Υλικά
200 γραμ. πέννες ολικής
1/2 κούπα αρακά
1/2 κούπα καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
1/2 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε μικρά καρέ
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια kidney beans
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια bonduelle
25 γραμ. φύλλα μαϊντανού 2
5 γραμ. φρέσκα φύλλα δυόσμου
1 κουτ. γλ. δυόσμο ξερό
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά
Υλικά για την σως:
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας χυμό lime
1 κουτ. σούπας κόκκινο ξύδι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη στην πρέσα
1 πρέζα δυόσμο ξερό
1 κουτ. γλ. μέλι
1 πρέζα κουρκουμά
Ανθό αλατιού
Πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
1
Βράζουμε τα ζυμαρικά, μέσα σε μπόλικο αλατισμένο νερό, al dente στον χρόνο βρασμού που γράφει το πακέτο τους.
Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε για 10 λεπτά τα λαχανικά, εκτός αυτών της κονσέρβας, τα στραγγίζουμε, και τα ανακατεύουμε μαζί με τα ζυμαρικά μέσα σε μπολ.
Προσθέτουμε τα φασόλια, και τα μανιτάρια, στραγγισμένα, και ξεπλυμένα, τον δυόσμο, ξερό, και φρέσκο, τον μαϊντανό, τα ανακατεύουμε όλα μαζί με λίγο λάδι, για να μην κολλήσουν, και τα βάζουμε στο ψυγείο.
2
Φτιάχνουμε την σως, πολτοποιώντας όλα τα υλικά, στο ράβδο μίξερ, μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα, την οποία μεταφέρουμε σε ξεχωριστό μπολ, και την βάζουμε στο ψυγείο.
Κρυώνουμε πολύ καλά, καλύτερα ένα βράδυ.
Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε την μακαρονοσαλάτα με την σως, και ανακατεύουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου