Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 23, 2021

10 τροφες που οσο τις τρως, τοσο αδυνατιζεις

Οι θαυματουργες τροφες που θα σε βοηθησουν να καψεις θερμιδες με τον πιο απολαυστικο

τροπο. Ξερουμε οτι το φαγητο θελει μετρο και οτι μια ισορροπημενη διατροφη με ολες τις τροφες της διατροφικης αλυσιδας θα μας χαρισει τελειες αναλογιες και ευεξια.


Ηξερες ομως οτι υπαρχουν και καποιες συγκεκριμενες τροφες που οσο τις τρωμε (χωρις υπερβολες παντα), οχι μονο δεν παχαινουμε αλλα αντιθετα… καιμε περισσοτερες θερμιδες; Ναι ναι, καλα διαβασες, και μαλιστα τις προτεινουν ολοι οι ειδικοι και διατροφολογοι παγκοσμιως καθως τα οφελη τους ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενα.


Μαθε λοιπον ποια ειναι αυτα τα 10 super foods:

#1 Γκρεϊπφρουτ: επιταχυνει τον μεταβολισμο, αρα βοηθα τον οργανισμο στο να καψει το λιπος και σε κανει να νιωθεις χορτατη για περισσοτερο χρονο.

 #2 Σελινο: το μυστικο του ειναι απλο. Περιεχει ελαχιστες θερμιδες, αποτελειται κυριως απο νερο και η συνθεση του βοηθα στο να καψει ο οργανισμος περισσοτερες θερμιδες. Ωστοσο φροντιζε να το συμπληρωνεις και με αλλες τροφες καθως απο μονο του φυσικα και δεν φτανει για μια σωστη και ισορροπημενη διατροφη.


#3 Δημητριακα ολικης αλεσεως: πολυ πιο υγιεινα απο τα επεξεργασμενα βασει ερευνων, παιρνουν περισσοτερο χρονο να μεταβολιστουν και ετσι κρατουν την πεινα μακρια για περισσοτερο.


#4 Πρασινο τσαϊ: σιγουρα το ξερεις ηδη ποσο ευεργετικο ειναι, καθως ειναι πλουσιο σε αντιοξειδωτικα, επιταχυνει τον μεταβολισμο και βοηθα σημαντικα στο αδυνατισμα. Φροντισε να το καταναλωνεις σκετο, χωρις ζαχαρη η αλλα γλυκαντικα.


#5 Ωμεγα-3 λιπαρα: ειναι αποδεδειγμενο πως τα ωμεγα-3 λιπαρα οξεα ενεργουν ως ρυθμιστης του μεταβολισμου και επηρεαζουν την ορμονη λεπτινη η οποια ελεγχει το ποσο γρηγορα καιγεται το λιπος. Τα λιπαρα αυτα δεν παραγονται απο το σωμα μας αρα πρεπει να τα λαμβανουμε μεσα απο ψαρια (τονος, σολομος, σκουμπρι, σαρδελλες) η με συμπληρωματα διατροφης.


#6 Καφες: κανεις δεν μπορει χωρις τον καφε του, ειδικα το πρωι, οποτε συνεχιστε ο,τι κανετε, αν και εφοσον αγαπατε τον καφε. Η καφεϊνη κανει την καρδια να «τρεχει», το αιμα παιρνει περισσοτερο οξυγονο και ετσι καιγονται περισσοτερες θερμιδες.


#7 Αβοκαντο: το θαυματουργο αυτο φρουτο εχει πολλαπλη δραση. Περιεχει μονοακορεστα λιπαρα που επιταχυνουν το μεταβολισμο και προστατευουν το κομματι αυτο των κυτταρων που παραγει ενεργεια. Επισης, χαμηλωνει τα επιπεδα χοληστερολης, επουλωνει τις πληγες, μειωνει το ρισκο καρδιοπαθειας και κανει καλο σε ματια και μαλλια. Μπορει το ιδιο το αβοκαντο να εχει πολλες θερμιδες (ενα μετριο αβοκαντο εχει 320 kcal!), ομως προκειται για «καλες» θερμιδες που τελικα βοηθουν τον οργανισμο να καψει λιπος. Aρκει να καταναλωνεται με μετρο.


#8 Καυτερα: οτιδηποτε εχει καυτερη, πικαντικη γευση βοηθα στο να καψεις γρηγοροτερα θερμιδες. Μπορει να ειναι πιπερι καγιεν η καποια καυτερη σαλτσα, απλα φροντισε να κοιταξεις ολα τα συστατικα του πριν το αγορασεις -να μην περιεχει ζαχαρη, λιπαρα και αλλα συστατικα που μας επιβαρυνουν με περιττες θερμιδες.


#9 Σποροι Chia: πλουσιοι σε πρωτεϊνες, φυτικες ινες και ωμεγα-3 λιπαρα οξεα, βοηθουν στην επιταχυνση του μεταβολισμου, μειωνουν το αισθημα της πεινας και ενεργοποιουν την γλυκαγονη, την ορμονη που βοηθα τον οργανισμο στο να καψει λιπος.


#10 Ξηροι καρποι Βραζιλιας: Tα γνωστα ως brazilian nuts ειναι πεντανοστιμοι και λαχταριστοι ξηροι καρποι, που -οταν καταναλωνονται με μετρο και κατα προτιμηση αναλατοι- κανουν τον μεταβολισμο να τρεχει, καταπολεμουν την κυτταριτιδα και προστατευουν το ανοσοποιητικο. Επισημαινουμε πως τα 100 γρ εχουν 650 θερμιδες, οποτε καλο ειναι να τους ενταξουμε στη διατροφη μας σε πολυ συγκεκριμενες ποσοτητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου