιόλαδο, την καυτερή πιπερίτσα, το κρεμμύδι που νωρίτερα έχω περάσει απ’ το multi, τις σκελίδες σκόρδο κομμένες σε πλατειές φέτες και όχι λιωμένες και τέλος τις πράσινες πιπεριές που ομοίως με το κρεμμύδι είναι περασμένες απ’ το multi αλλά όχι πολτοποιημένες. Αλατοπιπερώνω τις τριμμένες ντομάτες και τις προσθέτω. Ρίχνω ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο ή ένα σφηνάκι ούζο (να προτιμήσετε τον γλυκάνισο). Μόλις πάρει βράση προσθέτω μία μία τις γαρίδες. Αφήνω για 10 λεπτά ενώ ταυτοχρόνως βράζω τα μακαρόνια. Προσοχή στο βράσιμο καθώς το νερό της γαρίδας τα κάνει να κολλάνε ένα παραπάνω.
Όχι τυριά και άλλα. Ελάχιστο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λευκό δροσερό κρασί!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου