Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 12, 2024

ΜΕΣΩ του Στυλιανίδη! ΠΩΣ ΤΑ ...ΣΤΡΙΒΕΙ τώρα η ΝΔ για την τραγωδία των Τεμπών

 Βαγγέλης Βλάχος |

Από τη χτεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής για τα Τέμπη και σε ερώτηση του Στυλιανίδη, φαίνεται ότι έχει λίγο τροποποιηθεί η ρητορική της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
"Αφού κατά τα περισσότερα χρόνια λειτουργίας του σιδηροδρόμου δεν υπήρχαν συστήματα ασφαλείας και τα τρένα λειτουργούσαν μόνο με τον ανθρώπινο παράγοντα και δεν είχαμε καθημερινά συγκρούσεις, ο ανθρώπινος παράγοντας μπορεί να προλάβει τα ατυχήματα και τα συστήματα ασφαλείας δεν εγγυάται το αντίθετο".
Ενώ μέχρι τώρα κατηγορούσαν τον ανθρώπινο παράγοντα, από χτες έχουν αρχίσει να τον εκθιάζουν. Ναι, κανείς δεν αντιλέγει ότι ο ανθρώπινος παράγοντας μπορεί να προλάβει ΚΑΠΟΙΑ ατυχήματα. Υπάρχουν όμως ατυχήματα που δεν μπορεί να τα προλάβει κανένας ανθρώπινος παράγοντας. Και άλλα ατυχήματα τα οποία τα προκαλεί ο ανθρώπινος παράγοντας. Κάθε σύστημα ασφαλείας υπάρχει για να προλάβει συγκεκριμένα ατυχήματα. έτσι, εάν εγκαταστήσεις 2, 3, 4 διαφορετικά συστήματα ασφαλείας μπορείς να μεγιστοποιήσεις την ασφάλεια.
Ο άνθρωπος δεν είναι σύστημα ασφαλείας.
Θα δείτε που το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα καταλήξει να κατηγορήσει ότι τα Τέμπη έγιναν επειδή θέλησαν να εγκαταστήσουν συστήματα ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου