Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 01, 2023

Κοκκινιστό κριθαράκι Caprese

Υλικά
  • 200 γρ. κριθαράκι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 300 ml νερό
  • 8-10 φύλλα βασιλικού
  • 125 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα (400 γρ) ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος\

Βήμα 1\

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο (σε λεπτές φέτες) και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα.

Βήμα 2
Ρίχνετε στην κατσαρόλα και το κριθαράκι, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τα ντοματάκια από την κονσέρβα, πιέζοντας ελαφρώς με μια κουτάλα να λιώσουν λίγο.

Βήμα 3
Μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτεί για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Προσθέτετε το νερό και τα μπαχαρικά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμη 6-7 λεπτά.

Βήμα 4
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε από πάνω τη μοτσαρέλα κομμένη σε χοντρουλές φέτες και τον φρέσκο βασιλικό, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε σκεπασμένη την κατσαρόλα για 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.

Βήμα 5
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι κάθε πιάτο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου