Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος\
Βήμα 1\
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο (σε λεπτές φέτες) και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
Βήμα 2
Ρίχνετε στην κατσαρόλα και το κριθαράκι, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τα ντοματάκια από την κονσέρβα, πιέζοντας ελαφρώς με μια κουτάλα να λιώσουν λίγο.
Βήμα 3
Μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτεί για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Προσθέτετε το νερό και τα μπαχαρικά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμη 6-7 λεπτά.
Βήμα 4
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε από πάνω τη μοτσαρέλα κομμένη σε χοντρουλές φέτες και τον φρέσκο βασιλικό, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε σκεπασμένη την κατσαρόλα για 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
Βήμα 5
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι κάθε πιάτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου