Η εν λόγω εταιρεία είχε διαπιστώσει ότι υπήρχε σημαντικό ποσοστό θεατών, οι οποίοι αρέσκονταν να παρακολουθούν ταινίες που είχαν ως θέμα την εμφάνιση φαντασμάτων.
Η διαπίστωση του εμπορικού αυτού ενδιαφέροντος είχε ωθήσει τους ιθύνοντες να οργανώσουν την “εκστρατεία” στις Αραβικές χώρες.
Το συνεργείο θα συγκέντρωνε αρχικά διηγήσεις σχετικές με φαντάσματα από διάφορα πρόσωπα, θα έκανε την επιλογή των πλέον εντυπωσιακών και κατόπιν θα “γύριζε” τις σχετικές ταινίες σε περιοχές της Αραβίας, όπου υπήρχε και το κατάλληλο τοπίο.
Ήδη, είχε συμπληρωθεί η περιοδεία του συνεργείου στο Ιράκ και σε ορισμένες περιοχές του Λιβάνου με την ελπίδα ότι τρεις τουλάχιστον ταινίες θα ήταν δυνατό να αρχίσουν να κινηματογραφούνται κατά τους πρώτους μήνες του προσεχούς χειμώνα.
Εκπρόσωπος της ενδιαφερόμενης εταιρείας είχε δηλώσει σχετικώς ότι γινόταν κατανομή των φαντασμάτων αναλόγως της ηλικίας των θεατών και ότι η παραγωγή θα περιελάμβανε φαντάσματα για παιδιά, για ηλικιωμένους και για ορισμένες κατηγορίες τροφίμων νευρολογικών κλινικών!
Η τελευταία αυτή κατηγορία είχε περιληφθεί κατόπιν ειδικής παραγγελίας του Βρετανικού Νευρολογικού Ινστιτούτου, το οποίο είχε διαπιστώσει ότι υπήρχαν ασθενείς από νευρικούς κλονισμούς, οι οποίοι αισθάνονταν φυσική ανακούφιση από την παρακολούθηση “ταινιών φαντασμάτων”.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 13/09/1963…
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 13/09/1963
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου