Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 25, 2023

Αυτές οι καθημερινές συνήθειες μπορεί να βλάψουν τα νεφρά σας


Αλλάξτε συνήθειες για χάρη της υγείας

 Δεν είναι πολύ αργά για να ξεμάθουμε αυτές τις συνήθειες. Απλές αλλαγές στη διατροφή, τα συμπληρώματα και τον ύπνο σας θα αποτρέψουν τη νεφρική νόσο στο μέλλον.

Αλάτι


Η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων αλατιού διαταράσσει την ισορροπία στο αίμα σας, γεγονός που κάνει τα νεφρά σας να δυσκολεύονται να αφαιρέσουν το νερό. Σύμφωνα με έρευνα του 2018 στο Journal of Clinical Hypertension, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε νεφρική νόσο. Δυστυχώς, πολλές δυτικές δίαιτες τείνουν να υπερκαταναλώνουν το αλάτι.


Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ συνιστά στους ανθρώπους να περιορίζουν την πρόσληψη αλατιού σε ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα ή 2.300 mg. Αυτό είναι περίπου το ένα τρίτο λιγότερο από ό,τι καταναλώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Προσέξτε για υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο σε προμαγειρεμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα.


Παυσίπονα


Σύμφωνα με μια μελέτη στο New England Journal of Medicine, η έντονη χρήση αναλγητικών έχει ως αποτέλεσμα 5.000 περιπτώσεις νεφρικής ανεπάρκειας στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Τα αναλγητικά μειώνουν τη ροή του αίματος στα νεφρά σας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια σοβαρή πίεση στα νεφρά σας. Με μέτρο τα παυσίπονα...


Τουαλέτα γρήγορα!


Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το να κρατάτε τα ούρα σας είναι η κύρια αιτία προβλημάτων στα νεφρά σας. Ο Δρ Cheamandeep Bali της Τορόντο Naturopathic Health Clinic είπε στη Huffington Post ότι, οσο περισσότερο μένουν αυτά τα ούρα στο σώμα σας, τόσο περισσότερα βακτήρια παράγει.


Επεξεργασμένα Τρόφιμα


Για να παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο, τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν συχνά υψηλές ποσότητες νατρίου, το οποίο θα βλάψει τα νεφρά σας. Ενώ τα νεφρά συνήθως φιλτράρουν τα επίπεδα καλίου, η υπερβολική ποσότητα καλίου μπορεί να επιβαρύνει τα νεφρά. Το ίδιο ισχύει και για τον φώσφορο. Τα άτομα με αδύναμα ή άρρωστα νεφρά πρέπει να περιορίσουν την ποσότητα καλίου και φωσφόρου που καταναλώνουν. Εάν τρώτε επεξεργασμένα τρόφιμα με φειδώ, δεν θα έχετε αυτό το πρόβλημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου