Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 30, 2020

Σουτζουκάκια με σάλτσα

Συγγραφέας: 
Υλικά
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 αυγά
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • ½ κουταλιές γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιές σούπας λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • ½ φλιτζάνια λάδι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ φλιτζάνια κρασί
  • Λίγο γαρίφαλο τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Μουσκεύετε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό. Το στύβετε καλά και το βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε τον κιμά, τα αυγά, το σκόρδο, το λάδι, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνετε.
  2. Παίρνετε κουταλιές σούπας από το μείγμα, πλάθετε σουτζουκάκια μακρόστενα, τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα αφήνετε για ½ ώρα στο ψυγείο. Τα ψήνετε στην σχάρα ή στο γκριλ.
  3. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τις ντομάτες τριμμένες 1 φλιτζάνια νερό και τα βράζετε για 20 λεπτά. Προσθέτετε το λάδι, την κανέλα, το γαρίφαλο, την δάφνη, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τα σουτζουκάκια. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Τα σερβίρετε σε πιατέλα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου