Υλικά
- 800 γρ κυδώνια (3 κυδώνια)
- 200 γρ ζάχαρη
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 μικρό ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί ή κάποιο λικέρ
- 1 μικρό ποτήρι του κρασιού νερό
- 1 πορτοκάλι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Λίγη σκόνη γαρύφαλλο
Οδηγίες μαγειρέματος
Βήμα 1
Πλένουμε καλά ώστε να φύγει το χνούδι από τα κυδώνια. Τα κόβουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Κόβουμε σε κομμάτια όπως είναι με τη φλούδα το πορτοκάλι και το βάζουμε διάσπαρτα. Περυχύνουμε με τη ζάχαρη, το λικέρ ή κρασί, το νερό, το μέλι.
Βήμα 3
Βάζουμε από πάνω το ξυλάκι κανέλας και λίγη σκόνη γαρίφαλο.
Βήμα 4
Σκεπάζουμε με μια βρεγμένη και καλά στραγγισμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για 90 λεπτά.
Βήμα 5
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με παγωτό ή σαντιγί.
Πλένουμε καλά ώστε να φύγει το χνούδι από τα κυδώνια. Τα κόβουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Κόβουμε σε κομμάτια όπως είναι με τη φλούδα το πορτοκάλι και το βάζουμε διάσπαρτα. Περυχύνουμε με τη ζάχαρη, το λικέρ ή κρασί, το νερό, το μέλι.
Βήμα 3
Βάζουμε από πάνω το ξυλάκι κανέλας και λίγη σκόνη γαρίφαλο.
Βήμα 4
Σκεπάζουμε με μια βρεγμένη και καλά στραγγισμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για 90 λεπτά.
Βήμα 5
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με παγωτό ή σαντιγί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου