Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 09, 2023

Panic Button: Πόσες γυναίκες το έχουν πατήσει από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα

Πως λειτουργεί;
 Εδώ και αρκετό καιρό το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας και της κακοποίησης των γυναικών από τους συντρόφους τους βρίσκεται στο προσκήνιο, με τον άγριο ξυλοδαρμό της 43χρονης αστυνομικού στη Λάρισα να έρχεται για να το επιβεβαιώσει.

Οι Αρχές της χώρας μας από το Μάρτιο του 2023 ενεργοποίησαν μια ψηφιακή εφαρμογή στα κινητά, το κουμπί πανικού (panic button), μεσω του οποίου ειδοποιείται άμεσα η αστυνομία, σε κάθε περίπτωση οικογενειακής βίας. Από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, 47 γυναίκες έχουν πατήσει το κουμπί και πλέον θεωρείται πιθανή η επέκταση της και σε περιστατικά ξυλοδαρμών ανηλίκων.

Η εφαρμογή του Panic Button είναι κρυφή στο κινητό και δεν μπορεί να εντοπιστεί από κάποιο άλλο άτομο. Πως λειτουργεί; Το θύμα θα πρέπει να πατήσει παρατεταμένα την ένδειξη στην οθόνη του κινητού, ώστε να σταλεί αυτόματα ένα γραπτό sms στο Επιχειρησιακό Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το οποίο περιλαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες για τον εντοπισμό του.

Η εφαρμογή χορηγείται από τα Αστυνομικά Τμήματα, τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και τα συμβουλευτικά κέντρα του δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου