Κρούστα
- Graham Cracker Crumbs: Χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων για τα κάνετε ψίχουλα.
- Καστανή ζάχαρη : Προσθέτει γλυκύτητα στην κρούστα.
- Βούτυρο : Τα συγκρατεί όλα μαζί και δίνει στην κρούστα μια αλμυρή γεύση βουτύρου. Θα θελήσετε πρώτα να λιώσετε το βούτυρο για να δέσει.
- Αλάτι: Απλά μια πρέζα εδώ γιατί θα ενισχύσει τη γλυκύτητα της κρούστας.
- Φτιάξτε την κρούστα: Προσθέστε τα τρίμματα κράκερ Graham, την καστανή ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Πατήστε την κρούστα στο σκεύος: Προσθέστε το μείγμα κράκερ Graham σε ένα ταψί με ελατήριο 9 ιντσών και πιέστε σταθερά στον πάτο και τις πλευρές. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.
Γέμιση
- Φράουλες: Φρέσκιες φράουλες για να φτιάξετε τον πουρέ και γαρνίρετε πάνω από το cheesecake.
- Ζάχαρη: Η κρυσταλλική ζάχαρη προσθέτει γλυκύτητα στον πουρέ φράουλας.
- Καλαμποκάλευρο: Βοηθά στο να πήξει ο πουρές.
- Βανίλια: Το εκχύλισμα βανίλιας προσθέτει γεύση και βάθος στη γέμιση.
- Μαλακωμένο τυρί κρέμα: Βγάλτε το τυρί κρέμα από το ψυγείο νωρίς για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σαντιγί: Για το γαρνίρισμα του cheesecake
- Χυμός λεμονιού : Η προσθήκη χυμού λεμονιού προσθέτει φωτεινότητα σε όλες τις γεύσεις.
- Πλένετε και ψιλοκόβετε τις φράουλες σας. Τα προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν πουρές. Πιέστε μέσα από ένα λεπτό διχτυωτό σουρωτήρι με μια λαστιχένια σπάτουλα για να αφαιρέσετε τυχόν πολτό και σπόρους.
- Συνδυάστε τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, τον πουρέ και το χυμό λεμονιού: Προσθέστε ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και το άμυλο καλαμποκιού σε μια μικρή κατσαρόλα και χτυπήστε ελαφρά για να ενωθούν. Προσθέστε τον πουρέ φράουλας και 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού και ανακατέψτε να ενωθούν.
- Μαγειρέψτε το μείγμα φράουλας: Μαγειρέψτε το μείγμα φράουλας σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, περίπου 5 λεπτά, και στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
- Φτιάξτε την γέμιση για το cheesecake: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα, το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι ζάχαρη, την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέστε την παχύρρευστη κρέμα και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
- Προσθέστε το μείγμα φράουλας: Απλώστε προσεκτικά τον πουρέ φράουλας στη ζύμη cheesecake.
- Ρίξτε στην κρούστα: Προσθέστε τη γέμιση τσιζκέικ φράουλας χωρίς ψήσιμο στην παγωμένη κρούστα.
- Ψύξη: Ψύξτε το cheesecake για τουλάχιστον 3 ώρες, ή όλη τη νύχτα, πριν το σερβίρετε.
- Γαρνίρουμε με φράουλες και κρέμα: Από πάνω ρίχνουμε φρέσκες φράουλες και σαντιγί.
Συνταγή – Συστατικά
Κρούστα
- 2 φλιτζάνια τρίμμα κράκερ Graham
- ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 1 πρέζα αλάτι
Γέμιση
- 450 γρ. ουγγιές φρέσκες φράουλες
- 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
- 1 κουταλιά της σούπας συν 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
- 450 γρ. τυρί κρέμα μαλακωμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 φλιτζάνι βαριά σαντιγί
- σαντιγί, για επικάλυψη
- φρέσκες φράουλες, για επικάλυψη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου