Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 02, 2024

Ένα έγχρωμο φιλμ από το 1922

 

Σε μερικές δοκιμές που έγιναν το 1922 στα Paragon Studios στο Fort Lee του Νιου Τζέρσεϊ, η ηθοποιός

Mae Murray εμφανίζεται σχεδόν διαφανής, η σάρκα της είναι χλωμή και θυμίζει μαρμάρινα γλυπτά, τα χείλη της είναι έντονα κόκκινα, όπως έντονα είναι τα μάτια και τα μαλλιά της. Την συντροφεύει η ηθοποιός Hope Hampton από την ταινία του 1922 The Light in the Dark, η οποία περιείχε την πρώτη εμπορική χρήση του Two-Color Kodachrome σε φιλμ.

Στη George Eastman House γινόταν πολλές δοκιμές της Eastman Kodak Company των διάφορων φιλμ της, αλλά και των διεργασιών των χρωμάτων. Η Two-Color Kodachrome Process ήταν μια προσπάθεια να μπουν φυσικά ζωντανά χρώματα στην οθόνη μέσω της φωτοχημικής μεθόδου σε ένα σύστημα χρωμάτων.

Οι πρώτες δοκιμές της Two-Color Kodachrome Process έγιναν στα τέλη του 1914. Γυρισμένα με μια φωτογραφική μηχανή με διπλούς φακούς, η διαδικασία κατέγραφε φιλτραρισμένες εικόνες σε α/μ αρνητικά και στη συνέχεια γινόταν διαχωρισμός σε α/μ φιλμ. Οι τελικές εκτυπώσεις παράγονταν με λεύκανση και μαύρισμα διπλών αρνητικών (κατασκευασμένα από τους διαχωρισμούς) και βάφοντας πράσινο και μπλε τη μία πλευρά και κόκκινο την άλλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου