Ένα ακόμη εξαιρετικό γλυκό και μάλιστα εποχής, όπως συνηθίζουμε και θεωρούμε ότι
είναι στα τοπ 5 γλυκά του κουταλιού γενικώς. Ελπίζουμε να σας βοηθήσει πολύ η συνταγή μιας και είναι χωρίς ασβέστη, όπως μας ζητήσατε πολλοί στο παρελθόν! :) Καλή επιτυχία!!
συστατικά
2 κιλά βερίκοκα
50 γρ μαγειρική σόδα
2 κιλά ζάχαρη
1 λίτρο νερό
2 κουταλιές μέλι
Χυμό από 1 λεμόνι
3 βανίλιες
Αμύγδαλα
Οδηγίες
είναι στα τοπ 5 γλυκά του κουταλιού γενικώς. Ελπίζουμε να σας βοηθήσει πολύ η συνταγή μιας και είναι χωρίς ασβέστη, όπως μας ζητήσατε πολλοί στο παρελθόν! :) Καλή επιτυχία!!
συστατικά
2 κιλά βερίκοκα
50 γρ μαγειρική σόδα
2 κιλά ζάχαρη
1 λίτρο νερό
2 κουταλιές μέλι
Χυμό από 1 λεμόνι
3 βανίλιες
Αμύγδαλα
Οδηγίες
- Σε αρκετό νερό που να μπορεί να σκεπάσει τα βερίκοκο διαλύουμε την μαγειρική σόδα.
- Βάζουμε τα βερίκοκο και τα αφήνουμε για 1 ώρα.
- Όταν είναι έτοιμα τε πλένουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Τα γεμίζουμε με ασπρισμένα αμύγδαλα.
- Για 2 κιλά καθαρισμένα βερίκοκα αναμειγνύουμε 2 κιλά ζάχαρη και 1 λίτρο νερό.
- Τα βάζουμε να βράσουν και όταν γίνουν σιρόπι βάζουμε τα βερίκοκο και συνολικά τα βράζουμε για 8 λεπτά από την στιγμή που το σιρόπι αρχίσει να κοχλάζει.
- Όταν είναι έτοιμα κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες, τον χυμό λεμονιού και το μέλι.
- Τα αφήνουμε για 24 ώρες και την επόμενη μέρα ελέγχουμε το σιρόπι αν έχει δέσει.
- Θα πρέπει όταν βάζουμε μία σταγόνα από το σιρόπι στο νύχι από τον αντίχειρά μας ή σε ένα πιατάκι και τα γυρίζουμε στο πλάει να μην τρέχει.
- Αν το σιρόπι δεν είναι δεμένο αφαιρούμε τα βερίκοκο και βράζουμε μέχρι που να δέσει.
- Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου