Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 02, 2024

Auτό είναι το ελληνικό κρασί που βγήκε δεύτερο καλύτερο στον κόσμο


Δύο ποικιλίες κρασιών από την Ελλάδα ξεχωρίζει το Taste Atlas ανάμεσα στις καλύτερες από όλο τον κόσμο, εκεί όπου φιγουράρουν κρασιά από Γαλλία, Ιταλία, Χιλή, Αργεντινή.

Το Taste Atlas συγκρότησε τη λίστα με 100 ποτά και ροφήματα από όλο τον κόσμο.

Mάλιστα, εκτός από τα ελληνικά κρασιά, το Taste Atlas συμπεριέλαβε και ελληνικούς καφέδες, αλλά και ούζο και τσικουδιά, μέσα στα 100 καλύτερα ποτά στον κόσμο.

insanto.jpg


Το Vinsanto Σαντορίνης

Στη 2η θέση της λίστας του το Taste Atlas τοποθετεί το Vinsanto. Όπως αναφέρει, είναι ένα επιδόρπιο κρασί από τη Σαντορίνη. Φτιάχνεται με λιαστά σταφύλια Ασύρτικο και Αηδάνι. Παρά το εκπληκτικά παρόμοιο όνομα, αυτό το ελληνικό κρασί δεν έχει πολλά κοινά με το πιο διάσημο Vin Santo από την Τοσκάνη. Τα σταφύλια λιάζονται για περίπου δεκατέσσερις ημέρες και στη συνέχεια ζυμώνονται και ωριμάζουν.


Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Αυτό το κρασί πρέπει να παλαιωθεί σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον δύο χρόνια, αλλά οι περισσότεροι παραγωγοί επιλέγουν μεγαλύτερη ωρίμανση. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό και πυκνό κρασί γεμάτο γεύση και πλούσιο σε αρώματα. Αν και οι δύο ποικιλίες σταφυλιού είναι λευκής φλούδας, το Vinsanto θα αποκτήσει ένα λαχταριστό χρυσό χρώμα που τείνει να μετατρέπεται σε πιο σκούρες κεχριμπαρένιες αποχρώσεις καθώς το κρασί παλαιώνει.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου