Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 27, 2024

ΗΠΑ: Νέα υπόθεση «δεν μπορώ να αναπνεύσω» με τον θάνατο συλληφθέντος αφροαμερικανού

Ένας άνδρας από το Οχάιο, στις ΗΠΑ, στον οποίο πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί και ένας από αυτός τον

πίεζε με το πόδι του στην πλάτη, για να μείνει κάτω, πέθανε. Φώναξε «δεν μπορώ να αναπνεύσω», αλλά οι αστυνομικοί φαίνεται ότι αδιαφόρησαν. Οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διοικητική άδεια με αποδοχές, ενώ η υπόθεση θυμίζει έντονα τον θάνατο Τζορτζ Φλόιντ το 2020.


Το υλικό από την κάμερα σώματος των αστυνομικών που δόθηκε στην δημοσιότητα δείχνει έναν αστυνομικό του Κάντον να ανταποκρίνεται σε μια αναφορά για τροχαίο και να βρίσκει τον Φρανκ Τάισον, 53 ετών, κάτοικο του Ανατολικού Κάντον, δίπλα στο μπαρ σε λέσχη Αμερικανών Βετεράνων.

Το υλικό από την κάμερα σώματος του αστυνομικού Beau Schoenegge δείχνει ότι αφού ένας διερχόμενος οδηγός κατεύθυνε την αστυνομία στο μπαρ, μια γυναίκα άνοιξε την πόρτα και είπε στους αστυνομικούς: “Σας παρακαλώ, πάρτε τον από εδώ, τώρα”.

 Η αστυνομία άρπαξε τον Tyson, ο οποίος αντιστάθηκε όταν πήγαν να του περάσουν χειροπέδες. “Προσπαθούν να με σκοτώσουν” , “Καλέστε τον σερίφη”, φώναζε ο Τάισον την ώρα που οι αστυνομικοί τον έριχναν στο πάτωμα.


Το περιστατικό φαίνεται ότι έγινε στις 18 Απριλίου, αλλά το βίντεο δόθηκε στην αστυνομία χθες. Δείχνει τις συνθήκες θανάτου του 53χρονου αφροαμερικανού, ο οποίος ενώ βρισκόταν καθηλωμένος στο έδαφος από λαβή αστυνομικού, ενώ είχε χειροπέδες και τα χέρια στην πλάτη, φώναξε “δεν μπορώ να αναπλεύσω”. Μέχρι που τελικά ξεψύχησε.


Οι συνθήκες θανάτου παραπέμπουν στον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, στην Μινεάπολις το 2020, όταν αστυνομικοί είχαν ακινητοποιήσει τον συλληφθέντα Φλόιντ και ένας από αυτούς πίεζε από 10 λεπτά τον αφρομερικανός στον λαιμό, κι εκείνος φωναζε, Δεν μπορώ να αναπνεύσω. Τελικά ξεψύχησε.

Όπως μεταδίδει το NBC, ο Frank Tyson, φαίνεται να κείτεται ακίνητος στο πάτωμα για περισσότερα από πέντε λεπτά, πριν οι αστυνομικοί ελέγξουν τον σφυγμό του και προχωρήσουν, λίγα λεπτά μετά, στις προσπάθειες αναζωογόνησης. κάνοντας ΚΑΡΠΑ.

Πάντα σύμφωνα με το NBC, όταν ο αστυνομικός έβγαλε το γόνατό του από το σώμα του Tyson, εκείνος πάλι είπε ότι “δεν μπορεί να αναπνεύσει” με τον αστυνομικό να του απαντά περιφρονητικά, “Είσαι μια χαρά. Σκάσε”.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, όταν ο Tyson σταματά να κινείται, ένας αστυνομικός ψάχνει το πορτοφόλι του και μιλάει στους παρευρισκόμενους. Ο Tyson φαίνεται να είναι ακίνητος στο πάτωμα για περισσότερο από 5 λεπτά, ενώ ο αστυνομικός μιλάει με τους θαμώνες του μπαρ. Σε κάποια στιγμή μάλιστα αστειεύτηκε, λέγοντας σε κάποιον “Πάντα ήθελα να συμμετάσχω σε καυγά σε μπαρ. Δεν ξέρω αν αυτό μετράει”.

Όταν ένας από τους αστυνομικούς επιστρέφει στο πλάνο, ρωτάει αν ο Tyson έχει ηρεμήσει και αν αναπνέει. Ο αστυνομικός ελέγχει τον σφυγμό του, συνειδητοποιούν ότι δεν αναπνέει και τότε του κάνουν ΚΑΡΠΑ για να τον επαναφέρουν, ωστόσο ο 53χρονος δεν ανταποκρίθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου