Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 27, 2024

Παρίσι: Eντυπωσιακό το γραμματόσημο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 – ΦΩΤΟ

Τα Γαλλικά Ταχυδρομεία θα κυκλοφορήσουν στις 5 Απριλίου ένα

γραμματόσημο που εκδόθηκε ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και θα τυπωθεί σε 800.000 αντίτυπα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η οργανωτική επιτροπή «Παρίσι 2024» και η La Poste.


Το  εν λόγω γραμματόσημο ακολουθεί τα χρώματα των Ολυμπιακών Αγώνων, δίνοντας έμφαση στο παστέλ ροζ και το πράσινο, ενώ έχει μια «νεο-αρτ ντεκό εμφάνιση». Σε αυτό αναδεικνύονται εμβληματικά μέρη που κάνουν το Παρίσι διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο: ο Πύργος του Άιφελ και ο Σηκουάνας.


 

«Αυτό το γραμματόσημο γιορτάζει το Ολυμπιακό πνεύμα και απαθανατίζει αυτό το σπουδαίο γεγονός στη συλλογική μας ιστορία», δήλωσε ο Φιλίπ Γουόλ, πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου La Poste.

 

Η ανακοίνωση της επίσημης σφραγίδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 αποτελεί μέρος μιας παράδοσης τόσο παλιάς όσο και των σύγχρονων Αγώνων. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 1896, ο φιλοτελισμός και ο Ολυμπισμός συνδέθηκαν, εκφράζοντας την ουσία των Αγώνων μέσα από την τέχνη των γραμματοσήμων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου