Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 03, 2023

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα ξιδιού και φασκόμηλο

Δεν παίρνουν πάνω από 30 λεπτά αυτές οι ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με μυρωδάτη σάλτσα ξιδιού και φασκόμηλο.


 Υλικά

Μερίδες: 2

 2 χοιρινές μπριζόλες από σπάλα, βάρους 250-300 γρ. η καθεμία, σε θερμοκρασία δωματίου

 100 ml ξίδι από κόκκινο κρασί

 10 φύλλα από φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο (ή 1 κουτ. σούπας ξερό, καλά τριμμένο)

 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα ξιδιού και φασκόμηλο, αρχικά αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο.

Βάζουμε να ζεσταθεί καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.

Ψήνουμε τις μπριζόλες για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερές εσωτερικά.

Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε πιατέλα, σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστές.

Στο λάδι και στο λίπος που έμεινε στο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε το ξίδι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του.

Προσθέτουμε 100 ml νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει και να μοιάζει με σιρόπι.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Προσθέτουμε την τελευταία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το φασκόμηλο και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε τις μπριζόλες σε δύο πιάτα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Συνοδεύουμε, τις χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα ξιδιού και φασκόμηλο, με πατάτες φούρνου, κομμένες κυδωνάτες, ψημένες με τη φλούδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου