Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 29, 2021

Κραυγή Αγωνίας Από Τους Ιδιοκτήτες Καταστημάτων Εστίασης: «Δεν Αντέχουμε Άλλο» - «Τον Απρίλιο Θα Ανοίξει Η Εστίαση» Λέει Ο Υφυπουργός Άκης Σκέρτσος



Ο κλάδος της εστίασης αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα εξ’ αιτίας της πανδημίας, ο οποίος στην ουσία είναι εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται «στον πάγο». Οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να ανταπεξέρθουν στα χρέη που έχουν προκύψει και αγωνιούν για το πόσο θα είναι σε θέση να καταφέρουν να «σώσουν» την επιχείρησή τους.

Αυτό που ζητούν εκπρόσωποι του κλάδου και μέλη Σωματείων, τόσο από τον χώρο της ιδιοκτησίας όσο και από τους εργαζόμενους, είναι να ανοίξει άμεσα η εστίαση και αναψυχή, καθώς όπως επισημαίνουν δεν αντέχουν άλλο και έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Αυτή την στιγμή κάνουν έκκληση στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους βουλευτές να βρουν μια λύση, για να σωθούν από την καταστροφή.


Παρόλα αυτά, αν και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ζητούν το άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Άκης Σκέρτσος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού προανήγγειλε το άνοιγμα της εστίασης στα μέσα του Απριλίου και μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Ο κ.Σκέρτσος τόνισε πως υποβοηθητικός παράγοντας για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η βελτίωση των καιρικών συνθηκών. «Γι’ αυτό απελευθερώνουμε δραστηριότητες που βοηθούν τον κόσμο να λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους», είπε ο Υφυπουργός.

Ακόμη αναφέρθηκε στο άνοιγμα της αγοράς και τα δωρεάν self test που θα διατεθούν στους πολίτες. Όπως είπε, «η συμπληρωματική στρατηγική που θα εφαρμοστεί από αρχές Απριλίου έχει στόχο το ελεγχόμενο άνοιγμα αγοράς, κοινωνίας και εκπαίδευσης».

«Τα δωρεάν τεστ θα δώσουν αυτή τη δυνατότητα», σχολίασε και εξήγησε ότι πρόκειται για έγκυρα, αποτελεσματικά οικιακά τεστ ώστε κάθε πολίτης να έχει έλεγχο της υγείας του.

«Το ευτυχές είναι ότι υπάρχει η τάση σταθεροποίησης και αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και αύξηση των εξιτηρίων», πρόσθεσε.

«Μαζί με τα τεστ, φαίνεται ότι λιανεμπόριο και εκπαίδευση μπορούν να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου», δήλωσε ο κ. Σκέρτσος και παραδέχθηκε ότι πρέπει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για να μπορέσει να αναπνεύσει η οικονομία αλλά και η ψυχολογία των πολιτών.

Για τις διαδημοτικές μετακινήσεις είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί κάτι με τη συζήτηση να μετατίθεται όταν θα έχει επιτευχθεί το πρώτο τείχος ανοσίας ως προς τον εμβολιασμό.




Σταυρούλα Λούρου

για Athens24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου