Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 05, 2023

Οσομπούκο στην κατσαρόλα με λαχανικά



Το κότσι του μοσχαριού ή αλλιώς οσομπούκο είναι ένα premium σε γεύση κομμάτι κρέατος. Το μυστικό είναι φυσικά το μεδούλι στο κόκκαλο που σου δίνει γεύση και δεμένη σάλτσα... Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Υλικά

  • 1,4 κιλά κότσι μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμενο
  • 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 200 γρ μανιτάρι κονσέρβα ή φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης και μια κέρατο κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • 1 κσ αλεύρι
  • 1 κσ πελτέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 2 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 1 στικ κανέλας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κγ μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 6 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κύβο βοδινό ή κότας
  • 1 λίτρο νερό
  • Φρέσκο δεντρολίβανο και θυμάρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. Βήμα 1

    Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας. Ταμπονάρουμε το κρέας και με απορροφητικό χαρτί και κόβουμε τα λαχανικά μας.

    Οσομπούκο στην κατσαρόλα με λαχανικά φωτογραφία βήματος 1Οσομπούκο στην κατσαρόλα με λαχανικά φωτογραφία βήματος 1Οσομπούκο στην κατσαρόλα με λαχανικά φωτογραφία βήματος 1
  2. Βήμα 2

    Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας και σε φαρδιά σοτέζα ρίχνουμε να κάψει 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε καλά τα κρέας μας.

    Οσομπούκο στην κατσαρόλα με λαχανικά φωτογραφία βήματος 2Οσομπούκο στην κατσαρόλα με λαχανικά φωτογραφία βήματος 2Οσομπούκο στην κατσαρόλα με λαχανικά φωτογραφία βήματος 2
  3. Βήμα 3

    Αφαιρούμε το κρέας σε πιάτο και ρίχνουμε τις άλλες 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μας και τον πελτέ μας.

    Οσομπούκο στην κατσαρόλα με λαχανικά φωτογραφία βήματος 3Οσομπούκο στην κατσαρόλα με λαχανικά φωτογραφία βήματος 3Οσομπούκο στην κατσαρόλα με λαχανικά φωτογραφία βήματος 3
  4. Βήμα 4

    Στην συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας τον κύβο και το νερό.

    Οσομπούκο στην κατσαρόλα με λαχανικά φωτογραφία βήματος 4Οσομπούκο στην κατσαρόλα με λαχανικά φωτογραφία βήματος 4Οσομπούκο στην κατσαρόλα με λαχανικά φωτογραφία βήματος 4
  5. Βήμα 5

    Αφού πάρει βράση ρίχνουμε το κρέας μας μέσα στην σοτέζα, πασπαλίζουμε με τον φρέσκο δεντρολίβανο και θυμάρι, χαμηλώνουμε την φωτιά σε σιγανή, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες.

    Οσομπούκο στην κατσαρόλα με λαχανικά φωτογραφία βήματος 5Οσομπούκο στην κατσαρόλα με λαχανικά φωτογραφία βήματος 5Οσομπούκο στην κατσαρόλα με λαχανικά φωτογραφία βήματος 5
  6. Βήμα 6

    Αφού περάσουν 2 ωρίτσες ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε λίγο να κάτσει η σάλτσα μας. Οι μυρωδιές σας έχουν σπάσει στα σίγουρα την μύτη... Το φαΐ μας είναι έτοιμο. Συνοδεύουμε με ρύζι, πουρέ, πατάτες τηγανητές ή και με μακαρόνια. Καλή σας επιτυχία 🤞

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου