Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 15, 2023

Δροσιστικό cheesecake φράουλας – Η πιο εύκολη συνταγή χωρίς ψήσιμο

Αυτό το εύκολο και δροσιστικό cheesecake φράουλας χωρίς ψήσιμο είναι το τέλειο καλοκαιρινό επιδόρπιο! Η κρεμώδης γέμιση cheesecake αναμειγνύεται με έναν πουρέ φρέσκιας φράουλας και φωλιάζει μέσα σε μια γλυκιά κρούστα κράκερ Graham. Τα επιδόρπια No-bake είναι τέλεια για καλοκαιρινά πάρτι καθώς δεν απαιτεί να ανάψετε τον φούρνο σας. Τα απλά υλικά κάνουν αυτό το cheesecake με φράουλα χωρίς ψήσιμο εύκολο στην παρασκευή του! Ξεκινήστε με την κρούστα και χτίστε πάνω της με αυτήν την εύκολη συνταγή βήμα προς βήμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, βεβαιωθείτε ότι το τυρί κρέμα είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε τη συνταγή. 
 

Κρούστα

  • Graham Cracker Crumbs:  Χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων για τα κάνετε ψίχουλα.
  • Καστανή ζάχαρη : Προσθέτει γλυκύτητα στην κρούστα.
  • Βούτυρο : Τα συγκρατεί όλα μαζί και δίνει στην κρούστα μια αλμυρή γεύση βουτύρου. Θα θελήσετε πρώτα να λιώσετε το βούτυρο για να δέσει.
  • Αλάτι: Απλά μια πρέζα εδώ γιατί θα ενισχύσει τη γλυκύτητα της κρούστας.
  1. Φτιάξτε την κρούστα: Προσθέστε τα τρίμματα κράκερ Graham, την καστανή ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  2. Πατήστε την κρούστα στο σκεύος: Προσθέστε το μείγμα κράκερ Graham σε ένα ταψί με ελατήριο 9 ιντσών και πιέστε σταθερά στον πάτο και τις πλευρές. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.

Γέμιση

  • Φράουλες: Φρέσκιες φράουλες για να φτιάξετε τον πουρέ και γαρνίρετε πάνω από το cheesecake.
  • Ζάχαρη: Η κρυσταλλική ζάχαρη προσθέτει γλυκύτητα στον πουρέ φράουλας.
  • Καλαμποκάλευρο: Βοηθά στο να πήξει ο πουρές.
  • Βανίλια: Το εκχύλισμα βανίλιας προσθέτει γεύση και βάθος στη γέμιση.
  • Μαλακωμένο τυρί κρέμα:  Βγάλτε το τυρί κρέμα από το ψυγείο νωρίς για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σαντιγί: Για το γαρνίρισμα του cheesecake
  • Χυμός λεμονιού : Η προσθήκη χυμού λεμονιού προσθέτει φωτεινότητα σε όλες τις γεύσεις.
  1. Πλένετε και ψιλοκόβετε τις φράουλες σας. Τα προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν πουρές. Πιέστε μέσα από ένα λεπτό διχτυωτό σουρωτήρι με μια λαστιχένια σπάτουλα για να αφαιρέσετε τυχόν πολτό και σπόρους.
  2. Συνδυάστε τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, τον πουρέ και το χυμό λεμονιού: Προσθέστε ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και το άμυλο καλαμποκιού σε μια μικρή κατσαρόλα και χτυπήστε ελαφρά για να ενωθούν. Προσθέστε τον πουρέ φράουλας και 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού και ανακατέψτε να ενωθούν.
  3. Μαγειρέψτε το μείγμα φράουλας: Μαγειρέψτε το μείγμα φράουλας σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, περίπου 5 λεπτά, και στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
  4. Φτιάξτε την γέμιση για το cheesecake: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα, το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι ζάχαρη, την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέστε την παχύρρευστη κρέμα και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
  5. Προσθέστε το μείγμα φράουλας: Απλώστε προσεκτικά τον πουρέ φράουλας στη ζύμη cheesecake.
  6. Ρίξτε στην κρούστα: Προσθέστε τη γέμιση τσιζκέικ φράουλας χωρίς ψήσιμο στην παγωμένη κρούστα.
  7. Ψύξη: Ψύξτε το cheesecake για τουλάχιστον 3 ώρες, ή όλη τη νύχτα, πριν το σερβίρετε.
  8. Γαρνίρουμε με φράουλες και κρέμα: Από πάνω ρίχνουμε φρέσκες φράουλες και σαντιγί.

Συνταγή – Συστατικά

Κρούστα

  • 2 φλιτζάνια τρίμμα κράκερ Graham
  • ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Γέμιση

  • 450 γρ. ουγγιές φρέσκες φράουλες
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1 κουταλιά της σούπας συν 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 450 γρ. τυρί κρέμα μαλακωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 φλιτζάνι βαριά σαντιγί
  • σαντιγί, για επικάλυψη
  • φρέσκες φράουλες, για επικάλυψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου