Υλικά
Μερίδες: 2
5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
500 γρ. κολοκύθια, χοντροτριμμένα
30 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη, καλά στραγγισμένη
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ντομάτα, χοντροτριμμένη
1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε την κολοκυθένια Κιμώλου, βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 4 - 5 λεπτά να στραγγίξουν από τα υγρά τους.
Τα στύβουμε καλά με τα χέρια ώστε να «στεγνώσουν» όσο περισσότερο γίνεται.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Λαδώνουμε με 30 ml από το ελαιόλαδο ένα μικρό ταψί, διαμέτρου περίπου 24 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και το αλεύρι, με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα κολοκύθια, την κάππαρη, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 18 - 20 λεπτά, μέχρι να πήξει η ομελέτα και να ροδίσει στην επιφάνεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου