Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 27, 2024

Η φρικιαστική παράδοση των γυναικών της Αφρικής που αφορά το στήθος τους

Μια συνήθεια στο Καμερούν και άλλες χώρες που προκαλεί αποτροπιασμό

Το να έχεις στήθος είναι ντροπή και προσελκύει την ανεπιθύμητη αντρική προσοχή. Τουλάχιστον αυτή η πεποίθηση υπάρχει για τις γυναίκες του Καμερούν.

 Έχοντας αυτή την ιδέα στο μυαλό, οι μητέρες στο Καμερούν και σε πολλές άλλες αφρικανικές χώρες χτυπούν το στήθος των κοριτσιών τους με ζεστά σιδερένια εργαλεία ή ακόμα και πέτρες για να τα εμποδίσουν να μεγαλώσουν.


Τα θύματα υφίστανται διάφορες σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες και οι ουλές παραμένουν για μια ζωή.

Η εξαιρετικά επώδυνη πρακτική του «σιδερώματος στήθους» εφαρμόζεται σε κορίτσια ηλικίας έως και δέκα ετών για να καθυστερήσουν τις πρώτες σeξουαλικές τους συναντήσεις και να αποφύγουν τις πρόωρες εγκυμοσύνες. Τα θύματα υφίστανται διάφορες σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες και οι ουλές παραμένουν για μια ζωή. Ορισμένες πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν σχηματισμό κύστεων, κακοσχηματισμένους μαστούς και ανεστραμμένες θηλές. Μερικά από τα θύματα μπορεί να θεωρούν αδύνατο να θηλάσουν τα παιδιά τους.


Η πρακτική φέρεται να έχει εξαπλωθεί και σε αφρικανικές κοινότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο συντηρητικός βουλευτής Τζέικ Μπέρι ζήτησε πριν μερικά χρόνια να τεθεί εκτός νόμου αυτή η «τελετουργική μορφή κακοποίησης παιδιών» στη Βρετανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου