Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 14, 2023

Μυστήριο με την εξαφάνιση του Νότη Σφακιανάκη: Ο χωρισμός, η σύλληψη και ο χρυσαυγιτισμός που τον αποκαθήλωσε

 

Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά που βρίσκεται σήμερα ο Νότης Σφακιανάκης

Χαμένος μέχρι και σήμερα ο γνωστός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης ο οποίος έπειτα τις περιπέτειες με τη Χρυσή Αυγή και και τα ναρκωτικά έχει επιλέξει να εξαφανιστεί και να απομονωθεί.


Ο κάποτε αγαπημένος τραγουδιστής βρίσκεται εδώ και -σχεδόν- τρία χρόνια μακριά από όλους και όλα, αφού έχει απομονωθεί και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πού βρίσκεται.

Η τελευταία του εμφάνιση ήταν το 2020 στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ενώ τελευταία φορά που εμφανίστηκε σε μαγαζί ήταν στον Βοτανικό το 2019.

Μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του Νότη Σφακιανάκη πάνω στη σκηνή



Έκτοτε, δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση, με το θέμα να απασχολεί κατά καιρούς τις ψυχαγωγικές εκπομπές.

Την πεποίθηση που επικρατεί γύρω από το όνομα του Νότη Σφακιανάκη περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο η Ελένη Δήμου, η οποία μιλώντας στην Κατερίνα Καινούργιου, δήλωσε: «Ίσως θα του κάνει καλό που απομακρύνθηκε για να σκεφτεί και τα δικά του λάθη. Είναι ένας τραγουδιστής που κατέκτησε τις καρδιές των ανθρώπων, μπήκε σε όλα τα σπίτια, ήταν πρώτος σε πωλήσεις. Κάπου το’ χασε με τις δηλώσεις του και την τάση του να κάνει ακραία πράγματα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νότης Σφακιανάκης, είχε ταχθεί υπέρ της Χρυσής Αυγής, ακόμη και όταν τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκονταν ένα βήμα πριν τη φυλακή.




Χώρισε και απομονώθηκε…

Μετά τις φήμες και τα δημοσιεύματα για την απομάκρυνση του τραγουδιστή από τα media, ο Σάκης Πιλάτος αναφέρει στις δηλώσεις του, πως ο Νότης Σφακιανάκης και η σύζυγός του, Κίλι δεν ζουν πλέον μαζί, καθώς αποφάσισαν να δώσουν τέλος στον γάμο τους.




Κάτι για το οποίο μέχρι και σήμερα, ο τραγουδιστής δεν έχει απαντήσει δημοσίως, καθώς ουδέποτε κατά την καριέρα του, δεν επιθυμούσε να απασχολεί με τα προσωπικά του.




«Δεν ξέρω γιατί έχει απομακρυνθεί. Μπορεί να έχει στεναχωρηθεί με κάποια γεγονότα. Αλλάζει τηλέφωνο κάθε τρεις, πέντε μέρες. Πάντως είναι καλά. Είναι απόφασή του, σεβαστή, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Τελευταία φορά που μιλήσαμε ήταν στην κηδεία της μητέρας του πριν από 3 χρόνια. Έχει επιλέξει να είναι μόνος του. Ο Νότης Σφακιανάκης δεν μένει πια με τη γυναίκα του, έχουν χωρίσει» αποκάλυψε ο Σάκης Πιλάτος στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου.
Η… τελευταία του εμφάνιση

Η τελευταία μέρα του Νοέμβρη του 2020 είναι και η τελευταία που ο ίδιος έκανε δημόσια εμφάνιση αν και όχι με τον τρόπο που θα ήθελε – τουναντίον.

Ο φωτογραφικός φακός τον κατέγραψε με χειροπέδες στα χέρια και μάσκα στο πρόσωπο να καταφτάνει στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί στον εισαγγελέα. Την προηγούμενη μέρα είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και αφού πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αφέθηκε ελεύθερος.

Ήταν η περίοδος της καραντίνας, με τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης και τα σχετικά SMS που ζόρισαν πολύ τις αντοχές των πολιτών. Τότε, ο Νότης Σφακιανάκης έπρεπε να βρει μια πειστική δικαιολογία -κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου- όχι μόνο για το πώς βρέθηκε από το Λαγονήσι όπου έμενε στο Ελληνικό, αλλά και τι ακριβώς έκανε νυχτιάτικα με ένα όπλο και 2 γραμμάρια κοκαΐνης στην κατοχή του.

Έκτοτε σιωπή απόλυτη. Κάτι ασυνήθιστο για τον μέχρι πρότινος λαλίστατο καλλιτέχνη που με τον γνωστό αφοριστικό τρόπο του κατακεραύνωνε -πάντα με μια τσίχλα στο στόμα- τους πάντες και τα πάντα, υπό το πρίσμα ενός… πολέμου που είχε κηρύξει ο ίδιος αποκαλούσε «κατεστημένο»…
Η Χρυσή Αυγή και η αποκαθήλωση

Πολλοί ήταν βέβαια κι εκείνοι που θεωρούσαν ότι η περίοδος που ο Σφακιανάκης έδινε πύρινες συνεντεύξεις ως τιμητής της Χρυσής Αυγής, θα αποτελούσε την αρχή την αντίστροφης μέτρησης προς την καλλιτεχνική φθορά, την απαξίωση και την αποκαθήλωση ενός ερμηνευτή που έφτασε κάποτε να θεωρείται λαϊκό είδωλο, ωστόσο από ένα σημείο και μετά άρχισε να βάζει τη μια τρικλοποδιά στον εαυτό του μετά την άλλη.

Πολλοί ήταν οι θαυμαστές του, οι οποίοι συνέχισαν να τον ακολουθούν, ωστόσο οι δημόσιες και ακραίες απόψεις του άρχισαν πια να κουράζουν επικίνδυνα ακόμα και τους πιο φανατικούς…



Οι χαρακτηρισμοί «εμμονικός», «γραφικός» και «ψεκασμένος» υπερκάλυπταν την καλλιτεχνική του υπόσταση σε σημείο που πλέον οι επιχειρηματίες, που μέχρι πρότινος τον θεωρούσαν χρυσωρυχείο, να σκέφτονται δύο και τρεις φορές αν θα ήταν σώφρον στην παρούσα φάση να επενδύσουν στις εμφανίσεις του.

Όλο αυτό το κλίμα εντάθηκε από το γεγονός ότι ελάχιστοι ήταν οι τραγουδιστές, ακόμα και πρωτοεμφανιζόμενοι, που έδειχναν πρόθυμοι να συνυπάρξουν στην πίστα με τον Νότη, αφού άπαντες φοβόντουσαν μήπως στιγματιστούν, λόγω των φασιστικών του τοποθετήσεων και των όσων έκανε πάνω στη σκηνή, κατά τη διάρκεια των εμφανίσεών του.

Ποια είναι η Βρετανίδα Κίλι – Η γ
νωριμία, ο γάμος και τα δύο παιδιά

Ο Νότης Σφακιανάκης γνώρισε το 1984 στην Κω την πανέμορφη ξεναγό από τη Βρετανία, από την οποία γοητεύτηκε αμέσως. Οι δυο τους έγιναν ζευγάρι γρήγορα και το 1991 έγινε και ο γάμος του.

Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τα οποία και είναι δίδυμα και πήραν τα ονόματα Απόλλωνας και Αφροδίτη. Σήμερα είναι 28 ετών.

Το 2021 υπήρχαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον γάμο του ζευγαριού να περνάει κρίση και συγκεκριμένα το περιοδικό Ciao ανέφερε ότι ήταν ένα βήμα πριν από το διαζύγιο. Ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από τον γνωστό καλλιτέχνη και τη σύζυγό του, που διαφυλάσσουν την προσωπική τους ζωή από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όσον αφορά την περιουσία, δημοσιεύματα αναφέρουν πως φαίνεται να υπήρξαν διαφωνίες και ως προς το μοίρασμα της περιουσίας με την πρώην σύζυγό του, μετά το διαζύγιο. Τα τελευταία χρόνια η αξία της περιουσίας του καλλιτέχνη ανέρχεται στα 930.000 ευρώ.


 

Στο παρελθόν ο Νότης Σφακιανάκης είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day και τον Χάρη Λεμπιδάκη και είχε μιλήσει για την οικογένειά του, κάνοντας μία σπάνια εξομολόγηση.

«Η μάνα είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος από τους δυο μας στον πλανήτη. Η μάνα, η μητέρα, η γυναίκα. Η γυναίκα μου είναι ένα μεγάλο στήριγμα σε ό,τι έχω κάνει. Είμαι φυσιολογικός γονιός» είχε πει ο Νότης Σφακιανάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου